סוכנות דירוג סינית מזהירה: הסוכנויות המערביות אינן משקפות נאמנה את סיכוני האשראי של ארה"ב
האם יש מקום לכניסתן של סוכנויות דירוג נוספות לשוק? הסינים חושבים שהדבר הינו הכרחי. מנהלי החברות הגדולות בסין מטילים ספק באוטוריטה המשולשת של סוכנויות הדירוג הבינלאומיות, מודיס פיץ' וסטנדרד אנד פורס'. להערכתם סוכנויות הדירוג המערביות אינן משקפות נאמנה את הסיכונים בשוק.
בניגוד לסוכנויות המערביות שמדרגות את ארה"ב כבעלת הסיכון הנמוך ביותר, סוכנות הדירוג 'דגונג' הסינית (Dagong International) קובעת כי סין ועוד 11 מדינות מצויות בסיכון כלכלי נמוך יותר ביחס לארה"ב. בדגונג מזהירים כי ארה"ב עלולה להיתקל בעלויות אשראי גבוהות יותר, כמו גם עליית דרגת הסיכון לחדלות פרעון.
סוכנות הדירוג 'דגונג' מכסה כ-50 מדינות והשווקים המתפתחים, כגון אינדונזיה וברזיל, זוכים אצלה לדירוג גבוה יותר ביחס לזה שניתן להם על יד הסוכנויות המערביות. לעומת זאת, שווקים מפותחים כגון בריטניה וצרפת זוכים לדירוג נמוך יותר, כמו גם ארה"ב לה חתכו הסינים את דירוג החוב המושלם מרמה של AAA לרמה של AA עם תחזית שלילית.
אג"ח ממשלה סיני קיבל ב'דגונג' דירוג של AA+, גבוה בשתי רמות מרמת הדירוג שניתנה על ידי מודיס וסטנדרד אנד פורס'.
יושב ראש סוכנות הדירוג 'דגונג' סבור כי "הסוכנויות האמריקניות פועלות באופן מגמתי כשהן מתרכזות רק במשבר הגלובלי ובמשבר החוב של אירופה". עוד הוא הוסיף כי "הסוכנויות אינן משקפות את דירוג האשראי בפועל."
הסוכנות הסינית מקווה לשבור את המונופול בשוק סוכנויות הדירוג. דירוגי 'דגונג' איבדו מאמונם לאחר שאג"ח מגובי משכנתאות, שדורגו על ידם באופן יציב, קרסו במשבר שוק הבתים בארה"ב.
להערכת מנוי קונקרני, ראש חטיבת המחקר של בית ההשקעות SJS בהונג קונג, "יש מקום לסוכנות דירוג סינית בעלת משקל בשוק. יחד עם זאת קיים חשש שידו של הממשל תהיה מעורבת בדירוג חברות ממשלתיות."
במהלך ועידת ה-G20 שהתקיימה לאחרונה בטורונטו קרא נשיא סין, יו ג'ינטאו, להגברת הפיקוח בשווקים, גם באמצעות סוכנויות דירוג נוספות.