אסיה בעקבות וול סטריט: הסוחרים משדרים ביטחון, ההאנג סנג טיפס 1.9%
המדדים המובילים בבורסות אסיה סיימו את שבוע המסחר בעליות שערים נאות ברקע לנעילה חיובית אמש בוול סטריט. מניות האנרגיה הובילו את המגמה החיובית לאחר עליות שערים נאות בגזרת הסחורות.
"חוסר הוודאות לגבי תפקוד הכלכלה הגלובאלית פוחת ומצב העסקים לא כל כך נורא כפי שחששו שיהיה. על כן, אני מעריך שהחברות ירימו את התחזיות הכלכליות", כך אמר קזואירו טאקאשי, מנכ"ל בית ההשקעות SMBC, בראיון שהעניק לבלומברג.
עם נעילת המסחר באסיה, מדד הניקיי בטוקיו עלה 0.83%, מדד ההאנג סנג בהונג קונג טיפס 1.98% ומדד הקוספי בסיאול הוסיף 0.13% לערכו.
בתוך כך, נתוני מאקרו של כלכלת יפן מעידים על עליית רף החששות מפני דיפלציה. הממשל המקומי דיווח כי בחודש מאי ירד מדד המחירים לצרכן, בניכוי מוצרי מזון טרי, בשיעור חד של 1.1% לעומת חודש מאי בשנת 2008. נציין כי זוהי הירידה החודשית החדה ביותר מאז החל רישום מסודר של נתוני מדד המחירים לצרכן בשנת 1971.
למרות נתונים מדאיגים שפורסמו ביפן נדמה כי המשקיעים מתרכזים דווקא בהתפתחויות החיוביות ומגלים אמון בשווקים, וכך גם קרה אמש בוול סטריט. דוחות חיוביים מצידן של הרשתות הקמעוניאיות בארה"ב, כמו גם של חברות נוספות התלויות בצריכה תמכו וגברו על נתונים מאכזבים מכיוונו של שוק העבודה.
עם סיום המסחר אמש, מדד הדאו ג'ונס עלה 2.08%, כך גם מדד הנאסד"ק ואילו מדד ה-S&P 500 הוסיף 2.14% לערכו.
מבין המניות שבלטו היום ביבשת אסיה נציין את מניית יצרנית כלי הרכב סוזוקי, אשר נסקה בבורסת טוקיו לאחר דיווחים בכלי התקשורת כי חברת וולספאגן מתכננת לרכוש כ-10% מהחברה היפנית.
מניית בריג'סטון, יצרנית הצמיגים הגדולה בעולם, טיפסה בחדות אף היא ברקע לדיווחים לפיהם ההפסד עבור המחצית הראשונה של שנת 2009 צפוי להיות נמוך מן הערכות הראשוניות בשל קיצוצים בשורת ההוצאות.