אירופה סגרה בירידות חדות: מדד הקאק הצרפתי צנח ב-9%

עם התרחבות המשבר באירופה, מכריזות ממשלות היבשת על תוכניות חילוץ פרטיות לאחר שלא הצליחו להסכים בסופ"ש על תוכנית הקמת קרן כלל אירופית. "אנו רוצים להניח את היסודות לקפיטליזם בשביל יזמים, לא בשביל ספקולנטים", אמר ניקולא סרקוזי, ראש ממשלת צרפת. הקאק הצרפתי יורד 9%
יוסי פינק |

המשבר מתרחב לאירופה והממשלות זורקות חבלי הצלה לגופים במערכת הפיננסית, זאת ברקע להחרפה בירידות המדדים המובילים בבורסות האירופיות. מדד היורו סטוק 600 רשם את הירידה החדה ביותר מאז שנת 87'. היורו נחלש בשיעור של 6% למול הין היפני.

מדד הדאקס הגרמני סגר בירידה של 7.07%, מדד הפוטסי האנגלי השיל 7.85%. מדד הקאק הצרפתי צנח 9.04%,. בורסות רוסיה, שנסגרו פעמיים במהלך המסחר בעקבות הירידות החדות, צנחו בשיעור של 20.67% (מדד ה-RTX), ו-35.15% (מדד ה-RDX), ובכך רשמו את הירידות החדות ביותר מבין הבורסות המרכזיות באירופה.

מבין המניות הבולטות, נציין היום את ענקית הבנקאות, חברת HBOS, רשמה ירידה של 15% ואת Hypo Real Estate, חברת הפיננסים לנדל"ן השנייה בגדולה בגרמניה, השלימה צניחה של 37%.

המסחר בגרמניה התנהל לצד הצהרתה של ממשלת גרמניה שהודיעה היום כי "תבטח את פקדונות הציבור בבנקים". בתגובה לפסגת סופה"ש הודיעה הממשלה כי "גרמניה לא רואה צורך ההקמת קרן סיוע כלל אירופית" , זאת לאחר שבגרמניה הצליחו לארגן חבילת חילוץ בסך 50 מיליארד אירו (68 מיליארד דולר) להיפו ריל אסטייט, חברת הפיננסים למתן אשראי לנדל"ן, בצעד שנועד למנוע השפעה גורפת על המערכת הכלכלית הרחבה בגרמניה.

עולם חדש

סרקוזי קרא לכינוס הפסגה בשבוע שעבר "במהירות הגדולה ביותר האפשרית" במטרה ליישם "רפורמה אמיתית ומלאה של מערכת הבנקאות העולמית", לדבריו. "כל השחקנים חייבים להיות תחת פיקוח, כולל חברות דירוג אשראי וקרנות גידור", "אנחנו רוצים שיצא מזה עולם חדש", אמר סרקטזי. "אנו רוצים להניח את היסודות לקפיטליזם בשביל יזמים, לא בשביל ספקולנטים."

שר האוצר של בריטניה, אליסטר דארלינג, בהצהרת תמיכה למערכת הבנקאית, אמר כי הממלכה "מוכנה לעשות כל שידרש על-מנץ לעזור לבנקים", זאת לאחר שבשבוע שעבר השתלטה ממשלת האי על חברת השירותים הפיננסיים Bradford & Bingley. "שמנו כסף כדי לעזור לבנקים בכלל" אמר דארלינג והוסיף כי "בנוסף, ישנם אמצעים נוספים בהם ננקוט, ואני אודיע עליהם כשנהיה מוכנים לכך."

ביום שישי בשעה 20:00 עדיין נסחרו מדדי הנאסד"ק והדאו ג'ונס האמריקנים בשיעור עלייה של יותר מ-3.5%, בשל כך סגרו מדדי אירופה בעליות של 2.5%-3%, אך בסופו של יום ביצעו המדדים בוול סטריט היפוך מגמה וסגרו בירידות של כ-1.5%. נראה כי הסימנים להחמרת המשבר באירופה שלחו המדדים לירידות גדולות יותר מאשר הפער עם הבורסה בניו-יורק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה