בכירי הכלכלנים בארה"ב מזהירים: "המיתון כבר כאן"

לאור הנתונים המדאיגים שפורסמו שבוע שעבר הגורמים בשוק מגיבים. דייוויד רוזנברג ממריל לינץ': "המיתון כבר כאן". ג'ים רוג'רס: "מיכרו את הדולר; השקיעו בתחום החקלאות"
אילן קליקה |

בשבוע שעבר פורסמו מספר נתוני מאקרו אשר גרמו למשקיעים, כמו גם לממשל האמריקני להבין כי לא העריכו נכונה את היקף המשבר. "הכלכלה האמריקנית נמצאת במיתון", ציין היום דייוויד רוזנברג, כלכלן ראשי במריל לינץ'.

"דו"ח התעסוקה שהתפרסם ביום שישי שעבר הכריז באופן רשמי על קיומו של מיתון", הוסיף רוזנברג. בעוד דבריו של רוזנברג תואמים את דעות כלכלני וול סטריט, השאלות המרכזיות כעת הן: עד כמה עמוק היה המיתון וכמה זמן הוא ימשך?

במהלך סוף השבוע ציין מרטין פלדסטיין, כלכלן באוניברסיטת הארוורד שנחשב לבכירי הכלכלנים בארה"ב, כי הוא מאמין שקיים סיכוי הגדול מ-50% למיתון בארצות הברית, השנה. יש לציין כי פלדסטיין הוא חבר בועדת הכלכלנים האקדמיים, הקובעת בדרך כלל מתי המיתון מתחיל ומסתיים.

הדולר צנח בשנת 2007 ב-8.3%, ובכך השלים ירדה דו שנתית, כתוצאה ממשבר הסאבפריים ושלושת הקיצוצים הרצופים בשיעור הריבית. בד בבד, מחירי האנרגיה, בנוסף, למחירי המזון לחצו את רמת האינפלציה מעלה.

בראיון שנערך ב-15 לנובמבר, 2007, הציע רוג'רס למשקיעים למכור את הדולר ואת הנכסים התלויים בדולר. היום הגיב כי הוא מתכוון לרכוש את היין היפני ואת הפרנק השוויצרי בעוד מטבעות חוץ אחרים ממשיך להיחלש.

"מיתון זה הולך להיות אחד הגרועים ביותר שראתה ארצות הברית, זאת כתוצאה מהסיבות הרבות להיווצרותה", כף אמר גורו ההשקעות ג'ים רוג'רס, יו"ר Rogers Holdings. " אני מקווה שעד סוף השנה הנוכחית כל נכסי יהיו מחוץ להשיג ידו של הדולר הנחלש", הוסיף רוג'רס.

כל הכותרות

רוג'רס סיכם את דבריו באומרו כי אם המשקיעים דואגים ממיתון, עליהם לשקול להשקעות בתחום החקלאות, תחום אשר לדעתו לא יושפע מתנודות הכלכלה העולמית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה