הדולר פתח בירידה קלה של 0.1% לרמה של 3.9536 שקל
המטבע הישראלי ממשיך להפגין עוצמה ונסחר במגמה מעורבת אל מול העיקריים. הדולר פתח את יום המסחר בירידה קלה של 0.11% לרמה של 3.9536 שקל, האירו לעומת זאת מוסיף לערכו ומתחזק 0.12% לרמה של 5.7332 שקל.
מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי שערו היציג של הדולר ניקבע על 3.958 רמתו הנמוכה ביותר מזה חמישה חודשים וחצי. איתותו של בנק ישראל כי הוא אינו מתכוון לשנות את הריבית בטווח הקרוב כל עוד חוזקו של השקל מסייע לרסן את האינפלציה, בעוד, בארה"ב קיימת האפשרות להורדת ריבית נוספת בחודשים הקרובים, מעניקה תמיכה למטבע הישראלי. חולשתו של הדולר בזירה הגלובלית באה לידי ביטוי גם אל מול המטבע הישראלי ומצבה של כלכלת ארה"ב מרכז את מרבית תשומת לב הסוחרים בכדי להעריך את המשך כיוונו של הזוג. רמת התמיכה הקרובה של הדולר/שקל נימצאת ב 3.94 פריצה של רמה זו עשויה להביא את הזוג לרמתו הנמוכה ביותר מזה שמונה שנים וחצי ב-3.918, ההתנגדות הקרובה נימצאת ב-3.9775.
בפינוטק מוסיפים, כי הדולר נסחר ביציבות אל מול האירו כשהמשקיעים מגיבים בהתעלמות כמעט מוחלטת מפירסום סקר ISM למיגזר השירותים אשר, התקבל גבוהה מהנתון הקודם ומעל הצפיות. המשך ההתרחבות בסקטור השירותים בכלכלת ארה"ב אשר מהווה את החלק הארי של הכלכלה מהווה סימן מעודד להמשכות הצמיחה והתמודדותה של הכלכלה הגדולה בעולם עם משבר האשראי.
אולם , חוסר האמונה בשטר הירוק בא לידי ביטוי בהתעלמותם של הסוחרים מהנתונים החיוביים אשר פורסמו בתקופה האחרונה. יש להניח כי המשקיעים לא ממהרים להגיב טרם פירסום החלטת הריבית בגוש האירו ביום חמישי הקרוב כשתשומת הלב תופנה למסיבת העיתונאים שלאחר מכן בכדי לקבל אינדיקציות לגבי המדיניות העתידית והסיכויים להעלאה נוספת של שיעור הריבית בגוש. הדולר נסחר סביב הרמות של 1.4485 אל מול האירו, 114.65 כנגד היין ו 2.0825 אל הסטרלינג ב 05:02 (GMT).
סוחרי ה-Carry Trade חזרו לזירה לאחר ששווקי אסיה ניסחרו בעליות שערים. הפתיחה השלילית בשווקי המניות בתחילת השבוע הביאה סוחרים רבים לקנות את היין חזרה בכדי לסגור הלוואות על המטבע היפני אשר הגיב בהתחזקות לרמה של 114.05 אל מול הדולר. עם חזרתו של הצבע הירוק לשווקים מיהרו הסוחרים למכור חזרה את היין כנגד נכסים ומטבעות בעלי תשואה גבוהה יותר כדוגמאת האוזי והקווי. התנודתיות הגבוהה בשווקים המלווה באי וודאות לגבי עומק המשבר בשוק השראי מקשה על הסוחרים לקחת פוזציות גדולות על היין והדולר כשהזוג נסחר בטווח ה-113.80/115.80. היין נסחר סביב הרמות של 114.65 אל מול הדולר, 166.10 כנגד האירו ו-237.85 אל מול הסטרלינג ב-05:15 (GMT).
היום יהיה יחסית דל בפירסומים כלכלים ולכן צפוי להיות ברובו מסחר טכני. קנדה תרכז את מרבית תשומת לב המשקיעים עם פירסום סקר PMI מדד מנהלי הרכש, ב-15:00 (GMT), אשר יבחן את הפעילות הכלכלית בכלל המשק. הצפי עומד על רמה של 55 נקודות אשר מלמדת על המשך ההתרחבות בפעילות הכלכלית. כמו כן יפורסמו בנוסף, רשיונות בתים ב-13:30 (GMT). הנתונים צפויים להיות חיוביים ולהעניק תמיכה למטבע הקנדי אשר נימצא ברמות שיא אל מול הדולר.
זהב: המתכת היקרה נסחרה סמוך לרמות השיא של 28 שנה על רקע ספקולציות כי משבר האשראי עשוי להגביר קניות על הזהב המשמש כחוף מבטחים בתקופות של ירידות שערים בשווקי המניות. מחירי הנפט הגבוהים חשש מפני החמרת משבר האשראי ורמות השפל בהן נסחר הדולר כנגד האירו מהווים את הגורמים העיקריים לנסיקתו המטאורית של הזהב בתקופה האחרונה. מההיבט הטכני עשוי הזהב להתקל בהתנגדות סביב רמות ה 812/820 דולר לאונקיה כשהתמיכה הקרובה מגיעה ב-803.50 דולר. חוזה עתידי לחודש נובמבר על הזהב נסחר סביב הרמות של 811.5 דולר לאונקיה ב- 05:51 (GMT).
נפט: הזהב השחור נסחר אמש בתנודתיות גבוהה כשהוא יורד מעל ל 2% ונסחר מתחת לרמת ה 94 דולר לחבית. החששות מפני פגיעתו של משבר האשראי בכלכלת ארה"ב אשר עלול לגרור ירידה בביקושים מצד צרכנית הנפט הגדולה בעולם לחץ את מחיר הנפט כלפי מטה. כמו כן הירידה במתיחות בין טורקיה לעיראק הוסיפה גם היא להתגברות המכירות על הנפט. ההתאוששות בשווקי אסיה לפנות בוקר והחורף המתקרב החזירו את את ביקושי הקניה על נפט אשר נסחר הבוקר בעליות. חוזה עתידי על הנפט לחודש נובמבר נסחר סביב הרמות של 94.850 דולר לחבית.