האם הדולר יפרוץ את 3.92 שקל במהלך השבוע הקרוב? הבנקים עונים
השבוע נחלש הדולר מול השקל. מגמה זו נרשמה הן על רקע מגמת המסחר בעולם והן על רקע הצטמצמות פער הריביות בין המשק הישראלי לזה האמריקני. בבנק לאומי מסרו, כי בנק ישראל הותיר כצפוי את הריבית המוניטרית על כנה בעוד שה- FED הפחית כצפוי את הריבית המוניטרית בארה"ב. כתוצאה מכך הצטמצם פער הריביות בין המשקים ל-0.5% מה שתמך בשקל.
בלאומי מציינים כי שער החליפין של הדולר מול השקל התקרב השבוע לרמות השפל של מאי האחרון, רמות שפל שלא נרשמו מאז אוקטובר 1998. בסיכום שבועי נחלש הדולר ב-1.05% מול השקל והאירו השיל 0.47%.
בעולם, נחלש הדולר כתוצאה מהפחתת הריבית הצפויה של ה-FED בשיעור של 0.25%. עם זאת, נוסח החלטת הריבית צינן מעט את הצפיות להפחתת ריבית נוספת עד סוף השנה ונתוני התמ"ג שהתפרסמו השבוע היו גבוהים מהתחזיות המוקדמות, מה שמנע התדרדרות חדה יותר של הדולר בעולם.
פינוטק - רמת התמיכה של 3.92 עשויה להישבר
בחדר המסחר של פינוטק מציינים, כי על אף הורדת הריבית בשבוע החולף בארה"ב מעריכים רבים כי הריבית בארה"ב צפויה לרדת בכ-0.25% נוספים במהלך התקופה הקרובה. מאידך, התחזיות לגבי ישראל מציבות את הריבית ברמה של 4.3% בעוד שנה.
המשך צימצום פער הריביות וחולשתו הכללית של הדולר בזירה הגלובלית תומכות בהמשך התחזקותו של השקל אף מעבר לרמות השיא של השנה האחרונה העומדת על 3.92. אולם במידה והתגברו הטלטלות בשווקים הפיננסים והצבע האדום יהפוך דומיננטי פגיעותה של הכלכלה הישראלית עשויה להיות בעוכריו של המטבע המקומי ולשנות את כיוונו.
בנק איגוד - טווח המסחר צפוי להיות בין 3.95 ל-4.01 שקל
כלכלני בנק איגוד מציינים בסקירתם, כי מגמת המסחר הכללית של הדולר מול השקל לטווח הקרוב ממשיכה להימצא במגמת ירידה אך מנגד, צמיחה גבוהה וגאות במחירי הנפט שהמשך עלייתם עלול להתגלגל גם אל ליבת האינפלציה, כמו גם הקולות הגוברים באירופה לעצור את התחזקות האירו עקב הפגיעה ביצואנים האירופאים עשויים למתן את מגמת היחלשות הדולר בעולם ומול השקל בפרט. בשבוע הקרוב מציינים כלכלני הבנק, טווח המסחר של הדולר צפוי להיות בין 3.95 ל- 4.01 שקל. כמו כן, יש לשים לב לנקודת התמיכה המצויה ב-3.932 ולרמת התנגדות המצויה ב-4.047.
בנק לאומי
בנק לאומי נמנע בסקירתו השבועית מלציין את טווח המחירים בו עשוי לנוע הדולר לשבוע הקרוב. אולם, בנק לאומי מציין בסקירתו כי הוא מעריך כי חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר ה-Subprime וכן הצפי להמשך הצטמצמות פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקאי, עשויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי.
בנק הפועלים
כלכלני בנק הפועלים מציינים בסקירתם השבועית, כי המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי יושפע גם בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת מציינים בבנק, הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים.