משרדי הממשלה יחלו את ההסבות לויסטה בתוך שנה

כך מעריך רמי שטיינפלד, מנהל מגזר הממשלה והמגזר הציבורי במיקרוסופט ישראל, ששב בסוף השבוע מכנס GLF שערכה ענקית התוכנה בסקוטלנד

משרדי הממשלה יחלו את ההסבות למערכת ההפעלה חלונות ויסטה בתוך שנה ב-2008, בכפוף לבדיקת תאימות וחומרה, כך מעריך רמי שטיינפלד, מנהל מגזר הממשלה והמגזר הציבורי במיקרוסופט ישראל. שטיינפלד, שב בסוף השבוע מכנס GLF השנתי, שערכה מיקרוסופט לראשי מדינות ולנציגי ממשלות. את הכנס השנה אירח הפרלמנט הסקוטי והשתתפו בו שרים, ראשי מדינות ונציגים מ-20 מדינות באירופה. ישראל היתה המדינה היחידה מחוץ לאירופה שלקחה חלק נכבד בכנס, ולדברי שטיינפלד, זכתה להכרה ולהוקרה רבה מצד כל המדינות, כמו גם מצד ראשי מיקרוסופט. זאת, בזכות הפעילות של ישראל בתחום ממשל זמין, בשיתוף עם מיקרוסופט.

את ישראל ייצגו שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר, סגן בכיר לחשב הכללי במשרד האוצר, איציק כהן, ומנהל פרויקט תהילה, בועז דולב. מטעם מיקרוסופט ישראל השתתפו שטיינפלד, בר ישראל, מנהלת מיגזר החינוך, וברק רגב, מנהל תיק לקוח ממשלת ישראל.

בדיקות תאימות לדברי שטיינפלד, גולת הכותרת בכנס היו הפגישות שערכו הישראלים כהן ודולב עם נשיא מיקרוסופט אירופה, ז'אן פיליפ קורטוואה. שטיינפלד אמר, כי השיחה היתה טובה מאוד, ובין היתר נדונו בה נושאים כגון הקמת ה-CCC.

שטיינפלד אמר, כי כבר בימים הקרובים יחלו המגעים בין צוותי מיקרוסופט לממשלה כדי להקים את ה-CCC, תוך שאיבת ידע מהמצרים, אצלם כבר הוקם CCC. שטיינפלד ציין, כי נדונו נושאים עקרוניים בדברים המשותפים למיקרוסופט ולממשלה כלקוח, ונציגי שני הצדדים הסכימו להמשיך ולעבוד ביחד, כדי לתת מענה לדרישות המיוחדות שנציגי הממשלה העלו.

שטיינפלד הוסיף כי נושא המעבר לויסטה לא עלה ישירות במפגש עם הנשיא קורטוואה, אולם להערכתו יש הבנה מצד נציגי הממשלה, כי יש להיערך לקראת תחילת ההסבות, ואלו יחלו בתוך שנה. שטיינפלד אמר עוד, כי לא ידוע לו על בעיות תאימות מיוחדות שהממשלה נתקלת בהן, והוסיף כי למיטב ידיעתו דולב וצוותו עורכים בימים אלו את בדיקות התאימות הנדרשות.

כזכור, פרסמה הממשלה הודעה לפני כמה חודשים, כי אין בכוונתה לעבור בטווח הקרוב לויסטה, וכי הנושא לא עומד כלל על הפרק. שטיינפלד מציין, כי לא ידוע לו על סיכומים או דיונים שנערכו בנושאים מסחריים ספציפיים, העומדים על הפרק כרגע.

עוד 20 מיליון מקומות עבודה במסמך מסכם שפרסמה מיקרוסופט העולמית בסוף השבוע, נדונו הנושאים העיקריים בהם דובר בכנס. אחד מהם היה התרומה העקיפה של מיקרוסופט העולמית לשוק העבודה באירופה. נשיא מיקרוסופט אירופה, קורטוואה, אמר בכנס כי בתוך שלוש שנים, יותר מ-20 מיליון אירופים יוכלו לקבל הכשרה ותעסוקה במקצועות ה-IT. זאת, בזכות הפעילות של מיקרוסופט במדינות אלו.

בנוסף צויין במסמך, כי הוכח כבר בעבר, וכעת באופן מודגש יותר - כי ענף ה-IT מספק עבודה לעוד מיליונים רבים של אנשים מחוץ לתעשיית ההיי-טק. לדברי שטיינפלד, המסר החשוב בכנס, הוא שהופעת ויסטה תעצים עוד יותר את נושא האקו-סיסטם, וצפוי להיפתח חלון הזדמנויות לחברות תוכנה, שתפתחנה פתרונות בנושאים הקשורים בגלישה בטוחה של הילדים ברשת ומניעת סיכונים בשל גלישה שכזו.

הנושא השני, היה תחום החינוך וצמצום הפער הדיגיטלי, עליו שוחחו בנפרד גם ביל גייטס עם השרה יולי תמיר, וגם הנואמים בפרלמנט. בנושא זה גילה שטיינפלד, כי 20 חברות תוכנה ישראליות, העוסקות בפיתוח פתרונות למגזר החינוך, נהנות מסיוע עקיף של מיקרוסופט העולמית, על ידי פתיחת שווקים, וצירופם לחלק שלוב בתוכנית כלל עולמית, אותה מקדם כעת גייטס. על פי התוכנית, שורת מדינות תהפוכנה למעין קהילה אחת גדולה של מפתחי פתרונות לשוק החינוך - על בסיס כלים של מיקרוסופט. המידע יהיה משותף לכולם, ומיקרוסופט תפתח בפני החברות שווקים חדשים, כמו גם תפתח מודלים של בתי ספר לדוגמה שיהוו מעין מעבדה חיה - לגבי החזון של החינוך ובעיקר השקעה במורים. על חזון זה הרחיב את הדיבור רבות גייטס בעת נאומו בפרלמנט הסקוטי.

איציק כהן אמר עם שובו ארצה, כי "ישראל, שהיתה המדינה היחידה מחוץ לאירופה שהשתתפה בכנס, התגלתה כממוצבת באופן חזק מאוד על מפת העולם, בכל מה שקשור לטיפול בממשל זמין, חינוך ופער דיגיטלי". לדבריו, כאשר שאל אותו נשיא מיקרוסופט אירופה, קורטוואה: "מה ישראל עושה בדיוק בכנס? שהרי זה כנס אירופי!", השיב לו כהן: "אנחנו כאן, בדיוק כמו שמכבי תל אביב שלנו משחקת בגביע אירופה". קורטוואה הנשיא קיבל את התשובה בצחוק רם, וחיבק חיבוק עז את ידידו הישראלי כהן.

במיקרסופט ישראל מציינים בסיפוק גם את הצלחת פגישתה של השרה תמיר עם גייטס, שחלק לה ולישראל שבחים רבים. הם ציינו, כי גייטס אמר שהוא רואה עין בעין את גישתה של תמיר, לפיה יש לחבר בין תשתיות המיחשוב החינוכיות, המיועדות לפדגוגיה - לבין התשתיות המנהליות והניהוליות של בתי הספר, וכי מיקרוסופט נחושה בדעתה, לסייע לישראל בנושא זה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה