מיקרוסופט תסייע בשידרוג ה-IT של מערכת החינוך הישראלית

שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר, נפגשה בשבוע שעבר עם ביל גייטס, וסיפרה כי יו"ר מיקרוסופט חלק שבחים למערכת החינוך בישראל ונענה לבקשתה, לבדוק אפשרות לסיוע בחיבור מערכות ה-IT של משרד החינוך לסביבות מיקרוסופט

שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר, נפגשה בשבוע שעבר עם יו"ר מיקרוסופט, ביל גייטס. הפגישה נערכה במסגרת הכנס השנתי שעורכת מיקרוסופט בנושא מיחשוב ממשלתי, באדינבורו שבסקוטלנד. בכנס משתתפים ראשי מדינות וממשלות מכל אירופה וגם מישראל. למשלחת בראשות השרה, נלוו גם נציגים של אגף החשב הכללי במשרד האוצר, ביניהם, סגן בכיר לחשב הכללי, איציק כהן ומנהל פרויקט תהילה, בועז דולב.

בפגישה הציעה שרת החינוך לגייטס לקדם בישראל ניסוי ייחודי, המשלב בין ניהול מערכות מיחשוב ייעודיות , כגון המנב"ס (מערכת לניהול בתי ספר) לבין ניהול מערכות מידע מבוססות מיקרוסופט. כך, מערכת החינוך בישראל תוכל להיות יעילה יותר, "בהתאם לרוח המאה ה-21".

לאחר הפגישה, אמרה השרה תמיר, כי משרד החינוך החליט להשקיע בשדרוג מערכות המיחשוב ומערכות המידע בבתי הספר ובגופים המדווחים אליו, וזאת על מנת לאפשר בקרה יעילה יותר. "המצב כיום הוא שאין אחידות ברמת הדיווחים למשרד החינוך. אנחנו נמצאים בסוף ינואר ועדיין אין לנו תמונת מצב כוללת של מספר התלמידים בכל בית ספר, אותם אנו מתקצבים על פי מספר התלמידים שהם מדווחים", אמרה תמיר, "לכן, חשוב מאוד שתהיה חיבוריות בין המערכות הקיימות, כגון מנב"ס, שהן מערכות ישנות, לבין הסביבה המיקרוסופטית שהיא עדכנית וחדשנית. כך נקבל רצף מיחשובי אחד".

לדברי השרה, כבר ביום א' הקרוב, מיד לאחר שתשוב לישראל, יתחילו צוותים מקצועיים משני הצדדים לבחון את המשמעויות של פרויקט זה. תמיר אמרה כי "ללא ספק, לנושא התקציבי יש משמעות רבה בפרויקט, אולם בשלב ראשון מדובר על ניסוי, שיאפיין את הצרכים ואת הדרישות". למיקרוסופט יש הסכם רב-שנתי מיוחד עם ישראל, שלדברי תמיר, זכה לשבחים רבים מצד גייטס, שאמר כי זהו אחד ההסכמים הטובים ביותר עליו חתמה החברה אי פעם עם מדינה. במסגרת הסכם זה, מחויבת מיקרוסופט להחזיר למדינה חלק מהכנסותיה, בצורת השקעות במערכת החינוך, כגון שיפור המערכות הניהוליות.

מחקרים משותפים נושא נוסף שעלה בפגישה בין השרה לגייטס, הוא שילוב חוקרים ישראלים בקבוצת חוקרים הפועלת במסגרת הקרן המשותפת של גייטס ורעייתו מלינדה למען החינוך. זאת, כדי לבחון ולקבוע את המשמעות האמיתית וההשפעה של שילוב התיקשוב במערכת החינוך בכלל, ובישראל בפרט. תמיר אמרה, כי "כל נושא התיקשוב במערכת החינוך הוא נושא חדש בעולם כולו, ועד היום לא בוצעו מחקרים אמיתיים לגבי רמת האפקטיביות שלו". עם זאת, ציינה השרה, כי "אני בהחלט איני מרוצה מהיקף התקציבים שהמשרד משקיע בתיקשוב בתי הספר, אולם חייבים להבין שיש מגבלות וצריך לקחת הכל בפרופורציות המתאימות".

תמיר אמרה כי הזדהתה מאוד עם נאומו של גייטס בפרלמנט הסקוטי, שבו אמר כי החינוך הוא הנושא המרכזי, תחום שבו הוא ורעייתו רוצים להשקיע. בפגישות שערכה תמיר עם עמיתיה השרים וראשי מדינות בכנס, זכו כל אנשי התיקשוב במשרד החינוך, בראשות סופיה מינץ, לתשבחות רבות מצד אנשי המקצוע בכנס, המכירים את ישראל. בכנס היו 37 ראשי מדינות ונציגי ממשלות, והשרה תמיר קיימה פגישה רשמית אחת עם עמיתה הסקוטי. תמיר אמרה כי גם הנושא הפוליטי-מדיני עלה בשיחות לא רשמיות, ובמיוחד פרשת משפטו של השר חיים רמון, שהורשע אתמול.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה