יבמ מכריזה מלחמה על גונבי הזהויות ברשת
יבמ פיתחה תוכנה חדשה המאפשרת לגולשים באינטרנט למנוע חשיפת פרטיהם האישיים ולהבטיח עצמם מפני גניבת זהותם ושימוש בלתי מורשה בנתוניהם. התוכנה החדשה, שפותחה על ידי חוקרים במעבדות המחקר של יבמ בציריך, זכתה לשם "מיקסר זהויות" - Identity Mixer. שימוש בתוכנה הזאת, יאפשר לבצע רכישת מוצרים ושירותים באינטרנט – מבלי לחשוף מידע אישי.
לקוח המוסר כיום פרטים אישיים בעת הורדת שירים או הרשמה לשירות עדכונים מקוון, מותיר מאחוריו שובל של נתונים החושף מידע אודות דפוסי הרכישה שלהם – לרבות גודל העסקות, תדירותן ומקור הרכישות. התוכנה החדשה של יבמ מוחקת את השובל הזה, באמצעות יצירת זהות "מלאכותית" – באופן המוכר בעולם הספרות כשימוש בשם בדוי, או בפסבדונים – וביצוע הרכישה תחת הזהות הזאת.
כך, למשל, מאפשרת התוכנה לרכוש ספרים, תוכנה או בגדים – מבלי לחשוף את פרטי כרטיס האשראי בפני הספק ממנו נרכשים המוצרים האלה. היא יכולה לאשר את העמידה של כל לקוח במגבלות האשראי הקבועות לו, מבלי לספק נתונים אודות מצב חשבון הבנק, או לספק אישור לגילו של אדם מבלי לחשוף את תאריך הלידה המדוייק שלו.
שלא כמו מערכות אחרות לניהול זהויות, המשדרות ומעבירות ברשת נתונים חלקיים אודות זהותו האמיתית של המשתמש, יסייעו מערכות המבוססות על "מיקסר הזהויות" שפיתחה יבמ בהגנה על פרטיות המשתמשים, בזכות האפשרות לשתף ולחשוף רק את השמות הבדויים – כך שהמידע האמיתי אודות זהות המשתמש לעולם לא ייחשף או ייורט על ידי גורמים בלתי רצויים.
"מיקסר הזהויות" של יבמ מאפשר לכל משתמש מחשב לקבל שוברים דיגיטאליים המופקים על ידי צד שלישי דוגמת בנק או גוף ממשלתי דוגמת משרד הרישוי. בנק, למשל, יספק שובר הכולל את מספר כרטיס האשראי ומועד התפוגה שלו – אולם לא את שמו האמיתי של הלקוח. אלגוריתם מתוחכם מאפשר להצפין את נתוני העסקה, ולהעבירם בין הבנק, הספק והלקוח. כל עסקה מתבצעת תחת פסבדונים אחרים – מה שמונע מעקב אחר דפוסי הצריכה והשימוש של הגולש הבודד.
ביבמ צופים כי זמינות הטכנולוגיה החדשה שפותחה במעבדותיה תסיר שורת חסמים ותשפר את מידת הנכונות של אנשים רבים יותר להשתמש ברשת לצורכי מסחר ועסקים.
יבמ תתרום את הטכנולוגיה החדשה שלה לקבוצת "היגינס" הפועלת במסגרת פרוייקט הקוד הפתוח אקליפס, ומפתחת מערכות ניהול זהויות המתמקדות בצד המשתמש. המגמה המנחה את מאמץ הפיתוח הזה, חותרת לתת בידי כל משתמש שליטה מלאה ומובטחת בזהותם של מי שיורשו לגשת לנתוניהם האישיים, לרבות חשבונות בנק, רשומות רפואיות ונתוני תעסוקה – במקום לתת למוסד כזה או אחר לנהל את הנתונים האלה.
יבמ עצמה מתכוונת לשלב את הטכנולוגיה המיוחדת במסגרת מוצרי ניהול זהויות המשתמשים שלה, בסביבת תוכנת טיבולי.
פרוייקט היגינס יצא לדרך בפברואר אשתקד, בשיתוף פעולה של מרכז ברקמן לאינטרנט ולחברה הפועל בביה"ס למשפטים של אוניברסיטת הרוורד, יבמ, נובל ופאריטי קומיוניקיישן. הפרוייקט מרכז את מאמץ הפיתוח הראשון מסוגו בתחום ניהול הזהויות בסביבת קוד מקור פתוח. התוכנה המפותחת במסגרת הפרוייקט תפעל על גבי כל מערכת הפעלה, ובשילוב עם כל מערכת ניהול זהויות.