הוט מתכוונת לספק שירותי סלולר ולהוריד מחירים ב-30%
מנכ"ל הוט, דוד קמיניץ, הודיע הבוקר (ד') במסיבת עיתונאים, כי בכוונת הוט לספק שירותי רט"ן באמצעות תשתית חברות הסלולר הקיימות בישראל כמפעיל רט"ן (רדיו/טלפון נייד) וירטואלי (MVNO).
הכוונה היא שהוט תשמש כמפעיל סלולר וירטואלי אשר קונה משאבי רשת ממפעיל בעל רשת סלולרית קיימת. בעולם קיימות מעל ל-120 רשתות הפועלות בשיטה זו, בעיקר חברות המוכרות גם כחברות תוכן וכמפעילות תקשורת קווית.
לשם כך, פנה קמיניץ במכתב למנכ"ל משרד התקשורת מרדכי מרדכי, על מנת לקבל בהקדם האפשרי רשיון למתן שירותי סלולר. לדבריו, "אנו סבורים כי על-פי הוראות חוק התקשורת (בזק ושידורים) התשמ"ב-1982 בנוסחו כיום, נתונה לשר התקשורת סמכות להורות לבעלי רשיונות רט"ן לאפשר להוט טלקום או לגוף לו יוענק הרשיון, שימוש וקישור גומלין ברשת הרט"ן לשם אספקת השירותים".
כזכור, ב-12 לספטמבר 2006 קבעה הממשלה, כי תחום הרט"ן במדינת ישראל משווע למהלכים שיביאו להגברת התחרות באופן שתוצאותיה יורגשו אצל ציבור צרכני התקשורת הניידת. "אין ספק כי מתן רשיון למפעיל רט"ן וירטואלי יוכל להפיח רוח חיים בתחרות המקרטעת בתחום הרט"ן" מחדד קמיניץ את בקשתו.
בדברי ההסבר להצעת ההחלטה נכתב, כי תחום ה-MVNO זוהה בעולם כאמצעי לעידוד התחרות בתחום הרט"ן וכי מוצע לבחון בארץ מודל פעולה לעידוד פעילותם של מפעלים וירטואליים. לדברי קמיניץ, בתוך שנה ביום קבלת הרשיון נוכל תוכל הוט לשמש כמפעיל סלולר וירטואלי ואז תוריד את מחירי השיחה ב-30%. "נציע מחיר אחד ואחיד לדקת שיחה", מבטיח קמיניץ.
לכן מבקש קמיניץ ממשרד התקשורת "להודיענו בהקדם אם נדרשים נתונים או פרטים נוספים שאתם מבקשים לקבל מאיתנו על מנת לאשר את הענקת הרשיון שבנדון להוט טלקום בהקדם האפשרי".
מחזור הכנסות שנתי מעל ל-2 מיליארד שקל
הכנסות שוק התקשורת בישראל מסלולר עומדות על 58% ו-16 מיליארד שקל בשנה. לצורך השוואה, ההכנסות מתקשורת קווית עומדות על 19% ו-13 הכנסות מטלוויזיה רב ערוצית. שוק הסלולר מתחלק כמעט באופן שווה בין סלקום, פלאפון ואורנג' עם נתח שוק של כ-32% עד 34% לכל חברה, כאשר מירס מחזיקה בנתח שוק קטן מלקוחות עסקיים.
בשל העובדה הזו שאין למעשה תחרות גדולה בין החברות, קיים ניצול של חברות הסלולר של הלקוחות והעלאת תעריפים לפחות 4 פעמים בשנה. סיבה נוספת לעליית המחירים היא הורדת דמי הקישוריות החל מחודש מרץ 2005 בשיחות אל יעדים סלולריים, דבר שגרם לנגיסה משמעותית בהכנסות החברות.
קמיניץ מציג את היתרון של הוט כמתחרה רלוונטי בשוק בסלולר, בכך שלחברת הכבלים יש בסיס לקוחות של מעל למיליון בתי אב ומחזור הכנסות שנתי מעל ל-2 מיליארד שקל. כמו כן, הוט נהנית מתשתית לטלוויזיה רב ערוצית, טלפוניה קווית ואינטרנט מהיר, לצד לוגיסטיקה קיימת וכוח מכירה גדול. מיתור לציין, כי חברות הסלולר הקיימות, לא ממש מרוצות מהמהלך.