300-400 מיליון שקל הפסד ישיר למפעלים בצפון

בסיכום ימי הלחימה עד כה, אומרים בהתאחדות התעשיינים, כי 30% מהמפעלים בצפון עובדים כרגיל ו-35% מושבתים
שי פאוזנר |

הנזקים הכספיים של המפעלים בחיפה והצפון עד כה - פחות מפרומיל מכלל מכירות התעשייה. ומסתכמים בכ-300-400 מליון שקל. כך מסר שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים. לדבריו, "התעשייה הישראלית איתנה דיה כדי להתגבר גם על הקשיים נוכחיים, כפי שידעה לעשות זאת בעבר במצבים קשים איתם התמודדה".

מבדיקה שערך מטה החירום של התאחדות התעשיינים בצפון מתברר, כי מתוך 1,800 מפעלי התעשייה המעסיקים כל אחד מהם 5 עובדים ויותר ובסך הכל מועסקים בהם כ-100 אלף עובדים, מתברר כי לפחות כ-30% מהמפעלים בחיפה והצפון עובדים כרגיל, כ-35% עובדים חלקית וכ-35% מהמפעלים מושבתים לגמרי.

ברוש הדגיש, כי התאחדות התעשיינים תעשה כל מאמץ כדי לסייע באופן פרטני לכל אחד מהמפעלים שנפגע.

כזכור, פנה אתמול ברוש לשר האוצר, אברהם הירשזון בבקשה להפעיל את תקנות מס רכוש וקרן פיצויים למפעלים שנפגעו בצפון הארץ, תוך עדכונם למצב של השבתה ממושכת.

ברוש ביקש משר האוצר להחיל תקנות אלה מיום תחילת האירועים הביטחוניים בצפון, דהיינו מ-12 ביולי 2006, כמו כן להכליל את כל הישובים החשופים לפגיעה באזור הצפון תחת הגדרה של "ישובי ספר" ובכך להחיל עליהם את התקנות.

יצויין, כי אתמול נפגש נשיא התאחדות התעשיינים עם כמה עשרות תעשיינים מאזור חיפה. במפגש שנערך בבית התעשיינים בחיפה בראשותה של ליאורה בירנהק מרכוס, יו"ר התאחדות התעשיינים במרחב חיפה והצפון, הוצגו בעיות המפעלים באזור כמו למשל חוסר האחידות במסרים של פיקוד העורף, חוסר הוודאות לגבי הזכאות למתן פיצויים וכן עלתה סוגיית נמל חיפה וכיצד מתמודדים עם בעייה זו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה