חקלאים ועסקים בצפון מפסידים חצי מיליארד ש' ביום
מבחינת ההשלכות הכלכליות של ימי הלוחמה הראשונים בצפון הארץ עולה, כי העלות למשק של ימי המתקפה הראשונים על ישובי צפון הארץ, מחיפה וצפונה, המתבטאים בקיפאון כמעט מוחלט של פעילות עסקית באזור, בתוספת עלויות הפיצוי הנגזרות למעסיקים, בעלי עסקים, חקלאים ונזקי רכוש נאמדת בכחצי מיליארד שקל ביום. כך על פי פרסום מהבוקר של כלכלני D&B - דן אנד ברדסטריט ישראל.
למרות העלות היומית הגבוהה של ימי הלחימה בצפון, סבורים כלכלני דן אנד ברדסטריט, כי אין חשש בשלב זה לחוסנה של הכלכלה הישראלית והיא לכל היותר תתבטא בהתמתנות הצמיחה בלבד.
מנכ"ל דן אנד ברדסטריט, ראובן קובנט: "המשק הישראלי חסון והצמיחה בו מהגבוהות בעולם, לכן אין אנו צופים כי תקופת הלוחמה בצפון תפגע באופן משמעותי בשיעורי הצמיחה השנתיים ותתבטא בהתמתנות קלה בלבד. קובנט מוסיף כי, בניגוד לאינתיפאדה שהתרחשה בתקופת האטה בצמיחה ובביקושים עולמיים על רקע מיתון קשה וממושך, הרי שהמתקפה הנוכחית מתרחשת באחת התקופות טובות בתולדות המשק הישראלי, כאשר הכלכלה הישראלית נמצאת בתהליך צמיחה מבוסס, ויכולתו של המשק לספוג את השלכות ימי המלחמה טובה יותר מאשר בתקופות אחרות".
כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים, כי שנת 2005 הייתה השנה הטובה ביותר בתולדות ההיי-טק הישראלי ובה נרשם ובה עלו הכנסות של חברות הטכנולוגיה המובילות בארץ ב-20% אף לעומת שנת 2000, שנת השיא הקודמת של סקטור זה. גם הייצוא התעשייתי, המהווה קרוב ל-40% מסך תוצר התעשייה רשם עלייה של 5.6%, בהמשך לעלייה התלולה של 17% ב-2004, ונהנה מהמשך הביקושים הגלובליים.
על פי הדיווחים , חברות ההי-טק הפועלות באיזור הצפון לא השביתו לגמרי את פעילותן ובחלקן הגדול העובדים ממשיכים לעבוד מתוך המרחבים המוגנים שהותאמו מבעוד מועד להמשך עבודה שוטפת.
אינדיקטורים כלכליים נוספים תומכים בהערכה, כי יציבותו של המשק לא צפויה להיפגע באופן דרמטי. שיעור האינפלציה, עמד ערב המתקפה, על גבולו התחתון של יעד הממשלה בתחום המוגדר בין 1% ל-3% בשנה. הצמיחה במחצית הראשונה של שנת 2006 עברה את התחזיות האופטימיות ביותר ועמדה על 6% בחישוב שנתי, מהגבוהות במדינות המערב.
עד כה אין פגיעה מהותית בתיירות היוצאת
כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים, כי בחינת הנזקים הצפויים למשק מעלה כי הפגיעה בענף התיירות , שספג מכה בימים האחרונים, התמקדה בעיקר בסגמנט תיירות הפנים ובתיירות הנכנסת, בעוד שמשרדי תיירות מובילים באזור המרכז מסרו כי אין כמעט פגיעה בתיירות היוצאת, והביטולים מאוזנים על ידי הקדמת נסיעות והתעניינות מוגברת ביעדים חלופיים. יתר על כן, משקלו של ענף התיירות בתמ"ג אינו גבוה והעוגן העיקרי של התיירות בצפון, הינה תיירות הפנים, שעם שוך הסערה צפויה לפרוח מחדש ובקצב מוגבר, וזאת בשל "הזיכרון הקצר" של התייר הישראלי, הרצון לנופש ותחושת הסולידאריות והרצון לתמיכה בצפון.
ענף נוסף, הנמנה עם הנפגעים, הינו ענף החקלאות, וזאת בעיקר לאור הדיווחים על קשיים בקטיף הפרי, איסוף ירקות השדה ופגיעה בענף החי.
כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים, כי לצד המגזרים הנפגעים, ישנם ענפים אחרים, אשר ייהנו מהתאוששות בביקושים על רקע המתקפה, כגון תעשיות ביטחוניות שצבר ההזמנות המקומיות שלהן פחת במחצית הראשונה של 2006, קבלני הבנייה והשיפוצים בצפון, שסבלו ממיתון מתמשך בענף ועתה ירתמו לביצוע עבודות השיפוצים באיזורי הפגיעה וקבלני התשתיות.