5.5 מיליארד שקל נפדו מקרנות הנאמנות ביוני
הנפילות בשוקי ההון בעולם נותנים אותותיהם, הקרנות המתמחות במניות בחו"ל ממשיכות לאבד גובה ורשמו בחודש יוני פדיונות בסך של כ-1.9 מיליארד שקל. סך כל הפדיונות במהלך החודש עמד כ-5.5 מיליארד שקל, הגבוהים ביותר מאז תחילת השנה.
בבית הההשקעות של מיטב סוקרים את תוצאות חודש יוני בקרנות הנאמנות, לדבריהם, ב-116 קרנות מתוך סך הקרנות שפעלו ביוני נפדו יותר מ-15% מיחידות ההשתתפות שלהן. זאת, בלי לקחת בחשבון את אובדן הערך עקב הירידות.
במיטב מעריכים, כי הסיבה לכך נעוצה ברפורמת בכר שממשיכה לתת אותותיה בשינוי מפת הקרנות, הגופים הפרטיים המשיכו לבלוט עם גיוסים לעומת יציאת כספים מהותית מהגופים הבנקאיים- ביטוחיים.
את התקופה הקשה ביותר רשמו הקרנות השקליות עם פדיונות ענק של 7.2 מיליארד שקל, מנגד, הנהנות העיקריות מזרימת הכספים לתעשייה, קרנות המתמחות במניות בחו"ל שגייסו סכום מרשים של כ- 2.6 מיליארד שקל. עוד מוסיפים במיטב, כי 10 המגייסות הגדולות ביותר גייסו מתחילת השנה 5.0 מיליארד שקל, בעוד מ-10 המדממות ביותר נפדו מכ-5.8 מיליארד שקל.
הקרנות שבלטו בהיקף הגיוסים בחצי השנה האחרונה הם: פסגות מניות חו"ל, ירושלים אג"ח חברות, ופסגות מק"מ מניות חו"ל שגייסו על פי הסדר 914, 790, 778 (מיליוני שקלים). מנגד, הקרנות הבולטות "שהתרוקנו" במהלך ששת החודשים האחרונים הן פסגות סולידית, להק מק"מ, ופקן מק"מ שאיבדו יחד כ-2.5 מיליארד שקל.
נכסי 10 הקרנות הגדולות ביותר: כ-14.8 מיליארד שקל המהווים כ-13% בלבד מנכסי התעשייה, לעומת כ-25% עד 30% לפני מספר שנים. הקרן הגדולה ביותר נכון לסוף יוני: להק מק"מ עם נכסים בהיקף של כ-1.9 מיליארד שקל.
במחצית הראשונה של השנה: סך נכסי הקרנות ירד בשיעור של כ- 8.5%: מכ- 124.8 מיליארד שקל לכ- 114.2 מיליארד שקל. כאשר גם התשואה החיובית המשוקללת שהשיגה התעשייה, בשיעור של 0.7%, לא הצליחה לגבור על יציאת כספים מאסיבית בסך של כ- 11.6 מיליארד שקל.