המשקיעים הזרים ישבו על הגדר באוקטובר וגם בנובמבר

כך עולה מנתוני בנק ישראל. בעוד שמתחילת השנה הם רכשו מניות בבורסה התל אביבית בלא פחות מאשר 2 מיליארד דולר, בחודשי נובמבר ואוקטובר הם מימשו מניות בכ-33 מיליון דולר
חזי שטרנליכט |

המשקיעים הזרים, אותן דמויות ש"הואשמו" כמחוללות חלק ניכר מגלי העליות בבורסה בתל אביב במהלך השנה שחלפה, ישבו על הגדר בחודשים אוקטובר ונובמבר. כך עולה מנתונים שמפרסם הבוקר בנק ישראל.

מהנתונים עולה כי הזרים פדו כ-33 מיליון דולר במניות בבורסה התל אביבית בחודשים הללו, בעוד שהם הספיקו לרכוש מניות בתל אביב בסך אסטרונומי של כ-2 מיליארד דולר מתחילת השנה. כלומר, הם העדיפו לשבת בצד ולהמתין להתפתחויות, והכסף עדיין לא יצא החוצה. אך גם כסף חדש לא זרם מצידם פנימה.

בסך הכל עולה מהנתונים של בנק ישראל כי בחודש נובמבר פוחת השקל מול הדולר בשיעור של 0.6% אך מול הסל, השקל יוסף בשיעור של 0.3%. עם זאת, התנהלות השקל לא הייתה אחידה על פני החודש: במחצית הראשונה של החודש נמשך הפיחות, וזה הסתכם ב-2.2%, אך לאחר מכן, השקל התחזק אל מול הדולר ואל מול הסל בשיעור של כ-1.5%.

בסיכון שער החליפין, כפי שהוא נמדד על ידי סטיית התקן הגלומה באופציות שקל/דולר, נשמרה היציבות בכל הטווחים לפדיון, במרבית החודש, ברמה נמוכה של כ-5.2%. בשווקים המתעוררים, לעומת זאת, נמשכה, גם החודש, מגמת הירידה בסיכון שער החליפין וזו הסתכמה במחצית נקודת האחוז ל-8.5%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה