פישמן: הניקיי שומר על עוצמה אך מדדי ארה"ב מתחזקים
שווקי ההון בעולם סיימו שבוע מסחר חיובי כשמדד הניקיי ביפן ממשיך להפגין עוצמה כפי שהערכנו בתחזיותינו הקודמות. המדדים בארה"ב צוברים כוח ומתקרבים לרמות השיא השנתיות, כל עוד הם לא יצליחו לפרוץ אותן הם יוגדרו כחיוביים לטווח הקצר ומדשדשים לטווח הבינוני.
באירופה דומה המצב לארה"ב ונראה כי בשבוע שעבר במידה ויצליחו המדדים לפרוץ את רמות השיא הם יקבלו כוח ויבצעו מהלך עליות משמעותי כלפי מעלה. ביפן ממשיך מדד הניקיי לשבור שיאים והוא צועד לעבר רמת ההתנגדות ההיסטורית (שנת 2001) באזור 14,500 נק'.
שוקי המניות בעולם עלו בשבוע שעבר בצורה חדה בעקבות דוחות טובים של חברות מרכזיות בכל העולם, העלאת הריבית בארה"ב ועליית התשואות שם מביאים להתחזקות הדולר בצורה חדה מול המטבעות העיקריים בעולם כשהיין נחלש ב-2.3% והיורו נחלש ב-2% כנגד הדולר.
יפן. מדד הניקיי רשם עלייה חדה של 5.47% כשהוא חוצה את רמת ה-14,000 נק' ומגיע לשיא של 4.5 שנים ברמה של 14,075 נק'. תוצאות טובות מהצפי של חברות יפניות, דיווחי מאקרו חיוביים מארה"ב וצפי להמשך צמיחה חזקה במשק היפני המלווה ביציאה ממצב של דפלציה בשנה הקרובה ע"פ הבנק המרכזי היפני עמדו במרכז הבמה.
מתוך 261 חברות שדיווחו עד כה 70% הכו את הציפיות. הבנקים רשמו עליות חדות בהובלת מיזוהו ומיצובישי טוקיו שעלו כל אחד ב-15% כשמשקיעים זרים מגדילים את אחזקותיהם בבנקים ובחברות אחרות במדד, זה השבוע החמישי ברציפות.
גם היצואניות בלטו בעליות שערים כשיצרניות הרכב טויוטה והונדה בולטות עלייה של 3.3% ושל 3.8% בהתאמה, היחלשות היין לרמה של 118.27 יין לדולר תורמת להגדלת רווחי היצואניות.
טויוטה דיווחה על הרווח הגדול ביותר מזה 6 רבעונים בעקבות הגדלת נתח השוק שלה בארה"ב על חשבון ג'נרל מוטורוס ופורד. טויוטה מתכוונת למכור 8.03 מיליון רכבים השנה כשהיא מתקרבת לג'נרל מוטורס. 60% מהרווח התפעולי של טויוטה בא מארה"ב ולכן היחלשות היין כנגד הדולר תורמת להגדלת הרווחיות התפעולית.
גם מאזדה שדיווחה על תוצאות שיא בלטה בעליות שערים. מגזר השבבים בלט בעליות שערים על רקע הדוחות הטובים של קוולאקום, ענקית השבבים האמריקאית. מצושיטה, ענקית האלקטרוניקה בלטה בעלייה של 6.3% לאחר שדיווחה בשבוע שעבר על תוצאות מעולות, טאקאדה, חברת התרופות הגדולה ביפן הכתה את התחזיות וניפון סטיל, יצרנית הפלדה הגדולה באסיה דיווחה על תוצאות מעל הצפי ועל העלאת תחזיות.
השבוע צפויים להתפרסם מספר נתוני מאקרו חשובים כשהעיקריים שבהם: מכירות של מכונות לחודש ספטמבר, נתוני התוצר לרבעון השלישי כשהצפי הנו לעלייה של 1.1%, מדד אמון הצרכנים לחודש אוקטובר.
אירופה. שבוע של עליות חדות במדדים המובילים כשמדד הסטוקס 50 רושם עלייה של 4.03%, בעקבות דוחות טובים מהצפי של חברות רבות בהובלת הבנקים הגדולים. UBS רשם עלייה של 10% לאחר שדיווח על עלייה של 71% ברווח הרבעוני בעקבות גידול בבנקאות ההשקעות ובעמלות מניהול השקעות ללקוחות.
גם קרדיט סוויס בלט בעלייה של 7.7% לאחר שדיווח על עלייה של 42% ברווח. נוקיה בלטה בעלייה של 8.5% לאחר דוחות טובים של יצרנית השבבים לטלפונים ניידים קוואלקום שגם העלתה תחזיותיה להמשך. חברת הנפט טוטאל דיווחה על רווחי שיא ברבעון השלישי בעקבות עליית מחירי האנרגיה ורשמה עלייה של 7.2%.
פולקסוואגן דיווחה על עלייה חדה ברווחים בעקבות עלייה במכירות ובהלוואות לקניית רכבים, מנגד דיווחה ב.מ.וו. על ירידה ברווחיות בגין עלייה במחירי חומרי הגלם.חברת הסלולר של ויוונדי, השנייה בגודלה בצרפת דיווחה על תוצאות טובות מהצפי ואילו מגזר השבבים בלט בעליות שערים בהובלת אינפיניון.
אדידס בלטה בעלייה של 6.6% לאחר שדיווחה על עלייה חדה במכירות בארה"ב ועל זכייה בחוזים חדשים למונדיאל. מגמת המיזוגים ממשיכה כשטלפוניקה, ענקית הטלקום הספרדית מתכוונת לרכוש את חברת הסלולר הבריטית O2 ב-31.4 מיליארד דולר על מנת לחזק את מעמדה באירופה ולהקטין את תלותה באמריקה הלטינית.
בצד המאקרו דווח בשבוע שעבר כי מדד השירותים האירופי רשם עלייה בקצב המהיר ביותר מזה 13 חודשים ובגרמניה הזמנות ממפעלים עלו ב-2.8% בחודש ספטמבר ומעל לצפי, מנגד שיעור האבטלה רשם עלייה לרמה של 11.7%.
היורו רשם ירידה של 2% כנגד הדולר לרמה 1.18 דולר ליורו בעקבות החשש מפני המשך העלאות ריבית בארה"ב הבנק המרכזי האירופי הכריז כי הוא יעלה את הריבית בגוש היורו במידה ותהיה התפרצות אינפלציונית.
מאת: אורי פישמן.