פישמן: שווקי חו"ל נותרו במומנטום חיובי בטווח הקרוב
תחזית לשבוע הקרוב: שווקי חו"ל נמצאים עדיין במומנטום חיובי לטווח הבינוני, גם אם יתכנו מימושים. השווקים בארה"ב עדיין לא מגלים חולשה ומדד ה-S&P500 נימצא בשיא.
המדדים באירופה ממשיכים לזחול למעלה וכל עוד המדד מעל 3,100 נקודות ומעל לשיא הקודם ב-2,950 נק' הוא יוגדר כעולה. ביפן מצליח מדד הניקיי להתבסס מעל לרמה של 11,800 נקודות והוא צועד לעבר משוכת ההתנגדות ברמה של 12,000-12,300 נקודות.
עונת הדוחות בעצומה כשהחברות המובילות מדווחות על תוצאות טובות מהצפי והמומנטום החיובי בשווקי המניות נמשך כשהשווקים באירופה וביפן בולטים בעליות שערים. מחירי הנפט חזרו לעלות כשהשבוע רשם הנפט עלייה של 3.2% לרמה של 60.5 דולר לחבית.
יפן: השבוע שעבר הסתיים במסחר במגמה חיובית, כשמדד הניקיי רשם עלייה של 1.75% לרמה של 11,899.6 נקודות על רקע האווירה החיובית בשווקי ארה"ב, תוצאות טובות של החברות ביפן והדיווח על המשך הירידה באבטלה ביפן.
מגזר הבנקים בלט בעליות שערים לאור הצפי כי המשך ההתאוששות הפנימית בביקושים ביפן תביא לעלייה במתן אשראי, השבוע דווח כי חברת דירוג האשראי פיץ' העלתה את דירוג החוב של בנק מיזוהו לרמה של A.
בנק סומיטומו דיווח על תוצאות טובות לאור ירידה בהפרשות לחובות מסופקים ועלייה בעמלות מבנקאות השקעות. מגזר יצרניות הרכב בלט בעליות שערים כשהונדה וטויוטה בולטות בעלייה של 2.85% ושל 1.43% לאור תוצאות טובות של החברות והעלאת תחזיות להמשך השנה.
טאקדה, חברת התרופות הגדולה ביפן דיווחה על תוצאות טובות לאור עלייה במכירות של תרופה להורדת לחץ דם. אדוונטסט יצרנית ציוד לבדיקת שבבים דיווחה על גידול ניכר בהזמנות חדשות כשחברות כדוגמת אינטל וסמסונג מגדילות את השקעות ההון שלהן על מנת לעמוד בביקושים הגואים, בתגובה עלתה מניית החברה ב-9.5%.
מתחרתה טוקיו אלקטרון דיווחה על תוצאות מאכזבות אך לא שינתה את תחזיותיה לצמיחה בהמשך השנה. מצושיטה, ענקית האלקטרוניקה (יצרנית המותג פנאסוניק) בלטה בעלייה של 5% לאור תוצאות טובות ואף העלאת תחזיות להמשך השנה בעקבות מכירה מוגברת של טלוויזיות בעלות מסך שטוח.
סוני המתחרה במצושיטה לא מצליחה להציג תוצאות דומות כשהשבוע הודיעה כי היא מנמיכה את תחזיות הרווח שלה ב-90% בעקבות ירידת מחירים, החברה אף צופה מעבר להפסד תפעולי לראשונה מזה 11 שנה, בתגובה ירדה סוני ב-3.3% לרמה הנמוכה ביותר מאז דצמבר 2004.
המנכ"ל החדש של סוני צפוי להודיע בספטמבר על תוכנית שמטרתה העלאת הרווחיות והחזרת החברה לצמיחה. בתגובה לתוצאות הורידו מספר בתי השקעות את המלצותיהם למניית סוני. קיוסרה בלטה אף היא בירידה של 6.6% לאור ירידה חדה ברווחיות ברבעון הראשון לאור ירידת מחירים וירידה בביקוש לטלפונים סלולרים.
קנון בלטה בירידה חדה של 7.5% לאחר שהחברה דיווחה כי הרווח הנקי ירשום ברבעון השלישי ירידה לראשונה מזה 20 חודש לאור ירידה במחירי המצלמות הדיגיטליות והמדפסות, בעקבות הנמכת תחזיות הרווח זכתה המנייה להורדת המלצה ע"י בית ההשקעות מיצובישי. NTT Docomo מפעיל הטלפונים הסלולרים השני בגודלו בעולם דיווח על עלייה ברווח לאור הצטרפות של מנויים חדשים לשירותי דור שלישי.
בצד נתוני המאקרו דווח השבוע כי האבטלה ממשיכה לרדת כשבחודש יוני עמד שיעור האבטלה על 4.2% לעומת צפי ל-4.4%. התפוקה התעשייתית רשמה עלייה של 1.5% בחודש יוני ואילו מדד המחירים לצרכן לחודש יוני רשם ירידה של 0.5% בחישוב שנתי ובניכוי מזון טרי רשם ירידה של 0.2%.
הוצאות משקי בית של עובדים רשמו ירידה של 1.4% בחודש יוני לעומת צפי לעלייה של 0.1%. היין נחלש ב-0.82% לרמה של 112.29 יין לדולר בעקבות הציפיות כי סין לא תאפשר ניוד נוסף של היואן.
אירופה: הפריחה בשווקי המניות האירופאים נמשכה גם השבוע כאשר שווקי המניות רושמים עליות שערים נאות זה השבוע ה-11 ברציפות ברצף הארוך ביותר מאז דצמבר 1999. העליות השבוע נרשמו על רקע דוחות כספיים חיוביים של חברות מובילות באירופה (פרנס טלקום ופולגסוואגן) וכן על רקע מספר נתוני מאקרו חיוביים. חברות במדד הדאו ג'ונס סטוקס 600 דיווחו על גידול ממוצע של 16% ברווחיהן השנה לעומת ציפיות כלכלנים לגידול של כ-10% ברווחים.
70% מ-20 החברות במדד סטוקס 50 שהגישו עד כה דוחות כספיים הכו כלפי מעלה את תחזיות האנליסטים. במהלך השבוע עלו 17 מתוך 18 המדדים המובילים במערב אירופה כאשר מדד המניות האוסטרי מוביל עם עלייה שבועית של 2.6%. מדד יצרני המכוניות הוביל השבוע עם עלייה שבועית של 4.1%, מדד הבנקים היה המדד היה היחיד שירד השבוע.
בגזרת המאקרו דווח השבוע על ירידה באבטלה בגרמניה ובצרפת, על עלייה במדד המחירים האירופי לרמה של 2.2% ועל עלייה גדולה מהציפיות באמון הצרכנים בגוש היורו לרמה של 97.3 נקודות לעומת 96.3 ביוני. שיעור האבטלה בגרמניה ירד ביולי ל-11.6% לעומת 11.7% ביוני הירידה באבטלה בגרמניה נמשכת זה החודש הרביעי ברציפות מאז השיא שנרשם במרס השנה של שיעור אבטלה הגבוה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה.
המכירות הקמעונאיות עלו בגרמניה בקצב שנתי של 1.9% לעומת ציפיות ל-0.7%. בצרפת ירד שיעור האבטלה ביוני ל-10.1% לעומת ציפיות ל-10.2% ומדד אמון העסקים עלה ל-101 נקודות לעומת ציפיות ל-100 נקודות. באיטליה עלה מדד אמון העסקים ל-86 נקודות לעומת ציפיות הכלכלנים ל-84.9 נקודות.
התשואות על האג"ח הגרמני לשנתיים עלו ב-0.2% ל-2.23% העלייה החדה ביותר מאז יוני 2004. התשואה על האג"ח הגרמני ל-10 שנים עלתה ל-3.24% לעומת 3.23% שבוע קודם. בגיזרת המיקרו בלטה השבוע פרנס טלקום, חברת הטלפוניה השנייה בגודלה באירופה עם עליה שבועית של 6.8% לרמה של 25.47 אירו הגבוהה ביותר למעלה מ-3 שנים.
החברה דיווחה על רווח חצי שנתי פי 3 מהתחזיות המוקדמות בעקבות עליות בתחום הסלולר והאינטרנט הביתי. פולסוואגן, יצרנית הרכב הגדולה באירופה דיווחה על גידול של 75% ברווח התפעולי החצי שנתי, המנייה הוסיפה השבוע 6.1% ל-44.76 אירו. מניית אסטרה זנקה יצרנית התרופות השנייה בבריטניה עלתה השבוע בשיעור חד של 9.2% לאחר שמספר אנליסטים העלו המלצה למנייה על רקע תחזיות חיוביות של החברה לשנת 2005 וכוונות החברה להחליף את המנכ"ל שלה.
בסיכום שבועי עלו 17 מתוך 18 המדדים באירופה. מדד סטוקס 600 עלה ב-1.2% ל-285.03 נקודות, מדד דאו ג'ונס סטוקס 50 עלה ב-1.4% ונסגר ברמה של 3139.5 נקודות. הדקס הגרמני הוסיף 1% והפוטסי הבריטי והקאק הצרפתי רשמו עליות של 0.8% כל אחד.