מריל לינץ': להתרחק מאגרות החוב השקליות
האסטרטג ממט סימסק מבנק ההשקעות מריל לינץ' אומר, כי סימנים מוקדמים של התחזקות האופוזיציה ליציאה מעזה בעייתיים בכל הנוגע למשק השיראלי. סצנת הפוליטיקה המקומית בישראל צפויה להפוך לרעשנית מעט יותר עד למחצית אוגוסט, אז יחל ביצועה של תכנית ההתנתקות , אך במריל לינץ' חוזים, כי התכנית תתבצע כמתוכנן ללא בעיות פוליטיות מיוחדות.
בבנק ההשקעות עדיין לא רואים סימנים של לחצים אינפלציוניים בישראל. הם מפנים את תשומת הלב לכך שמדד המחירים לצרכן עלה ב-0.4% בחמשת החודשים הראשונים של השנה ורק ב-0.2% במהלך 12 החודשים החולפים. על אף החלשותו של השקל לאחרונה, האינפלציה עתידה לדעת האסטרטג של מריל לינץ' להוותר בטווח של 1%-3%.
עוד אומרים במריל לינץ', כי למרות גרעון תקציבי גבוה בחודש יוני, ההופעה הפיסקאלית של ישראל נותרת חזקה. הגרעו הגיע ל-1 מיליארד דולר במחצית הראשונה של 2005, מייצג רק 5.9% מיעד הגרעון השנתי. את האסטרטג של מריל לינץ' מעודדת גם טיוטת התקציב ל-2006 המצביעה על הפחתת שיעור הגרעון ל-3% מהתמ"ג מ-3.4% ב-2005.
בבנק מתייחסים גם לכך שגם ביולי שמר בנק ישראל על שיעור ריבית של 3.5% - משלים שישה חודשים של יציבות. הקצב הצנוע של הפעילות הכלכלית ביחד עם העדר סימנים אינפלציוניים מספק לבנק ישראל את הגמישות להותיר את הריבית כפי שהיא לעת עתה. אך יחד עם זאת, מעריכים במריל לינ'ץ, רוב הסיכויים הם להעלאת ריבית בת 0.4% ברבעון הרביעי של השנה.
באשר לשוק המט"ח, אומר ממט, כי השקל נראה כמוערך בחסר, אך יחד עם זאת, צמצום פער הריביות לעומת ארה"ב, השקל הישראלי רגיש לרעשים פוליטיים. עובדה זו עשויה להביא לכך שהמשקיעים הגדולים יעבירו את השקעותיהם מהנכסים השקליים לאלו הצמודים לדולר. אם תמשך ההתנגדות האלימה לתכנית ההתנתקות, אומרים במריל לינץ', ונוכח העובדה שנאה ברור למדי כי הפד יעלה את הריבית פעם נוספת אל מעל ל-3.5% אזי עתידה להמשך החלשות השקל.מסיבה זו, ממליצים בבנק ההשקעות להתרחק מאג"ח השקליות, אך בו בעת ממשיכים להמליץ על שוק המניות ב"תשואת יתר".