אסיה סגרה במגמה מעורבת: המדד בשנחאי זינק ב-3.6%
המדדים המובילים בבורסות אסיה רשמו הבוקר ירידות שערים, זה היום השלישי ברציפות. הרוח השלילית מגיעה מוושינגטון, שם מתקשים פולסון וברננקי להעביר את תוכנית הסיוע בקונגרס והמשקיעים מתחילים לחשוש כי בכל יום שעובר הנזק לכלכלה הולך וגדל. בזירה המקומית, הייתה זו יצרנית הרכבים הגדולה ביפאן שהורידה את התפוקה הגלובלית.
ברננקי ציין בעניין זה כי משבר האשראי כבר החל לנגוס ביכולתו של הצרכן האמריקני ורק לאור דברים אלו מגיבות הבוקר יצרניות הרכב היפניות בירידות חדות.
מדד ה-MSCI לאסיה פסיפיק רשם ירידה של 0.7% ומשלים ירידה של כ-27% מתחילת השנה. ביפן, מדד הניקיי איבד 0.9%, בדרום קוריאה ננעל מדד הקוספי בעלייה של 0.38% לרמה של 193 נקודות. הבורסה בשנחאי הגדילה לעשות עם עלייה של 3.6%.
מאחורי הזינוקים שנרשמים בשעה זו בבורסות בסין עומדות הקלות הממשל בעניין רכישת מניות מצד בעלות השליטה בחברות. בתוך כך, מניות ענקית הסלולר הסינית, חברת China United Telecommunications, מטפסות היום לאחר שחברת האם שלה רכשה 50 מיליון ממניותיה והגדילה את אחזקתה ל-60.97%. בסין מקווים שחברות נוספות יבצעו מהלך רכישה דומה ויספקו רוח גבית לבורסה. נציין, כי הגדלת האחזקה בחברת הסלולר באה לאחר הגדלת אחזקה במספר בנקים שבשליטת המדינ, מוקדם יותר השבוע.
היצוא היפני בחודש אוגוסט התכווץ, זאת בעיקר על רקע ירידה במשלוחי הרכב מהמדינה. מבין יצרניות הרכב באסיה, נציין את מניית ניסן רושמת ירידה של 4.7%, את טויוטה שורשמת ירידה של 2.7% ואת הונדה שרושמת ירידה של 3.7%.