
הסקטורים שצפויים להמשיך וליהנות מכהונתו של טראמפ בבית הלבן
לניצחונו המפתיע של דונלד טראמפ, שפיגר כמעט בכל הסקרים, במיוחד לאחר שפרשת המיילים של קלינטון נסגרה ימים ספורים לפני סוף המרוץ לנשיאות, ישנם השפעות על כלל הסקטורים בכלכלה החזקה בעולם. אלה הסקטורים שצפויים להמשיך וליהנות מניצחונו של טראמפ:
סקטור הפיננסים בארה"ב, שזינק כבר מעל 11% מאז נצחונו של טראמפ, צפוי להמשיך ולהתחזק בעקבות נתחונו של טראמפ, שהעלה את הציפיות לנסיגה בהידוק הרגולטורי על הסקטור כולו בעקבות המשבר הגדול של 2008. אחד הגורמים לעליות הוא ככל הנראה תמיכתו של טראמפ בהחזרת חוק גלאס-סטיגל, חוק שחייב את הבנקים להפריד בין עסקי הקמעונאות, מסחר והשקעות שלהם. ביטול החוק נתפס כאחד הגורמים לכך שהבנקים לקחו על עצמם רמת סיכון חסרת תקדים, שלבסוף הדבר הביא למשבר הפיננסי של 2008.
חברות התשתיות בארה"ב גם כן צפויות ליהנות מכהונתו של טראמפ, שלאורך כל קמפיין הבחירות חזר והדגיש את כוונתו להשקיע בתשתיות במדינה. עוד לתמוך במניות התשתיות בארה"ב היא תכניתו הגרנדיוזית של טראמפ להקמת חומה בגבול עם מקסיקו, שבקמפיין הבחירות אף ציין את ישראל, ואמר כי בניית חומות בגבול מביאה לתוצאה הרצויה, וכי ניתן לראות זאת בישראל. עוד אמר טראמפ כי התכנית תעזור לאבטלה במדינה, ותשלח את המובטלים לבנות ולתקן כבישים, גשרים ואוטוסטרדות. לצורך העניין נציין כי מניית מרטין מרייטה מטיריאלס (סימול: MLM) שעשויה להיות החברה שתוציא לפועל את תכנית החומה של טראמפ, זינקה כבר מעל 10% מאז תוצאות הבחירות, ואף 60% מתחילת השנה. חברה מועמדת נוספת הינה ולקאן חומרים (סימול: VMC) שעלתה מעל 8% מאז נצחונו של טראמפ, והוסיפה 36% מאז תחילת השנה.
חברות הטכנולוגיה בארה"ב תחילה נפגעו מניצחונו של טראמפ, זאת בעקבות הביקורת הרבה של מובילי החברות כלפי המועמד הרפובליקני והקמפיין שלו לאורך כל תקופת הבחירות. טראמפ דיבר לעתים תכופות אודות בועת מחירים במגזר הטכנולוגיה, ונקט בביקורת נוקבת כלפי חברות אלו, ובפרט כלפי אפל, על כך שהחברות מייצרות את מוצריהן בסין, תוך כדי איום שיכפה עליהם להחזיר את מפעליהם לארה"ב. בשבוע שעבר אף דווח כי חברת פוקסקון, יצרנית האייפון, שוקלת להעביר את עסקיה לארה"ב.
- וול-סטריט ננעלה בעליות שערים; טבע קפצה ב-3.7%, סול-ג'ל עם 8%
- "ה-S&P 500 ייפול ב-20% עד סוף השנה, השוק לא מתמחר מיתון"
מצד שני, הבטחתו של טראמפ לחתוך במסי החברות עשויה לעזור ולהחזיר לארה"ב מספר שחקניות שמחזיקות בקופת מזומנים גדולה להשיב את הכסף הנ"ל לארה"ב מבלי לשלם את שיעור המס הנוכחי בגובה 35%.
חברות הביטחון צפויות גם הן ליהנות מכהונתו של טראמפ בבית הלבן ומקונגרס רפובליקני. בעוד שממש בראשותה של קלינטון היה מקשה על ביצוע שינויים בתקציב הביטחון, ניצחונו של טראמפ מקושר לגידול בהוצאות הביטחון. טראמפ הצהיר לקראת הבחירות כי הוא מתכוון להיות מחוייב לברית נאט"ו, אבל באותה נשימה גם הבהיר כי בכוונתו לבחון את שיעור ההוצאה לביטחון בכל מדינה ומדינה בארגון. הקונפליקט הזה בין ארה"ב למדינות נאט"ו קיים כבר זמן רב, אבל טראמפ הוא היחיד שלחץ על הנקודה הזו בעוצמה וייתכן שגם מתכוון לעסוק בה.
- 1.אבי3 25/11/2016 14:17הגב לתגובה זוהעיקר שלפני דיברו ודיברו על נפילה שתיהי בגללו אבל מסתבר שהיא יחזק כמעט כל סקטור באמריקה, גם הפארמה כמובן תתחזק כל הפחתת רגולציה מFDA ובנוסף הוא לא יריב איתן כמו שקילטון הייתה יכולה באופן תיאורטי.הסקטור היחיד שלא יתחזק באופן ישיר הוא הצריכה,.אבל כמובן עם מס חברות כלום שהוא יעשה כולם ירוויחו.גם אמריקה