אמריקן טבקו נסחרת בתשואת דיבידנד מעל 4% כמו גם חברות נוספות

משקיעים רבים בעלי שם של מוצאי מציאות מתחילים להזרים הון רב לתוך אירופה כאשר הם נצמדים לכרית הביטחון בדמות דיבידנד קבוע
דניאל פליישר | (1)

ההחלטה של מכתיבי המדיניות באירופה לרכוש אגרות חוב קצרות מועד של מדינות גוש האירו הנאבקות במשבר החובות העמוק הקלה את הלחץ על המשקיעים, אבל מעט מאוד יסכימו שהמשבר קרוב להסתיים.

ובכל זאת, הרבה משקיעים מבעלי חוש למציאות והזדמניות נמשכים למניות של חברות אירופיות מוכות. אלה שיותר שונאים סיכון מחפשים כרית ביטחון כנגד השקעתם והם מוצאים אותה בחברות שמניותיהן מתומחרות בצורה זולה ע"י השוק והן משלמות דיבידנד נדיב בצורה יציבה לאורך שנים.

"הסקטור הזה, של חברות שמחלקות דיבידנדים, הוא בעל הערך הכי גבוה נכון לעכשיו", אמר ווימן גונג, דירקטור בבית ההשקעות סיגניטור. "ברור שרוב האזור נמצא במיתון ובפני העסקים באירופה ישנם מכשולים רבים", מסביר גונג ומדגיש בכך את חוסנן של החברות הגדולות על פני החברות הקטנות יותר והאפשרות שהאחרונות יפסיקו לשלם דיבינדים אם המצב ימשיך כך.

בינתיים, גונג מחזיק בפורטפוליו שלו עבור לקוחותיו חברות בעלות חשיפה גלובאלית, אשר נסחרות גם בבורסות בארה"ב וביניהן ניתן למנות את: בריטיש אמריקן טבקו (סימול: BATS), פיליפ מוריס אינטרנשיונל (סימול: PM) נסטלה (סימול: NSRGY) ויוניליבר (סימול: UL).

"דיבידנדים מאירופה הם המושכים ביותר מכל מקום אחר בעולם אבל יש להצמיד להם מידה גבוהה יותר של סיכון וחוסר וודאות לעתיד הקרוב היות והשווקים שם מתנהלים כרגע בהתבסס עך התפתחויות פוליטיות ומדיניות של הבנקים המרכזיים", ציין ג'וליאן פנדוק, מנהל השקעות ראשי בסנהאוס פקיטל הבריטית.

חלק מהחברות שהקטינו השנה את חלוקת הדיבידנדים שלהן הן חברות כמו טלפוניקה (סימול: TEF), אשר הודיעה על השהיית חלוקת הדיבידנד בקיץ וספק אם היא תתחדש בשנה הבאה. פיאט ופג'ו גם הן נקטו במהלך דומה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    חיים 07/09/2012 19:11
    הגב לתגובה זו
    יש ETFשל מניות שמחלקות דיבידנד נדיב ויציב לאורך שנים. בדולר או ביורו אשמח אם מישהו יציין את הסימול של etf אלה.תודה.