מדיוני הריבית: "סעיף שכר הדירה במדד ימשיך לעלות בקצב גבוה יחסית"
החלטת הוועדה המוניטרית של בנק ישראל להותיר את ריבית חודש מאי בשיעור של 2.5% נבעה מהרצון לבסס את האינפלציה בתוך יעד יציבות המחירים של 1%-3% ב-12 החודשים הקרובים, ולתמוך בצמיחה תוך שמירה על היציבות הפיננסית, כך עולה מפרוטוקול דיוני הריבית שפורסמו היום (ב').
"מדד מארס עלה ב-0.4%, בגבול העליון של התחזיות המוקדמות עבורו והאינפלציה בהסתכלות על 12 החודשים האחרונים נמצאת זה החודש השלישי ברציפות בסביבת מרכז יעד האינפלציה ובחודש מארס עמד על 1.9%", מסרו בכירי הבנק. "סעיפי הדיור והאנרגיה המשיכו להוות גורמים משמעותיים באינפלציה. הצפיות לאינפלציה לשנה הקרובה נמצאות סביב 2.5%. רמתן הגבוהה יחסית נובעת בעיקר מהעלייה המתמשכת במחירי האנרגיה, למרות ירידה מסוימת בשבועות האחרונים, ומצפיות שסעיף שכר הדירה במדד המחירים לצרכן ימשיך לעלות בקצב גבוה יחסית."
חברי הוועדה ציינו כי בהסתכלות על 12 החודשים האחרונים חלה התמתנות בעליית סעיף הדיור במדד המחירים לצרכן, המבוסס על שכר דירה ובמחירי הדירות אשר עלייתם אף נבלמה. "עם זאת, בחודשים האחרונים נרשמה התאוששות מסוימת בהיקף המשכנתאות שניתנו ובמספר העסקאות בשוק הדיור. הוועדה ערה לשינויים ולהתפתחויות בשוק הדיור והיא תמשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות בשוק ותשקול נקיטת צעדים אם יהיה צורך."
נושא נוסף שעלה לדיון עסק במדיניות הפיסקאלית ובהתפתחות הגירעון הממשלתי. חברי הוועדה ציינו את החשיבות של שמירה על המשמעת הפיסקאלית ושל המשך תהליך הפחתת יחס החוב-תוצר של ישראל; צוין כי בשלב זה לא ניכרת השפעה של ההתפתחויות בתחום המדיניות הפיסקאלית והגרעון על האינפלציה.
- 2.מעצבן (ל"ת)מעצבן 07/05/2012 16:14הגב לתגובה זו
- 1.בנק ישראל צריך להעלות את הריבית במשק בהקדם (ל"ת)כלכלן 07/05/2012 14:10הגב לתגובה זו