לגזור ולשמור: הבנקים מציגים - 'המניות החמות' בתל אביב ל-2012 (חלק ג')
שוק המניות הישראלי פתח שנת 2012 במיני ראלי והשאלה הגדולה היא האם הוא ימשך. Bizportal מציג היום את החלק השלישי ואחרון של סדרת הכתבות "המניות החמות בבורסה בתל אביב ל-2012". הפעם אנו מביאים את המלצותיהם של הבנקים הגדולים והמובילים בישראל פועלים, לאומי, מזרחי טפחות ודיסקונט.
המניות נבחרו לקראת סיום 2011 ומוצגות כאן לראשונה, כאשר חלקן כבר החלו לבלוט בעליות שנרשמו השבוע. לכתבות הקודמות: בתי ההשקעות בוחרים את המניות החמות בתל אביב ב-2011 -
נבחרת המניות של בנק הפועלים לשנת 2012
חברה לישראל. 2012 צפויה להיות שנה מעניינת מאוד לחברה. כיל צפויה להערכתנו להמשיך ולהציג תוצאות מצויינות, גם בתרחיש של ירידה מינורית במחירי האשלג בעולם, וגם תחת התרחיש שבו יושתו על החברה מלוא עליית התמלוגים בגין כריית האשלג בים המלח (10% על כל טון אשלג מעל לרף ייצור של 3 מיליון טון בשנה) ו-90% מעלות פרוייקט קציר המלח (פרויקט שיחל רק לאחר השנה הקרובה). מלבד כיל, בשנה הקרובה צפויים להתקדם עוד 3 פרויקטים מרכזיים של החברה: תחילת הפעילות המסחרית של בטר פלייס, התקדמות במיזם הרכב צ'רי קוואטום לקראת תחילת ייצור מסחרי (הצפי הוא ל-2013), והתקדמות לקראת הפעלת תחנת הכוח הפרטית במישור רותם. פרוייקטים אלו צפויים להמשיך ולגוון את תיק הנכסים של החברה לישראל, והצלחתם תציף להערכתנו שווי ניכר לבעלי המניות בחברה בשנים הקרובות. מחיר היעד למניית חברה לישראל עומד על 4,500 שקלים.
נייס. החברה נכנסת לשנת 2012 במצב טוב מאד. צבר ההזמנות מעודד ומשקף ראות של לפחות חצי שנה קדימה, יחס ההזמנות למכירות צפוי להיות גדול מ-1 בתחילת 2012. בשנים האחרונות מכירותיה ורווחיה של נייס צומחים בשיעורים דו-ספרתיים, בין היתר, כתוצאה מרכישות ומיזוגים. ברבעון האחרון של 2011 רכשה נייס את חברת מרסד, הרכישה השנייה בגודלה בתולדות נייס, לאחר רכישת אקטימייז. רכישה זו צפויה לתרום להכנסות ולרווחים כבר בשנת 2012. בנוסף למרסד, רכשה נייס בשנת 2011 את חברות פיזבק, סיברטק וקומפוזיה, אשר צפויות להוסיף גם הן מכירות, רווחים וסינרגיה לתוצאות 2012. ברמה האסטרטגית הרגולציה המתהדקת בתחומים הפיננסים, באירופה, ארה"ב וחוק Dodd-Frank צפויים להגדיל את הביקושים למוצרי נייס. להערכתנו, נייס צפויה להציג צמיחה דו-ספרתית בשנת 2012 ומחיר היעד למניה ל-12 החודשים הקרובים עומד על 41$.
טבע. החברה צפויה לסיים את שנת 2011 בצמיחות מתונות חד-ספרתיות, בשל חולשה בשוק הגנרי בארה"ב, חולשה שנבעה מפעילות חלקית של מפעל חשוב בארה"ב וכתוצאה ממחסור יחסי בהשקות גנריות בהשוואה לשנת 2010. שנת 2012 נראית שונה לחלוטין, צפויות בה השקות גנריות גדולות ויעידו על כך ה-Zyprexa והליפיטור, שהושקו לאחרונה, כאשר גודל השוק שלהם במונחי תרופות מקור עולה על 11 מיליארד דולר. המניה מומלצת על ידינו מאחר והיא נכנסת ל-2012 במחיר נוח המשקף מכפיל עתידי נמוך של 7.5 - על פי תחזיות החברה לשנת 2012 מכירותיה צפויות לצמוח בשיעור של 20% לרמות של 22 מיליארד דולר, והרווח למניה צפוי לצמוח בשיעור של כ-10% לרמות של 5.48-5.68 דולר למניה. הקופקסון, תרופת הדגל של טבע, מהווה 20% ממכירותיה ולהערכתנו למעלה משליש מרווחיה. מחיר המניה הנמוך נובע ממתן משקל יתר לאיומים ולתרחישי קיצון על הקופקסון, בעוד שלהערכתנו זה לא ייתקל בתחרות מהותית לפני שנת 2014. בשנת 2012 משקלו של הקופקסון מכלל מכירות טבע צפוי לרדת לכ-17% והתלות בו קטנה בהדרגתיות בהתאם לצפוי. במקביל ישנם תהליכים חיוביים כדוגמת: צנרת תרופות מקור המיועדות להחליף ולהקטין את התלות בקופקסון. חברת ספאלון שנרכשה ע"י טבע מכפילה את צנרת תרופות המקור של טבע ומהווה פוטנציאל בלתי מבוטל לצמיחה בשנים הקרובות. כמו כן בשנת 2012 רמות שיא בפקיעות פטנטים וניצול סינרגיה הנובעת מרכישות אסטרטגיות של ספאלון רציופארם בסך של מאות מיליוני דולרים. מניית טבע מומלצת על ידינו ב'תשואת יתר' עם מחיר יעד של 60 דולר למניה.
אמות. בתחום המשרדים חל גידול חד במספר הפרויקטים הנמצאים בשלבים שונים של תכנון והקמה. הגידול החזוי בהיצע צפוי להכביד על סקטור המשרדים, בו אמות נחשבת למובילה, אך לא בטווח המיידי. לאור זאת, החברה מתקדמת בייזום פרויקטים בהתאם למצב בשוק, רוכשת ומשביחה נכסים תוך כדי שמירה על יחסי מינוף שמרניים ובליווי מסגרות אשראי תפורות מראש לפרויקטים שבתהליך הקמה. פעילות החברה להגדלה ולהשבחת הפורטפוליו ניכרת היטב בשורת הרווח התפעולי, והמיקוד של אמות באזור המרכז תוך פיזור על פני סקטורים שונים בתחום הנדל"ן המניב, מחזקים את מעמדה של אמות. מחיר היעד למניית אמות מוערך על ידינו בכ-12.3 שקלים למניה.
עזריאלי קבוצה. קבוצת עזריאלי היא שחקן מרכזי ומוביל בענף הקניונים ומרכזי מסחר, ומחזיקה בנכסים שאין שני להם. ענף הקניונים עובר תהליך קונסולידציה ובניה מואצת, המשאירים מקום מועט להמשך פעילות ייזום בעתיד, וככל שפעילות כזו תתרחש, היא צפויה להיתקל בתחרות עזה מכפי שהיה בעבר. המינוף הנמוך, תזרים המזומנים האיתן והיקף הנכסים הבלתי משועבדים, מספקים בידה את האמצעים להמשיך בפעילות היזום ואף מעבר לכך. מנגד, לחברה יתרות מזומנים גבוהות, וירידת הערך של מניות לאומי והאחזקה בגרנית (המהוות כ-9% מסך הנכסים ברמת הסולו המורחב) מכבידות על התשואה לבעלי המניות. מחיר היעד למניית עזריאלי מוערך על ידינו בכ-103 שקלים למניה.
אסם. המחאה החברתית שהחלה בחודש יוני 2011 שינתה את הסביבה העסקית בה פועלת אסם. תשומת הלב הציבורית הוסטה לנושאים חברתיים כדוגמת יוקר המחייה ומחירי המזון. כצפוי, שינוי זה ניכר בדוחות החברה לרבעון השלישי, שהציגו שחיקה ברווחיות הגולמית והתפעולית, עם זאת, קצב הצמיחה נותר גבוה יחסית. במבט קדימה, אנו צופים כי לאסם, הנחשבת לחברה שמרנית יחסית ובעלת גישה חברתית, יש את החוסן המתאים במתן מענה הולם לאתגרי התקופה. המדיניות האסטרטגית בה נוקטת אסם תתמוך להערכתנו בצמיחה העתידית של החברה, תוך שמירה על רווחיותה. המחאה החברתית הציבה אומנם בפני חברות המזון אתגרים ואיומים חדשים, עם זאת, מבין חברות המזון, אסם הינה בעלת חשיפה נמוכה יחסית למחאה החברתית. בנוסף, אסם נחשבת למנייה סולידית יחסית, ונסחרת בבטא נמוכה (0.82). בתקופות של חוסר וודאות בטא נמוכה נחשבת ליתרון ומהווה כרית בטחון בתיקים. לאור האמור לעיל, אנו מעריכים כי אסם תוסיף להציג צמיחה נאה במכירותיה בישראל ובחו"ל, וכי כבר משנת 2012, תבצע החברה את ההתאמות הנדרשות על מנת לשפר חזרה את שולי הרווח, לרמות טרם המחאה החברתית. נציין גם, כי לאסם חוב פיננסי (נטו) נמוך יחסית, המדגיש את מצבה האיתן נוכח קשיי התקופה. מחיר היעד המוערך על ידינו עומד על 63.3 שקלים למניה.
נבחרת המניות של לאומי שוקי הון לשנת 2012
כהן פיתוח. מדובר בחברה קטנה, המזכירה באופייה את חברת דלק אנרגיה בזעיר אנפין, והיא בעלת יתרון מובהק ביחס תשואה/סיכון לעומת כל חברה אחרת בסקטור חיפושי הנפט והגז לשנת 2012. אנו סבורים כי כהן פיתוח תהווה בשנת 2012 חשיפה אופטימאלית לתחום האנרגיה בישראל. היא צפויה ליהנות מהצפת ערך בגין חתימת החוזים במאגר תמר, מהפוטנציאל הטמון באופציה על בלוק 12 ומגילויים נוספים ברישיונות קבוצת דלק. כראיה ותמיכה לאפסייד הגלום במניה, נציין כי בדצמבר נמכרה השליטה בכהן פיתוח ע"י גדעון תדמור ובני משפחתו לקבוצת דלק, בעסקה המשקפת שווי של כ- 540 מיליון שקלים לחברה - פרמיה של 54% ביחס למחיר בשוק.
עזריאלי קבוצה. קבוצת עזריאלי הינה להערכתנו, החברה המובילה בתחום הנדל"ן המניב בישראל, בפרט בתחום הקניונים - מבחינת איכות הנכסים ומיקומם. אנו סבורים שבפרופיל סיכוי סיכון מדובר בהחלט בהשקעה דפנסיבית ראויה. תוכנית ההשקעות של החברה לחמש השנים הקרובות מבטיחה כי החברה תמשיך לשמור על מובילותה בתחום הנכסים המניבים בישראל גם בעתיד. ככלל, סקטור הנדל"ן אינו הסקטור המומלץ על ידנו לשנה הקרובה. עם זאת, קבוצת עזריאלי היא בגדר "יוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל". הסיבות המרכזיות בגינן אנו רואים את מניית עזריאלי כמתאימה לרוח התקופה הן כדלקמן: צמיחה מוכחת - החברה מציגה באופן עקבי צמיחה ריאלית ב - Same property NOI. ברבעון השלישי הציגה החברה צמיחה נומינלית של 6% ב-NOI מנכסים זהים, כאשר הישג זה נובע בעיקר כתוצאה מהשבחה וניהול אקטיבי של הנכסים. תנופת פיתוח בנדל"ן - לחברה תוכנית השקעות בהיקף של 3 מיליארד שקלים לשנים הקרובות, גידול של למעלה מ- 50% בהיקף שטחי ההשכרה. איתנות פיננסית - לחברה מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של כ-2.6 מיליארד שקלים, מתוכם כ-1.4 מיליארד שקלים של מזומנים ופיקדונות.
כיל. בתי ההשקעות הזרים ממליצים למכור, אנחנו דווקא ממליצים לקנות. זה לא קרה לנו הרבה בשנים האחרונות, למרות שהחברה היא אחת מהיותר איכותיות במשק הישראלי, במרבית תקופות הזמן גרסנו כי המניה שלה יקרה. הפעם, כך נדמה לנו, שוק ההון הגזים לכיוון השני - המניה ירדה חזק מדי, היא נהייתה זולה ולכן היא תתקן. מכל זווית כלכלית שמסתכלים, התמחור הנוכחי של המניה נראה אטרקטיבי: בהשוואה למתחרות הזרות: מאז תחילת השנה איבדה מניית כיל קרוב ל- 40% (!) משוויה, מה שקיצר משמעותית את מכפילי הרווח ביחס לחברות האחרות בסקטור. מחיר האשלג: מה שמניע את שווייה של מניית כיל, זו התחזית למחיר האשלג. שווי השוק הנוכחי של המניה משקף מחיר אשלג מייצג של כ- 300 דולר לטון. זאת, כאשר סביבת המחירים הנוכחית - כפי שבאה לידי ביטוי בחוזים האחרונים - עומדת על 500 דולר. ההתעניינות של פוטאש: זו לא הפעם הראשונה שפוטאש רוכשת מניות של כיל. עד כה היא עשתה זאת בתור השקעה פיננסית - שהתבררה על פי רב כהחלטה מוצלחת. האיתנות והיציבות: בסופו של יום, הענף בו פועלת כיל הוא מהיותר יציבים שיש - הן מבחינת מאפייני הביקוש והן מבחינת מאפייני צד ההיצע. בנוסף לסביבה העסקית, כיל היא בעלת מאזן "שרירי" ויכולת יצור מזומנים אדירה - תהיה לכך חשיבות רבה בתקופה הקרובה.
נבחרת המניות של בנק דיסקונט לשנת 2012
רמי לוי. לרמי לוי מגיע נשיקה (Kiss - Keep It Simple Stupid). הפשטות האסטרטגית והתפעולית מתבטאת בכל פרמטר בפעילותה של החברה ותורגמה במהרה למותג חזק ומוכר שקשה מאוד לחקותו החל משמירה על המחיר התחרותי בכל אזור סניף, השקעת קופת המזומנים באפיקים סולידיים ואי-מעורבות של עסקי הנדל"ן הפרטיים בחברה. החברה מייצרת את שולי הרווח הטובים והיציבים בתעשייה, נענית גם לדרישות שוק ההון בכל הקשור לממשל תאגידי ומעודפי מזומן על חוב של כ-200 מיליון שקלים. פעילות משלוחים אינטרנטית, פתיחת סניפים חדשים וגידול מרשים ועקבי במכירות בחנויות זהות (ואולי גם פעילות ה-MVNO) מייצרים כוח נוסף לחיזוק המותג ובסיס הלקוחות וגם המשך פוטנציאל צמיחה נאה, ביחס לתעשייה, בייחוד במידה וניכנס לתקופה של האטה כלכלית. לסיכום, בעלי החוב יכולים לישון בשקט ובעלי המניות ליהנות מעסק שקוף, פשוט להבנה ודפנסיבי, המחלק דיבידנדים ומאפשר גם במחירים הנוכחיים אפ-סייד נאה.
שופרסל. הממוטה של עולם קמעונאות המזון בישראל. שופרסל ערוכה בצורה הטובה ביותר לאווירה כלכלית נורמטיבית ונסחרת במחיר מאוד מעניין, בייחוד בתרחיש של המשך צמיחה נאה במשק המקומי. להערכתנו, המנכ"לים שעזבו לא מכבר (בעיקר מר רוזנהויז) יצרו שינויים מבניים חשובים משום שזיהו ונערכו מבעוד מועד לשינויים המשמעותיים שעברו על הענף בשנים האחרונות. כעת, חובת ההוכחה על צמרת ניהול חדשה שמגיעה מעולם התפעול וצמחה בחברה, אך נכנסת לנעליים גדולות. הרבעון האחרון היה חלש בשל השלכות המחאה החברתית והמניה סבלה גם מחילופי הגברא והודעות על אפשרות למכירת החברה, אשר התבדו. להערכתנו, החדשות הרעות כבר מתומחרות והמחיר הנוכחי הפך למעניין.
גולף. מניית דיבידנד מצוינת בנוף האופנה המקומית (כלולה גם במדד תל-דיב). ניהול קפדני ומצטיין והישענות על 2 רגליים - אופנת הבית ואופנת הלבשה ופעילות מקומית בלבד, מייצרים תזרימים נאים, המאפשרים חלוקת דיבידנדים יציבה לאורך זמן (מדיניות חלוקה של לפחות 50% מהרווח הנקי ובפועל מחלקת יותר). המניה נלחצה כלפי מטה לאור התגברות התחרות דה-פקטו והסתברות לכניסת מתחרות נוספות וגם לאור ירידה במצב רוח הצרכני בישראל ויחד עם שוק המניות בכלל. אנו רואים במחירים הנוכחיים כהזדמנות קנייה, המשקפים תשואת דיבידנד גבוהה מאוד (בסביבות ה-10% ואף למעלה מכך), ולפיכך עשויים גם לייצר סביבת מחירי "ריצפה" למנייה. כל עוד המנכ"לית המצטיינת בתמונה וכל עוד בעלת הבית כלל תעשיות תמשיך "לדרוש" דיבידנדים, גם בעלי מניות המיעוט ייהנו.
טבע. תקופה רעה עברה על טבע וחלק ניכר ממנה מתומחר במניה. ניתן למנות חששות לתחרות הקופקסון ול-"שפן" הבא שייצר את הרווחים העתידיים מפעילות אינובטיבית, כשלים תפעוליים והשבתת מפעלים בהוראת ה-FDA, הפסדים בתביעות משפטיות והיעדר כיסוי ביטוחי מתאים והאטה בתחום הגנרי בארה"ב ועוד. לאור סביבת המחיר הנוחה, אנו מציינים 3 פרמטרים שיכולים להפוך את טבע להפתעה גדולה ב-2012 (1) רקורד מוכח של עמידה ביעדים רב שנתיים ותוכניות סדורות, שאפשרו צמיחה ממוצעת שנתית של כ-20% בעקביות מרשימה במשך שנים ארוכות. (2) מתאם של כ-0.3 מול הנאסד"ק, שאומר במילים פשוטות כי למניית טבע חיים משל עצמה והיא איננה תלויה בכיוון השוק. ו-(3) היותה מובילת שוק בטריטוריות רבות ואינטגרטורית מדהימה ופעילה בתחום המיזוגים ורכישות. אולי הפעם קונצנזוס האנליסטים לא יטעה לגבי טבע. בזק. יציבות בסערת חברות התקשורת. קבוצת בזק מהווה עוגן יציב בתחום שירותי התקשורת בישראל. פעילות הקבוצה הנשענת על בסיס מגוון של פעילויות בתחום התקשורת, ובעלות יציבה יחסית (קבוצת יורוקום). להערכתנו ההתייעלות התפעולית של הקבוצה, תצליח למתן את הפגיעה העכשווית ברווחיות בתחום הטלפוניה הניידת, והעתידית בתחום הטלפוניה הקווית (מסקנות ועדת חייק). בזק נסחרת במכפיל רווח הנמוך מ-10, תשואת תזרים מפעילות שוטפת הגבוהה מ-12%. מניות החברה צפויות להניב תשואת דיבידנד של מעל 10% בממוצע בשנים הקרובות.
נבחרת המניות של מזרחי טפחות לשנת 2012
נייס. אנליסטית יפעת אולמן בצלאל: דרישות הרגולציה, אשר הולכות ומחמירות עם המוסדות הפיננסיים, מיטיבות עם עסקיה וממצבות אותה היטב לקראת 2012. החברה פתחה מטה בסינגפור, לאור הגידול בביקוש באסיה. במהלך נובמבר דיווחה החברה על רכישת חברת מרסדס בהיקף של כ-150 מיליון דולר. מרסדס מובילה באספקת פתרונות לניהול ביצועים בארגוני שירות ומכירות והשילוב עם יכולות נייס לניתוח ולניהול משוב מלקוחות בזמן אמת תאפשר לארגונים להפיק את המרב מהממשק עם הלקוחות. החברה הכתה את תחזיות הרווח הנקי לרבעון השלישי וחצתה לראשונה את רף ה-200 מיליון דולר הכנסות לרבעון. כמו כן, עדכנה נייס את תחזיותיה לרבעון הבא כלפי מעלה. במסגרת תוכנית ה-Buy Back בהיקף של 100 מיליון דולר, אשר אושרה בעבר, רכשה החברה מניות בסך של כ-90 מיליון דולר (במצטבר) והכריזה על תוכנית נוספת בהיקף של 100 מיליון דולר. נכון ל-30/9/11 יש בקופת החברה כ-600 מיליון דולר ללא חוב (לפני הרכישה).
מטריקס. אנליסטית יעל מישלי: על פי כל התחזיות תנאי הפתיחה של 2012 צפויים להיות לא פשוטים. אנו מאמינים כי חברת מטריקס תהיה בין החברות שיושפעו פחות מהקשיים: העמקת רגולציה בבנקים ובחברות הביטוח יוצרת לחברה הזדמנויות. תוצאות החברה ברבעונים האחרונים מצביעות על עלייה בפעילות, תוך צמצום במרווחי פעילות הליבה, שהיא מתן פתרונות ושירותי תוכנה; צמצום זה עשוי להימשך, בשל שיעורי רווחיות נמוכים במכרז החשב הכללי. למרות החשש לגבי שיעורי הצמיחה בתקופה הקרובה, לדעתנו תשכיל הנהלת הקבוצה להתאים את מבנה העלויות שלה לתנאי השוק, כפי שעשתה בעבר. רכישת 50.1% ממניות חברת באבקום סנטרס מצביעה על כוונת מטריקס להיכנס לתחום ה-call centers ולהעמיק את פעילות הפיתוח ובקרת התוכנה בתחום הסלולר, כחלק מפעילותה המתמדת להגדלת מקורות הרווחים. עם נזילות בהיקף של כ-180 מיליון שקלים והסכם מימון לאשראי בנקאי ארוך טווח בהיקף של כ-120 מיליון שקלים, נכנסת חברת מטריקס לשנת 2012 כשהיא מוכנה, גם ברמה הפיננסית, לשנה המאתגרת.
בזק. אנליסט יהואש מנדלסון: בזק, קבוצת התקשורת הגדולה בישראל, ממשיכה להציג תוצאות טובות ברבעונים האחרונים; זאת, על אף הרפורמות בענף התקשורת. החברה ממשיכה במהלך של הקטנת מצבת כוח האדם ומכירה של כבלי נחושת ונדל"ן, שהפכו מיותרים לאחר פיתוח רשת ה-NGN החדשה. אנו צופים התייעלות משמעותית נוספת, כתוצאה מהסרת ההפרדה המבנית בקבוצה, שתנטרל את השפעות הרפורמות העתידיות בתחום הקווי. חברת בזק מקפידה על הובלה טכנולוגית בכל תחומי פעילותה. החברה ביצעה השקעות ברשת ה- NGN , פרסה כבל תת ימי דרך בזק בינלאומי ושדרגה את הרשת של פלאפון ובכך סגרה את הפער מול חברות הסלולר המתחרות. יתרון החדשנות עתיד לשחק תפקיד חשוב במאבק בין קבוצות התקשורת. ענף התקשורת ממשיך לעבור רפורמות ושינויים רגולאטוריים רבים. להערכתנו, הענף מאופיין בתמחור חסר ולכן אטרקטיבי עבור המשקיעים. אנו רואים בקבוצת בזק חלופת השקעה אטרקטיבית, עם סיכון נמוך ביחס לחברות התקשורת האחרות. למשקיעים בחברה צפויה תשואת דיבידנד גדולה יותר, הנובעת ממהלך של הפחתת הון של כ- 3 מיליארד שקלים על פני שלוש שנים.
אסם. אנליסטית מרים טרסיוק: שנת 2012 לא תהייה קלה לחברות בתחום המזון, שנחשבו בעבר השקעה דפנסיבית. המחאה החברתית, שהחלה בקיץ האחרון, טרפה את הקלפים וגרמה לירידה ברווחיות וכפועל יוצא מכך לירידה במניותיהן של רוב החברות. מאידך, אסם הפגינה עוצמה, כאשר הצליחה להסתגל לתנאים החדשים ולהמשיך להגדיל את שורת ההכנסות והרווח. החברה ממשיכה לשפר את מוצריה ולתפוס נתחי שוק חדשים, בזכות מוצרים חדשים פרי פיתוח טכנולוגי, דוגמת בייגלה "שטוחים" וסדרת עוגות של מיקי שמו. ברבעון האחרון ראינו לראשונה שיפור בפעילות החברה בחו"ל, לאחר התמודדות עם קשיי כניסה לתחומים חדשים ועם שחיקת שערי המטבעות. אתגרי החברה לשנת 2012 כוללים קושי בהעלאת מחירים, בשל הסביבה הכלכלית הממותנת, תחרות בתחום המזון לתינוקות ומגבלות אפשריות מצד הרגולציה. היכולת הניהולית המוכחת של החברה, יחד עם שיתוף פעולה מצד חברת האם, נסטלה, יעמדו לזכותה בהתמודדויות הללו. להערכתנו אסם הינה אחת המניות הדפנסיביות והיציבות בשוק הישראלי. המנייה הציגה תשואה עודפת של קרוב ל-18% יחסית למדד ת"א 100 מתחילת השנה והיא מרכיב מומלץ בתיק ההשקעות, במיוחד בתקופות של אי וודאות לגבי כיוונו העתידי של השוק בטווח הקצר.
דלתא. אנליסטית יפעת אולמן בצלאל: המעבר מחברה יצרנית לחברה מסחרית התבצע כהלכה וכיום כ-75% ממכירות החברה מיוצרים ע"י קבלני משנה. תוצאות הרבעון השלישי העידו על שיפור בהכנסות וברווחיות, שנבע מחטיבת פלח השוק העליון ומדלתא ישראל. מנגד, סובל מגזר השוק העממי מהחולשה בשוק האמריקאי. עם זאת, בניגוד למחצית הראשונה, עבר מגזר זה לרווחיות, הודות להעלאת מחירי המכירה ללקוחות (רשתות דיסקאונט כגון וול מארט). ירידת מחירי הכותנה, שחלה לאחרונה, צפויה לשפר את הרווחיות במחצית השנייה של 2012. החברה דיווחה כי היא נמצאת במו"מ לרכישת פעילות הג'ינס בארה"ב של Jones Group, בהיקף של כ-350-400 מיליון דולר. במידה ועסקה זו תצא לפועל, הרי שהיקף מכירותיה יוכפל ורווחיה אף למעלה מכך. החברה הרחיבה את הכיסוי הביטוחי בגין הייצור במצרים ובירדן כתוצאה מהאירועים האחרונים.
ולסיום דיסקליימר קצר : המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
- 23.דודו 05/01/2012 19:52הגב לתגובה זועד שהשנה לא נישאר כסף למיספריים.....הבנקים דואגים רק לתא 25 מיתוך אינטרס...
- 22.אראסאל 300% השנה רק השבוע כבר 21.5% בהצלחה (ל"ת)הסבלני 05/01/2012 19:00הגב לתגובה זו
- 21.ששון 05/01/2012 12:21הגב לתגובה זו1. מודיעין יהש .מחכים ומצפים לבשורות טובות במהרה ב" ה . 2. גבעות יהש .שהוכיחה שיש לה נפט וגז ממשי מקידוח 1 מתוך 42 קידוחים נוספים .
- 20.גאון 05/01/2012 11:31הגב לתגובה זוהמניות הכי הכי מומלצות על ידי לגזור ושמור בהצלחה
- 19.רציונאלי 05/01/2012 10:45הגב לתגובה זואיך רציו לא בפנים? יצחק מי שיצחק אחרון(ואני לא מתכון לתשובה דוקא).......אנחנו נשוה את רציו לכל אחת מהמניות המומלצות כאן אי" ה שנה הבאה כעת חיה
- מדובר בבחירה שקולה של תשואה/סיכון הגיוניים . (ל"ת)נילי 06/01/2012 00:54הגב לתגובה זו
- 18.חוזר בשאלה 05/01/2012 10:45הגב לתגובה זותזהרו מכל מה שקשור בתשובה. לאחרונה הנכד שלו בן 23 מונה לדירקטור בחברה. נו באמת,? זה הסגל האנושי המתאים לקבל החלטות בתחום אנרגיה? לאחר תוכנית המקור מהשבוע האחרון, אל תשכחו את דלק נדל" ן ! עד היום " הלך" לתשובה קלף והוא מינה אנשים בתפקידים מרכזיים. הבלוף נחשף והקסם מתחיל לפוג. ראו הוזהרתם. !!
- 17.המזכיר 05/01/2012 10:30הגב לתגובה זואתם אומרים תגזור ותשמור..אז אני גזרתי ושמרתי מהשנים האחרונות וכל שנה זה חוזר על עצמו שהבנקים המליצו על טבע(כי הרבה קרנות שם) ולכו תבדקו מה עשתה המניה השלוש השנים האחרונות...לכל מי שזכרונו קצר
- אביהו. י 05/01/2012 10:55הגב לתגובה זובמניות. אלה. נמצא. הכסף. הגדול. כל. מה. שהבנקים. אומרים. תעשו. הפוך.
- מניות לוהטות שעלולות לשרוף את המשקיעים . (ל"ת)נילי 06/01/2012 00:52
- אליהו 05/01/2012 10:51הגב לתגובה זופוטנציאל. עליות. של. מאות. אחוזים. מיליירדים. חביות. נפט. בלוויתן. וממצאים. מדהימים. במאגר. ״גל״.
- 16.משקיע ממוצע 05/01/2012 10:28הגב לתגובה זוטבע, אלביט הדמיה, אפריקה נכסים, קמהדע
- 15.חי במינוס 05/01/2012 10:26הגב לתגובה זולהורות לבנקים הנ' ל מה מידת חשיפותם למניות אלו והרווחים/הפסדים מהן.
- 14.הצלף 05/01/2012 10:12הגב לתגובה זואם הם היו נותנים את הנתונים לפני החילופי המנכל אף אחד לא היה מעז להגיד טבע
- 13.מלאנקס ועוד 24 תזכרו 80$ עד סוף שנה (ל"ת)הצלף 05/01/2012 10:11הגב לתגובה זו
- 12.מעניין מאוד 05/01/2012 10:11הגב לתגובה זוככה עושים כסף, הציבור הטיפש רץ לקנות ואז הם מוכרים, יופי בנקים, אתם כל כך שקופים שזה מגעיל.
- 11.אולי תפרסמו את הנבחרת של פרננדס ? (ל"ת)איציק 05/01/2012 09:49הגב לתגובה זו
- 10.מודיעין ורציו (ל"ת)שנה טובה 05/01/2012 09:48הגב לתגובה זו
- 9.עכשיו תעשו הפוך וקבלתם מתכון מנצח!!!!!! (ל"ת)נוסטרדמוס 05/01/2012 09:32הגב לתגובה זו
- 8.אלי 05/01/2012 09:20הגב לתגובה זורציו. תעלה. מאות. אחוזים. אחרי. שיודיעו. על. כמות. הנפט. בלוויתן. ועל. הממצאים. במאגר. גל.
- 7.מה עם רציו - שם הכסף הגדול!! (ל"ת)המרויח בגדול 05/01/2012 09:19הגב לתגובה זו
- 6.גדי 05/01/2012 09:15הגב לתגובה זומתי צדקתם בפעם האחרונה ? רק תזכירו לי שארשום בפנקס.
- 5.רק גורביץ 05/01/2012 09:13הגב לתגובה זוחכו " להמלצות" של גורביץ הו " הכי טוב" ,בהפוך כמובן.
- 4.זקן חביב 05/01/2012 09:06הגב לתגובה זותשתמשו בעברית
- 3.מבין עינין 05/01/2012 09:04הגב לתגובה זותרשמו לפניכם: 2012 תהיה שנת ענף הגז והנפט......מכל מה שהציגו הבנקים לא ראינו ייצוג הולם וזו טעות. היום עם התיקרות תעריפי החשמל מכים על חטא שלא נתנו לפני שנתיים מינוף לענף הגז..התעוררו מאוחר והשנה תהיה פריצת דרך וכל מה שקשור לתמר וליויתן ינסוק.
- 2.עמית 05/01/2012 08:40הגב לתגובה זולמה המוסדות לא קונות קצת מהיתר ?
- 1.אהרון 05/01/2012 08:38הגב לתגובה זותפסיקו לתת פירסום חינם לבנקים . הם טועים ומטעים חדשות לבקרים .
- כתבה מיותרת 05/01/2012 12:43הגב לתגובה זולא חכמה לתת מניות " סולידיות" שיורדות 40 אחוז בשנה. תרשמו 2 מניות שייתנו תשואה גבוהה מאוד השנה-מודיעין יה" ש הפריצה סופסוף תגיע עם גילויים של גז ואולי נפט. טאואר-אחרי הרבה סבל של המשקיעים היא תירכש ע" י חברת שבבים ענקית ותקפץ מאות אחוזים במכה. הסבלנות משתלמת מסתבר.