באפט מאמין בבנקים: חמש ההחזקות הגדולות של הגורו בסקטור הפיננסים
בניגוד לדעה הרווחת היום בשוק, וורן באפט לא מאמין שהסקטורים המרכזיים שירכזו עניין בשנה הקרובה הם טכנולוגיה, תעשייה או אפילו סקטור הביומד. 'הגורו מאומהה', כפי שרבים מכנים אותו, מצביע דווקא על סקטור הפיננסים ובמיוחד על כמה ממניות הבנקים הגדולים כבעלי האפסייד הגבוה ביותר ל-2014.
בשבוע שעבר ציין גורו ההשקעות בראיון לרשת CNBC שהוא חושב שהבנקים הגדולים בארה"ב "נמצאים במצב הכי טוב שאני מסוגל לזכור". משקיעים שנוהגים לעקוב אחר הפורטפוליו העשיר של חברת האחזקות של באפט, ברקשיר הת'אווי (סימול: BRK), יודעים זאת כבר מזמן - יותר מ-40% מהחזקות החברה מושקעות בסקטור הפיננסים.
אז מיהם הבנקים בהם מחזיק באפט בשיעור הכי גבוה?
הבנק החביב על באפט ללא ספק הוא וולס פארגו צ'ייס (סימול: WFC). בנק ההשקעות הגדול ידוע בזכות ההנהלה החזקה והמודל העסקי הפשוט שלו, והקשר לבאפט עזר לו להשיג תפקידי מימון ויעוץ רבים בעסקאות רכישה ומיזוגים. מניית הבנק הוסיפה כמעט 25% מתחילת השנה, והדוחות לרבעון השלישי עברו את תחזיות האנליסטים אך השורה התחתונה נפגעה מהירידה בביקוש למשכנתאות. יחד עם זאת, מכפיל הרווח העתידי עומד על 10.6 בלבד, וביחד עם תשואת דיבידנד של 2.8% ברור למה באפט מחזיק בנתח גדול כל כך.
הבנק השני בתיק ההשקעות של באפט הוא US בנקורפ (סימול: USB), אחד הבנקים הפחות מוכרים במחוזותינו. אנליסטים רבים מחשיבים את הבנק הזה, שפועל באזורים מסוימים בארה"ב בלבד, ל'מיני וולס פארגו' בזכות הערכות השווי האטרקטיביות, תשואת הדיבידנד הסולידית ותחזיות הצמיחה החזקות. מניית US בנקורפ עלתה 18.7% מתחילת השנה ונסחרת במכפיל של 12.88.
בנק גדול נוסף שבאפט מעדיף יותר ויותר הוא גולדמן סאקס (סימול: GS), לאחר שהמיליארדר הגדיל את החזקתו בבנק ההשקעות הזה בשנים האחרונות, ולאחרונה השקיע עוד 2 מיליארד דולר בבנק. אופי הפעילות של הבנק, הכולל חטיבת ברוקראז' ענפה וחטיבת השקעות מהגדולות בעולם, מתאימות לבאפט שמחזיק בנתח נכבד מהבנק למרות שתשואת הדיבידנד לא גדולה (1.39%). מניית גולדמן עלתה כבר 24% מתחילת השנה אבל עדיין נסחרת במכפיל נמוך מ-10 - זול יחסית לשוק.
גורו ההשקעות מחזיק גם באחוז גבוה ממניות M&T בנק (סימול: MTB) כבר כשני עשורים, וכשבוחנים את המספרים אפשר להבין למה. הבנק הצנוע יחסית (שווי שוק של 15 מיליארד דולר) הינו היחיד מבין כל הבנקים האמריקנים הגדולים שלא חתך את תשלומי הדיבידנד במהלך המשבר האחרון, וגם מחזיק ברצף היסטורי של 40 שנה של רווחים רבעוניים. בנוסף, לא מזיק שבאפט הוא אחד מהאוהדים הכי גדולים של מנכ"ל הבנק, רוברט ווילמרס.
הבנק החמישי ברשימה הוא בנק אוף ניו יורק מלון (סימול: BK) שנמצא ברשימת 20 ההחזקות הגדולות של ברקשיר הת'אווי מאז 2010. בהודעה האחרונה ל-SEC דיווח הבנק כי ברקשיר הגדילה את החזקתה ב-30% בתקופה האחרונה. בניגוד לוולס פארגו שסובל מעליית הריביות השנה, BNY מלון צפוי להרוויח מעלייה עתידית של הריבית במשק. הבנק מחלק תשואת דיבידנד צנועה של 1.9% ומנייתו טיפסה ב-22.5% מתחילת 2013.