הלחץ לפרק את הבנקים גדל; "נקבל מערכת פיננסית שלא תוכל להתקיים"
הראלי המרשים בשווקים מתחילת השנה נתמך רבות על ידי סקטור הבנקאות אשר המניות בו זינקו בעשרות אחוזים. עם זאת, בשוק מתחילים להרגיש את הלחץ הציבורי על הבנקים הגדולים ובוחנים אפשרות לפירוקם של התאגידים הגדולים.
אנליסט בולט ומוכר בוול סטריט ציין בראיון לרשת CNBC כי המשקיעים כבר צריכים להשלים עם שינויים וששלושת הבנקים הגדולים: בנק אוף אמריקה מריל לינץ' (סימול: BAC), סיטיגרופ (סימול: C) ו-JP מורגן (סימול: JPM) עשויים לסיים את חייהם במתכונת המוכרת לכולנו.
המתכונת שעשוייה לבור במקום הנוכחית היא יחידות מוסדיות שיתמקדו בחלק מסוים של העולם העסקי. יחידות שכאלו יכולות להיות אפילו יותר אטרקטיביות למשקיעים אמר האנליסט. המתכונת הקיימת היום שאושרה החוק משנת 1999 מאפשרת לתאגידים הגדולים להיות "סופרמרקטים" של שירותי בנקאות והון.
נזכיר כי המושג "גדול מכדי ליפול" שבא לעולם בעקבות המשבר הפיננסי של 2008 הביא עימו ביקורת ציבורית עצומה על כך שהממשל מחלץ גופים פיננסיים שלקחו סיכונים גדולים מדי. את רוח הדברים ביטא לאחרונה גם ראש ה'פד' במחוז דאלאס ריצ'ארד פישר שסיפק תמיכה בפומבי למהלכים מסוג זה.
"52% מהפקדונות מרוכזים ב-5 מוסדות פיננסיים מובילים", הסביר פישר את מצב הדברים, "הרבה יותר השיעור שלפני המשבר הפיננסי. יש המון נזילות בחוץ והכלכלה המציחה. זו נקודה טובה להתמודד עם הנושא".
משה אורנבוך, אנליסט בנקים בקרדיט סוויס, טוען כי התחרויות עתידה להתגבר בעולם הפיננסי הגלובלי. "הם באמת צריכים להזהר במה שהם מייחלים לו", אמר אורנבוך למעוניינים לפרק את התאגידים, "אנחנו עשוים לקבל מערכת פיננסית שלא יכולה לתחזק את עצמה בזמני משבר".