הדולר שוב שינה כיוון דרומה: הזרים מגדילים את נפח הפעילות בישראל
המטבע האמריקני חוזר להיחלש היום (ג') מול רוב המטבעות כולל השקל הישראלי, זאת לאחר שאתמול רשם זינוק של 1.88% וחצה את רמת ה-4 שקלים לאחר שבסוכנות הדירוג העולמית חתכו את דירוג האשראי של אירלנד.
השער היציג נקבע לפני זמן קצר בירידה של 0.95% לרמה של 3.967 שקלים. האירו נחלש ב-0.57% לרמה של 5.506 שקלים. במסחר הבינלאומי נחלש הדולר מול האירו בכ-0.5% לשער של 1.3966 דולר לאירו. מול היין היפני נחלש הדולר בכ-0.4% ל-98 יין לדולר.
בבנק ישראל פרסמו היום נתונים הקשורים לפעילות בשוק המט"ח בחודש שעבר. במהלך חודש מאי יוסף השקל מול הדולר בשיעור של 4.9% זאת במקביל למגמת היחלשות הדולר מול רוב המטבעות העיקריים בעולם. מול האירו יוסף השקל בחודש מאי 2009 בשיעור של 0.9% ומול שער החליפין הנומינלי האפקטיבי, המייצג את השינוי בשקל מול שותפות הסחר העיקריות של ישראל, יוסף השקל בשיעור של 2.5%.
נפח המסחר בשוק המט"ח המקומי ב-19 ימי המסחר של מאי הסתכם בכ-81 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-60 מיליארד דולר בחודש אפריל 2009 (ב-17 ימי מסחר). כ-33 מיליארד דולר מסך המסחר היה בעסקות המרה משקלים למט"ח (ולהיפך), כ-39 מיליארד דולר בעסקות החלף וכ-8 מיליארד דולר באופציות למט"ח "מעבר לדלפק" (אופציות שלא נסחרות בבורסה לני"ע). חלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר בחודש אפריל 2009 עמד על כ-55% בהשוואה לכ-51% בחודש אפריל.
הדולר עשוי לעלות בחזרה ל-1.3 דולר לאירו במהלך שלושת החודשים הקרובים במידה והכלכלה האמריקנית תראה סימנים של התאוששות והחששות שהמשקיעים הזרים יפחיתו את החזקות אגרות החוב הממשלתיות יתפוגגו, כך אומרים במחלקת המחקר של הבנק השוויצרי UBS.
הערות האחרונות של בכירים ביפן, בהודו ובדרום קוריאה מצביעות על כך שהביקוש לאגרות חוב של ממשלת ארה"ב יישאר חזק, כתבו האנליסטים ב-UBS. בשבוע שעבר, הדולר עלה לשיא של 3 שבועות מול היין היפני אחרי שדו"ח של משרד התעסוקה האמריקני הצביע על כך שמספר המשרות שירדו מהמצבה של המשק היה קטן מהתחזיות.
"הראלי החד בדולר אחרי פרסום נתוני התעסוקה מראה כי דובי הדולר צריכים לחשוש מלמכור את הדולר ברמות נמוכות היסטוריות בהן הוא נסחר", כתבו האסטרטגים של UBS.
סוכנות דירוג האשראי, סטנדרד אנד פורס, הפחיתה אתמול בפעם השנייה את דירוג האשראי של אירלנד לרמה של AA בלבד. הודעת סוכנות הדירוג בהמשך להפחתת תחזית הדירוג לבריטניה, לפני כשלושה שבועות, שלחה את הסוחרים למכור את האירו, אשר נפל לשפל של שבועיים אל מול הדולר.