
טראמפ נגד וולמארט: "ספגו את עלויות המכסים, אל תעלו מחירים"
טראמפ משתולל - ממשיך לבקר את פאוול על כך שלא מוריד ריבית, מאיים על החברות שיעלו מחירים וטוען שהן יכולות לספוג את עליית המכסים
נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, פתח במתקפה חריפה על ענקית הקמעונאות וולמארט, כשהאשים אותה בניסיון להשתמש במכסים שהטיל כתירוץ להעלאת מחירים. בפוסט ב-Truth Social, קרא טראמפ לוולמארט, לשאת בעלויות הנוספות של המכסים מבלי לגלגל אותם על הצרכנים. "וולמארט וסין צריכות 'לבלוע' את המכסים ולא לחייב את הלקוחות הנאמנים", כתב. "אני עוקב אחריכם, וכך גם הלקוחות!"
טראמפ, טוען כי היצרנים הזרים וקמעונאים כמו וולמארט צרייכם לספוג את העלויות, וכי המדיניות תחזק את התעשייה המקומית ותיצור מקומות עבודה. הוא מבטיח שהצרכנים לא ייפגעו, אך כלכלנים מטילים ספק בטענותיו. סקר של אוניברסיטת מישיגן הראה ירידה חדה בביטחון הצרכני, כאשר 75% מהנשאלים הביעו חשש מאינפלציה מואצת בשל המכסים. וולמארט, מצידה, הזהירה כי מוצרים כמו בננות ומושבי בטיחות לילדים עלולים להתייקר משמעותית.
סמנכ"ל הכספים של וולמארט, ג'ון דיוויד רייני, ציין כי מושב בטיחות בשווי 350 דולר המיוצר בסין עשוי לעלות 450 דולר – עלייה של כ-29%. וול מארט מצידה טוענת כי היא מחוייבת למחירים נמוכים, אבל יש גבול ליכולת שלה ושל כל קמעונאי, לספוג עלויות. וולמארט, שמעסיקה 1.6 מיליון עובדים בארה"ב, נמצאת תחת לחץ כפול: ספיגת עלויות המכסים עלולה לפגוע ברווחיה, בעוד העלאת מחירים מסתכנת בתגובה ציבורית ופוליטית.
דילמה לחברות אמריקאיות
המכסים של טראמפ – 30% על סין (לאחר הורדה זמנית מ-145% ל-90 יום), 25% על מקסיקו וקנדה, ו-10% בסיסי על מדינות רבות – יצרו מצב מורכב עבור תאגידים אמריקאיים. וולמארט, לצד חברות כמו אמזון ואפל, מתמודדת עם עלויות ייצור גבוהות וקשיים בשרשראות האספקה. הן צפויות להעלות מחירים, אך הן חוששות מהתגובה הציבורית והפוליטית. טראמפ הפנה אזהרות דומות ליצרניות רכב, ודרש שלא יעלו מחירים למרות העלויות הנוספות.
- שבבים, מטוסים וטריליוני דולרים: טראמפ הוא איש המכירות הטוב ביותר של אנבידיה ובואינג
- טראמפ נגד טים קוק: "אתה מגיע עם 500 מיליארד דולר ובונה הכול בהודו?"
בחודש שעבר, ניפגש, מנכ"ל וולמארט, דאג מקמילון, עם טראמפ לצד בכירים מקמעונאות אחרות כדי להזהיר מפני השפעות המכסים, אך הממשל המשיך ביישומם. המכסים חלים כיום על מגוון מוצרים, מפלדה ואלומיניום ועד תרופות, וטראמפ מתכנן להרחיב אותם. הוא טוען כי המכסים יגדילו את הכנסות המדינה ויקדמו הסכמי סחר חדשים, כמו עם בריטניה, שישמרו על שיעור בסיסי של 10%.
המכסים, יחד עם שינויים תכופים בשיעוריהם, יצרו תנודתיות בשווקים. יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, הודיע כי הריבית תישאר ללא שינוי עד שיתבררו השלכות המדיניות. פאוול הזהיר כי המכסים עלולים להגביר את האינפלציה ולפגוע בצמיחה, בניגוד לטענות טראמפ. פאוול לא צפוי להוריד את הריבית על רקע העלייה באינפלציה וטראמפ ממשיך לתקוף אותו על כך.
- 2.גולדפינגר 17/05/2025 21:46הגב לתגובה זוטראמפ הנשיא מבקש!!! מחברות את מה שהוא לא היה עושה כבעל חברה. טראמפ מבקש שאחרים ישלמו על השטויות שהוא עושה.
- 1.דונאלד מוסוליני 17/05/2025 20:48הגב לתגובה זואולי בצפון קוריאה הממשלה מכתיבה מחירים לרשתות השיווקבראש העולם החופשי עומד פסיכי