עיוור כלב נחיה נכות
צילום: Getty images Israel

הטבות במס לנכה הרוכש דירה עם אביו

מאת רו"ח שוקי ג'אנה

נישום עיוור (נכות בשיעור של 100%) רוצה לקנות דירת מגורים עם אביו שאינו נכה. האם במקרה זה ישנן הטבות במס? מהן ההטבות אם הנישום ירכוש את הדירה רק על שמו, ללא שם האב?
חשבים |
נושאים בכתבה חשבים

נישום עיוור (נכות בשיעור של 100%) רוצה לקנות דירת מגורים עם אביו שאינו נכה. השאלות:

  1. האם במקרה זה ישנן הטבות במס?
  2. מהן ההטבות אם הנישום ירכוש את הדירה רק על שמו, ללא שם האב?
תשובה: ברכישת זכות מקרקעין – דירת מגורים, ישנה חבות במס רכישה. אם הדירה היא דירה יחידה עד שווי של 1,517,000 ש"ח לערך, שיעור המס הוא 0%, ולכן נכות הנישום כלל אינה רלוונטית. אם הדירה היא דירה נוספת, הרי שיעורי מס הרכישה יתחילו משיעור של 5% ואילך, ולכן כדאי לבקש פטור ממס או הקלה ממס. על פי תקנה 11 לתקנות מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) (מס רכישה), התשל"ה-1974, לנכה מוקנית הקלת מס רכישה בשיעור של 0.5%. תקנה זאת מקנה לנכה את האפשרות לנצל את ההקלה פעמיים במשך חייו, וזאת אם רכישת הדירה נעשית לצורך מגוריו. אם הרוכשים הם הנכה ואביו, אזי הראשון יוכל לקבל הקלת מס על חלקו ברכישה ואילו השני ישלם מס רכישה רגיל בהתאם למצבו – דירה יחידה או דירה נוספת. אם הנכה לבדו ירכוש את הדירה, הוא יוכל לדרוש את הקלת המס על שווי הרכישה. יש להדגיש כי דירת המגורים צריכה לשמש לשיכוני הנכה, וניצול ההקלה לא תותר יותר מפעמיים.

המשיב - שמאי מקרקעין, MA במשפטים; פתרונות מיסוי חכמים – שירותי חשבונאות, מסים ומקרקעין, מרצה למסים ומנהל מחלקת מסים ב"מאור כנעני, רואי חשבון התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן. אין במידע המופיע באתר "כל מס" או בשירות הניתן למנויי האתר כדי להוות ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ואין באמור כדי להוות מענה לנסיבות מקרה קונקרטיות ו/או ספציפיות, לחוות דעה או להביע עמדה ביחס למקרה מסוים.     <center>>

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה