שוק העבודה בארה"ב ממשיך לסגת: 62 אלף משרות נגרעו מהשוק ביוני

האנליסטים ציפו לאובדן של 60 אלף משרות. שיעור האבטלה נותר על 5.5%
עדי בן ישראל |

שוק העבודה האמריקני התכווץ זה החודש השישי ברציפות, כאשר המעסיקים בארה"ב המשיכו לפטר עובדים כדי לחסוך בהוצאות. המשבר הכלכלי בארה"ב והשיא במחיר הנפט עלול לשחוק את רווחי החברות, ואלו ממהרות לצמצם עלויות כדי להתמודד עם הסביבה הכלכלית הקשה.

62 אלף משרות נגרעו משוק העבודה בחודש יוני לאחר אובדן של 62 אלף משרות במאי (הנתון תוקן מעלה מ-49 אלף). האנליסטים ציפו לירידה של 60 אלף משרות ביוני. במקביל, שיעור האבטלה נותר ביוני ברמה של 5.5% בעוד שהאנליסט ציפו לירידה ל-5.4%.

לאחר פרסום הנתונים, עברו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט לעליות של עד 0.3% לאחר ירידות של עד 0.5%. בחדרי מסחר בוול סטריט מסבירים כי השוק היה מוכן לנתונים גרועים יותר, אולם משאלו יצאו בהתאם לתחזיות הרוחות נרגעו.

חולשתו של שוק העבודה, המהווה את אחד מעמודי התווך של הכלכלה האמריקנית, בשילוב עם המיתון בשוק הדיור, משבר האשראי והשיא במחיר הנפט והסחורות ממציבים איום כבד על הצמיחה הכלכלית בארה"ב.

מתחילת השנה נגרעו 438 אלף משרות משוק העבודה, ובהשוואה ל-2007 המצב נראה עגום, שכם בשנה שעברה לשוק העבודה נוספו 91 אלף משרות בכל חודש בממוצע. הלשכה הלאומית למחקר כלכלי בארה"ב, אשר בראשה עומד מרטין פלדסטין, נוהגת לבחון מקרוב את מצבו של שוק העבודה כאשר היא קובעת מתי גל הצמיחה במשק מתחיל ומסתיים. כמו כן, נתוני התעסוקה מקבלים משקל רב בקביעת המדיניות המוניטרית של הפדרל ריזרב.

"כל עוד הצרכן ימשיך לעמוד מול קשיים, הולך להיות קשה מאוד להביא לתפנית בשוק העבודה", אמרו אנליסטים בקרדיט סוויס. "יש מעט מאוד מקום ל'פד' לעשות משהו. הוא לא יכול להוריד ריבית או להעלות ריבית".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה