המהפך היומי של הדולר: סגר בעלייה של 0.1% למרות הפתיחה החלשה
הדולר פתח את יום המסחר בהיחלשות מול השקל, אולם הוא סגר אותו בהתחזקות קלה כאשר בשוק המט"ח העולמי נרשמת מגמה מעורבת של הדולר מול המטבעות המובילים לקראת פרסום נתון הצריכה הפרטית בארה"ב לחודש מאי (15:30, שעון ישראל).
השבוע העלה בנק ישראל את הריבית במשק המקומי ב-0.25% ל-3.75% במסגרת המלחמה באינפלציה. בכך, התרחב פער הריביות בין ישראל לארה"ב לרמה של 1.75%, והדבר תרם להתחזקות השקל.
בשוק המט"ח העולמי נסחר היום הדולר במגמה מעורבת מול המטבעות המובילים לקראת פרסום הצריכה הפרטית בארה"ב. לפי ההערכות המוקדמות, הנתון יצביע על עלייה של 0.7% בצריכה הפרטית בחודש מאי לאחר עלייה של 0.2% באפריל. לנתון חשיבות גדולה שכן הצריכה הפרטית מהווה כ-70% מסך הצמיחה הכלכלית בארה"ב.
הדולר הוסיף היום 0.09% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.378 שקלים. האירו היציג עלה ב-0.52% ל-5.3296 שקלים. בסיכום שבועי, הוסיף הדולר 0.7% לערכו והאירו התחזק ב-2.2%.
הבנקים: כוחות מנוגדים פועלים על השקל
כלכלני בנק לאומי מאמינים כי הדולר עשוי להתחזק מול השקל בשל ההתערבות של בנק ישראל (דרך הגדלת יתרות המט"ח בכל יום) וההתערבות העקיפה של משרד האוצר, עליה נודע לאחרונה.
"השינוי שחל בכללי המשחק עם רכישות המט"ח שביצע האוצר בשבועות האחרונים בשילוב עם התחזקות אפשרית של הדולר בעולם, עשויים להביא להמשך התחזקותו של הדולר מול השקל", אומרים בלאומי, אולם הם מדגישים כי מצד שני פער הריביות בין ישראל לארה"ב, אשר עשוי להתרחב במידה ובנק ישראל יעלה עוד את הריבית, תומך דווקא בהתחזקות של השקל מול הדולר.
כלכלני בנק הפועלים מאמינים כי המסחר בדולר-שקל יושפע בתקופה הקרובה מהנעשה בשוק המט"ח העולמי ובשוקי המניות בעולם.
"נראה כי התנודתיות הגבוהה יחסית תימשך גם בשבועות הקרובים", מוסרים הכלכלנים. "השקל יושפע בתקופה הקרובה מגורמים מנוגדים. מחד, מתרבים הסימנים כי הצמיחה הכלכלית בישראל מאיטה והולך וקטן העודף בחשבון השוטף. מאידך, פער ריביות המתרחב מספק תמיכה לשקל".