הפספוס של ג'קי בן זקן במנהטן: יוצא מהשקעה ומפסיד 23.5%

מוכר יחד עם אילן בן דב את חלקו בבניין 'מדיסון אווניו'. עיתוי הכניסה של השניים - ה-8 ביולי 2007
אריאל אטיאס |

כולם מכירים את פרויקט שחזור מלון הפלאזה של יצחק תשובה ואת ההצלחה האדירה שליוותה את הפרוייקט. חברת מנופים פיננסים הנסחרת בבורסת תל אביב ונשלטת ע"י נניקשוילי אברהם (54.5%) וג'קי בן זקן (18.5%) הודיעה היום על מכירת חלקה בפרויקט שיפוץ ושימור של בניין מדיסון אוויניו 292 במנהטן ניו יורק. הצלחה - לא הייתה שם.

בהודעת החברה הבוקר נכתב: "מחיר המכירה משקף את מחיר הרכישה הדולרי ובהתאם לכך, לא צפויה להיות למכירה השפעה מהותית על תוצאות החברה".

אז מה בעצם הכוונה כשאומרים לא צפויה "השפעה מהותית"? לצורך כך נסתכל על פרטי העסקה.

ב- 8 ליולי 2007, ממש בעת התפוצצות משבר הסאב-פריים בארצות הברית , מנופים פיננסים הודיעה כי ביחד עם חברת טאו תשואות, בשליטתו של אילן בן דב ויחד עם תאגיד נוסף תרכוש את בניין Madison Avenue 292 במנהטן, ניו יורק בעלות כוללת של כ-164.5 מיליון דולר (כולל שיפוץ ונחזרי ריבית בשנים הראשונות שלאחר הרכישה). חלקם של מנופים וטאו היה אמור לעמוד על 13 מיליון דולר.

מאוחר יותר ב-22 ביולי, הודיעו החברות, כי הן רוכשות בסוף רק 20%, בחלקים שווים, מהפרויקט בהשקעה של 5.1 מיליון דולר, כאשר קבוצת ההשקעות של מרציאנו (של משפחת מרציאנו הבעלים של חברת האופנה העולמית Guess) תרכוש 80% מהפרויקט.

היום כאמור הודיעו החברות, כי הן מוכרות את חלקן למרציאנו תמורת 4.82 מיליון דולר, הפסד של 280 אלף דולר, ע"פ מחיר הרכישה הדולרי. כשמסתכלים על ערך הרכישה השקלי, שכן מדובר בחברות המדווחת בשקלים, ניתן לראות שבעת ביצוע העסקה ערך הדולר עמד על כ-4.2 שקלים והיום הוא עומד על כ-3.46 - הפסד של כ-18%.

כלומר, סך ההפסד של החברות על אי ביצוע העסקה מסתכם בכ-1.2 מיליון דולר ושל מנופים בכ-600 אלף דולר.

לחברות הנדל"ן המדוברות יש עוד עסקה במנהטן עם מרציאנו. ב-8 ליולי חברו החברות לרכישת בניין ב-Third Avenue 885 במנהטן הידוע כ-"Lipstick Building" תמורת לסכום כולל של 648.5 מיליון דולר, הכולל קרן רזרבה לשימור ושיפוץ הבניין ולהחזרי ריבית בשנים הראשונות לאחר רכישתו. חלקו של התאגיד המשותף בעסקה עמד על 70%, אשר כנגדו שילמו מנופים וטאו 44.8 מיליון דולר.

מניות מנופים איבדו במקביל לעסקאות הנדל"ן בכ-52% מה-22 ליולי, בעוד הן נפגעות מהסנטימנט השלילי הפוקד את ענף הנדל"ן העולמי עקב המשבר בשוק הנדל"ן האמריקני והצטמקות שוקי האשראי, עקב משבר הסאב-פריים. בתקופה האחרונה, מאז ה-18 למארס רשמה המנייה עלייה של 61% משער של 68 אגורות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה