יסכא ארז לקראת דו"חות כי"ל: "רבעון סביר בלבד"
האנליסטית יסכא ארז, מכלל פיננסים בטוחה, פירסה היום (א') את המלצתה לגבי חברת כיל כאשר בשורה התחתונה היא טוענת, כי "הרבעון הזה כמו השניים האחרונים עדיין לא מבטא את עוצמת הסקטור. תנאי השוק הטובים יתורגמו למספרים החל מהרבעון הרביעי, אנו ממשיכים בהמלצת תשואת יתר עם מחיר יעד של 39 שקל".
על פי התחזיות של כלל, כיל, אשר תפרסם את תוצאותיה לרבעון השני ב-22 לאוגוסט, צפויה להציג רבעון סביר עם שיפור הדרגתי. מחד, גידול במכירות האשלג והדשנים ומאידך, מחירי ההובלה והשקל החזק עדיין מעיבים על הרווחיות.
עליות מחירי האשלג שצפויות לקזז השפעה זו יבואו לידי ביטוי ממשי החל מהרבעון הבא. בכלל טוענים, כי יש לשים לב שהרווחיות משתפרת אבל עדיין נמוכה יחסית בתקופה בה הסקטור נהנה מתנאי שוק מעולים.
עוד אומרת ארז כי המתחרות של כיל, ובינהן פוטאש הקנדית, רשמו תשואה של כ-80% מאז תחילת השנה בעוד כיל רשמה עליות של כ-30% בלבד. "נכון שכיל עוסקת גם בתחום הברום (כ-25% מההכנסות) בעוד פוטאש לא עוסקת בתחום זה ולאור חולשה בביקוש לברום סביר שפוטאש תרשום עליות חדות יותר אך בכל זאת, תשואת החסר היא גדולה מידיי".
בכלל צופים לכיל הכנסות של 920 מיליון דולר-גידול של כ-8.5% כאשר מגזר האשלג חוזר להוביל עם כ-50% מההכנסות. בבטוחה צופים לעליה של 40% בכמות האשלג בהשוואה לאשתקד לכ-1.27 מיליון טון. בהשוואה לרבעון הקודם מדובר בעליה קלה בלבד ואת העלייה הגדולה יותר צופים בכלל יראו החל מהרבעון הבא בעקבות חוזה האשלג שנחתם עם הודו במאי 2007.
להערכת בית ההשקעות תהייה עליית מחיר ממוצעת של כ-25 דולר לטון אשלג בהשוואה לרבעון המקביל. גם כאן עליות המחירים בהודו וברזיל יבואו בהדרגה. בתחום הפוספט מעריכים האנליסטים של ככל כמויות המכירה יהיו דומות לאלו של הרבעון המקביל ושל הרבעון הקודם וכי"ל כבר מתחילה להינות מעליות המחירים.
בכלל פיננסים מעריכים, כי בתחום המוצרים התעשיתיים החולשה בביקושים לרוב המוצרים נמשכת. והאנליסטים צופים ירידה של כ-25% במכירות שנובעת מירידה כמותית למרות יציבות מחירים. כמו כן האנליסטים מעריכים כי בתחום מוצרי תכלית המכירות יהיו דומות לאלו של שנה שעברה (257 מיליון דולר).
האנליסטים של כלל צופים לכיל רווח גולמי של 326 מיליון דולר, גידול של 17%, שיעור הרווח הגולמי יעמוד להערכת כלל על 35.5% לעומת 33% ברבעון השני של 2006. השיפור אשר צופים בכלל נובע בעיקר מגידול כמותי במכירות האשלג ועליות מחירים, מנגד התחזקות השקל ועליות בהוצאות הייצור השפיעו לרעה.
בכלל פיננסים צופים לכיל רווח תפעולי של 149 מיליון דולר, המהווה צמיחה של 20% זאת למרות התחזקות השקל, ייסוף של 9% אשר הגדיל את ההוצאות התפעוליות בכ-15 מיליון דולר ברבעון. כמו כן, מחירי ההובלה ינקו בכ-100% ובתרגום לכסף צפי לתוספת הוצאות של כ-12 מיליון דולר ברבעון. אולם, הצפי לעליות מחירי האשלג בהמשך השנה (בייחוד החוזיה עם הודו) יפצו על התייקרות ההובלה.