פעילי מט"ח: השקל ישמור על חוזקו בטווח הארוך
בשבוע החולף נמשכה היציבות בשוק המטבעות המקומי. למרות שהדולר התחזק בתקופה זו בעולם למול המטבעות העיקריים, הפגין השקל הישראלי עוצמה וסיים את השבוע בהתחזקות קלה לעומת המטבע האמריקני. נתונים שפרסם בנק ישראל בשבוע שעבר הסבירו חלק מהתחזקות השקל. על פי נתוני הבנק, עקב הירידות שנרשמו בשווקים המתעוררים, משקי בית רבים פדו קרנות המשקיעות בשווקים אלו. פידיונות אלו יצרו ביקושים שחיזקו את המטבע המקומי.
ביחידת המחקר של בנק הפועלים מעריכים, כי בטווח הקצר השקל ייסחר במגמה מעורבת, כשהוא מושפע מגורמים מנוגדים. מחד, השקל צפוי לסבול, בדומה למטבעות נוספים בשווקים המתעוררים, אם תמשכנה ירידות השערים החדות בבורסות באותן מדינות, בעקבות הוצאת כספים על ידי משקיעים זרים. מאידך, אותן ירידות מעודדות ישראלים להחזיר כסף הביתה. כמו כן, הדולר צפוי להיסחר בתנודתיות מול האירו בשוק המט"ח הבינלאומי, ככל שיתקרב מועד החלטת הריבית של הפד.
באשר לטווח הארוך, מעריכים בבנק כי האפשרות של פיחות בשער השקל מוגבלת, לאור הציפיות להמשך זרם ההשקעות הזרות בישראל, לאחר שיירגעו הרוחות בשווקים המתעוררים. השקל צפוי לקבל תמיכה מהביצועים המרשימים של כלכלת ישראל, ומההערכות כי נגיד בנק ישראל ימנע פיחות שעלול לעורר לחצים אינפלציוניים, על ידי העלאת הריבית השקלית במידת הצורך.
בענף מחקר שוק ההון של בנק לאומי מעריכים, כי לנוכח היציבות הכלכלית-מדינית המקומית, נתוני המקרו החזקים של ישראל, השקל צפוי להמשיך ולשמור על חוזקו היחסי מול הדולר, כאשר הסבירות לפיחות משמעותי מוגבלת על רקע הצפי להמשך זרימת ההון לישראל, גם אם בקצב נמוך בעבר.
עם זאת, בטווח הקצר תתכן תנודתיות גבוהה מהרגיל על רקע ההתרחשויות האחרונות במסחר העולמי, ובהם יציאת כספים משווקים הנחשבים למתעוררים והיחלשות המטבעות המקומיים של שווקים אלו.
בחדר המסחר של פורקסיה מעריכים, כי הקורלציה לשוק הבינלאומי צפויה לתת את אותותיה בטווח הקצר, וכי התחזקות מגמתית של המטבע האמריקאי בעולם, צפויה להחליש את המטבע המקומי. בפורקסיה מדגישים כי כל ייסוף הינו כר נוח להגדלת אחזקות דולריות באמצעות צילינדרים. בפורקסיה מציינים כי המשך שמירה על איזון בפער הריביות תקרין על יציבות בשוק המט"ח המקומי ואין הם צופים פיחות חד בטווח הבינוני-ארוך.