הנפקת אג"ח לעיריות עלול להפוך לבומרנג

כך סבור יו"ר הכשרת הישוב ביטוח ויו"ר החברה לביטוח סיכוני סחר חוץ, רון ויסברג, שאומר כי אם הרשויות לא יעברו טיפול שורש יסודי תהליך האיגוח יקרוס כמגדל קלפים
שי פאוזנר |

"הנפקת אג"חים לעיריות ולרשויות המקומיות, עשויים להוות מנוף פיננסי חשוב לקידום השלטון המקומי, אך עלולים להפוך לבומרנג כלכלי ופיננסי קשה", כך אומר יו"ר הכשרת הישוב ביטוח ויו"ר החברה לביטוח סיכוני סחר חוץ, רון ויסברג.

לדבריו, עומדות בפני הרשויות המקומיות 3 חלופות לתמיכה פיננסית; הלוואות בנקאיות, מימון חוץ בנקאי והנפקת אג"חים.

ההלוואות הבנקאיות, הן כמובן הזולות ביותר וניתנות כיום ברמת ריבית של 4.17% עד 4.20%, אך הן ניתנות אך ורק לעיריות האיתנות והאחראיות. המימון החוץ בנקאי ניתן בריבית יקרה יותר ובתנאי ביטחון קשוחים יותר. כתוצאה מכך, אומר ויסברג, הופך האיגוח לפתרון פופולרי. חברות ייעוץ ומימון רבות מציעות לראשי הערים והמועצות המקומיות את שירותן בהנפקת האג"חים ורבים אכן ימצאו בהן מפלט זמני ביותר לבעיותיהן הכלכליות.

עם זאת, אומר רון ויסברג, חובה עלינו להזהיר את ראשי הערים והרשויות ואת מנפיקי ורוכשי האג"חים, כי אם הערים והרשויות המונפקות לא יעברו טיפול שורש יסודי בתחומי התפעול והניהול, תוך צמצום הגרעונות לרמה סבירה, כל תהליך האיגוח יקרוס כמגדל קלפים וזו תהיה בכיה לדורות, הן לראשי הערים והרשויות והן למנפיקים ולרוכשי האג"ח. עדיף לחשוב עשור אחד קדימה ולתכנן היטב את פדיון האג"חים מאשר לנקוט בשיטת "אכול ושתה כי מחר נמות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה