פעילי מט"ח: צפי למגמה מעורבת במסחר שקל-דולר בט"ק
במהלך שבוע המסחר החולף במסחר במטבעות התחזק נסחר השקל הישראלי בהתחזקות קלה לעומת הדולר האמריקני, בסיומו הוסיף השקל כ-0.04%. התחזקותו של השקל נבעה ראשית מהיחלשותו של הדולר למול המטבעות העיקריים בעולם ולמול האירו בפרט. בנוסף התעודד המטבע המקומי מהעליות שחלו בשוק המניות הישראלי לאחר 4 שבועות רצופים של ירידות.
כלכלני יחידת המחקר של בנק הפועלים מעריכים, כי בטווח הקצר השקל ייסחר בתנודתיות, אך בטווח שערים צר יחסית. לדבריהם, מגמת ההיחלשות של הדולר בשוק המט"ח הבינלאומי, צפויה להמשיך ולהשפיע על המסחר בשקל גם בתקופה הקרובה. נראה כי שוק המט"ח הישראלי נמצא בעמדת המתנה לקראת השבוע האחרון של החודש, בו צפוי מקבץ של אירועים, כולל החלטת ריבית של בנק ישראל ביום שני ולמחרת, הבחירות בישראל והעלאת ריבית בארה"ב.
באשר לטווח הארוך, מעריכים כי קטנו הסיכויים למגמה של פיחות משמעותי בשער השקל. ההערכות הן, כי בנק ישראל ישמור על פער ריביות חיובי של בסביבות חצי אחוז בין השקל והדולר ובכך ימנע עלייה בשערו של האחרון, שעלולה לעורר עלייה באינפלציה. בנוסף, בתי השקעות ובנקים ברחבי העולם צופים, כי בשנת 2006 צפויה מגמה של היחלשות בשער הדולר מול האירו, שצפויה ללחוץ כלפי מטה גם את שער הדולר מול השקל.
בענף מחקר שוק ההון של בנק לאומי מעריכים כי בסוף החודש צפוי המשך מסחר תנודתי במגמה מעורבת בשוק המט"ח. עם זאת, על רקע צעדי בנק ישראל לשמירת פער ריביות חיובי מריבית ה-Fed, היציבות הכלכלית המקומית והמשך השקעות זרים בישראל, לא צפוי פיחות ניכר בשלב זה. להערכתם, בטווח הקצר צפוייה מגמה מעורבת בשוק המט"ח על רקע אירועים גיאופוליטיים מקומיים כמו גם מגמות מסחר בעולם. עם זאת, מעריכים כי על רקע מדיניות בנק ישראל לא צפוי פיחות מהותי.
בחדר העסקאות של פורקסיה מעריכים, כי עם היחלשות המטבע האמריקאי בעולם, הדולר צפוי אף הוא להתאים עצמו בשוק המקומי. להערכתם פוטנציאל הפיחות מוגבל ושבירת סביבת 4.70 שקלים, תהווה סמן להמשך מגמת הייסוף לעבר 4.67. בפורקסיה צופים כי השוק ימשיך להתנהל בעצלתיים אם הקירבה למועד הבחירות. התנהלות זו תביא לייסוף קל. בחדר המסחר מדגישים כי בסוף החודש צפוי פער הריביות להיסגר, מה שתומך לעת עתה במטבע האמריקאי מפני ייסוף חד.