פיא: האם הסוסים שמשכו את המעו"ף יהפכו לחמורים?

8 מניות היו אחראיות לעיקר התשואות של מדד המעו"ף בשנת 2005. שמונה המניות האלה הניבו תשואה של 35.6%, ביניהן היו כמובן הבנקים, כך עולה מסקירת סיכום לשנה שעברה של פיא
חזי שטרנליכט |

בסקירה של חברת קרנות הנאמנות פיא על מדד ת"א 25, מסבירים כלכלני החברה, כי ב-2005 היו 8 מניות אחראיות לתשואה הגבוהה של המדד. שמונה מניות (שמשקלן הוא 53.2% מסך המדד) הניבו תשואה של 35.6%, מציינים בפיא.

מקבץ נוסף של מניות במשקל של 31% מהמדד הניב תשואה של 6.1% בלבד, ו-16% מחברות המדד חתמו את השנה בירידה בכלל של 0.6%-. מי בלטו בתוך מדד המעו"ף עצמו? בפיא מזכירים שארבע מניות הבנקים הניבו לבדן תשואות של כ-50% ומעלה, בעוד משקלן במדד הוא רק כ-25%.

בין קרנות הנאמנות המתמחות בהשקעה במניות מדד ת"א-25 ניתן למצוא מספר לא קטן של קרנות נאמנות שהפעילו מדיניות אגרסיבית (אינן קרנות אינדקס) והשיגו תשואות עדיפות משמעותית על המדד. התשואה בקרנות הנאמנות האגרסיביות על מדד מעו"ף נעה בין 64% ל-40%, מציינים בפיא, פיא ת"א-25 אגרסיבית שהשיגה תשואה שנתית של כ-45.75%.

לסיכום, מסבירים בפיא, ניתן לראות שהשקעה במספר מצומצם של מניות הניבה תשואה גבוהה משמעותית מהתשואה המשוקללת של מדד ת"א-25, וגם יותר ממדדי המניות המובילים האחרים.

השונות בתשואות של מניות מדד-25 היתה גבוהה ולכן היתה חשיבות גבוהה לבחירת החברות: השקעה בשמונה המניות המובילות בתשואה, הניבה תשואה הגבוהה מתשואת המדד כולו, משמע יתר המניות הניבו תשואת חסר. כעת, מציינים בחברת קרנות הנאמנות, נשאלת השאלה האם גם בשנת 2006 הסוסים ימשיכו להוביל או שמא הם יהפכו לחמורים..

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה