תראו מי מוכר היום בהיסטריה - בגלל הסערה הפוליטית
החדשות על פירוק הממשלה והליכה לבחירות תוך זמן קצר לא באות לידי ביטוי בבורסה בת"א. מדד ת"א 25 משיל 0.2% אחרי נפילה של 1.4% אתמול בנאסד"ק (וכאשר הויקס בת"א עולה 3.8% בלבד), כלומר תגובה סבירה בהחלט להתפתחויות מעבר לים - ולא יותר מזה. מי שכן מגיב ובאגרסיביות זה הדולר רציף שמזנק כעת 1.3% ורושם בכך את היום החזק ביותר שלו מאז החל גל העליות בתחילת אוגוסט האחרון.
הסבר אפשרי לפער שבין התגובה האנמית של המעו"ף לבין התגובה הסופר אגרסיבית של הדולר עשוי להיות פעילות הזרים. אלה האחרונים בקושי פעילים בשוק המניות אבל בהחלט פעילים בשוק המט"ח. והיום, הפעילות באופציות על הדולר-שקל (57 אלף יחידות לפי שעה) גדולה יותר מהפעילות באופציות על המעו"ף (52 אלף בלבד). חוסר יציבות פוליטית בדר"כ מביא את הזרים למכור שקלים ולחזור לחוף מבטחים - המטבע האמריקני.
עוד בעניין המעו"ף, המדד הישראלי נחלש כעת לירידות של 0.35%, בעיקר בשל מעבר לירידות באירופה בהובלת הדאקס שמעלייה של 0.65% כבר לירידות של 0.1%. ייתכן שהסיבה למעבר לירידות באירופה קשור לדיווח לפי רוסיה חתכה את תחזית הצמיחה לשנת 2015 לצמיחה שלילית של 0.8% (וכניסה למיתון כבר ברבעון הראשון של השנה), הצפי הקודם (שהיה מופרז ללא ספק) היה לצמיחה חיובית של 1.2%.
בשורה התחתונה, יש ניתוק ברור בין דעות הפעילים בשוק המעו"ף לבין דעות הפעילים בשוק הדולר-שקל (ולא כולם שם זרים). עפר קליין מהראל פיננסים: "פיחות השקל ימשך (לפחות עד לבחירות), מה שיתמוך גם בעליה בציפיות לאינפלציה - שאינה מתומחרת כרגע בשוק."
- ניצחון השמרנים בגרמניה: האם הכלכלה הגדולה באירופה תצא מהקיפאון?
- איש השנה - ישי דוידי, דנה עזריאלי או מועמד אחר?
הדולר מזנק כעת 1.4% לרמה של 3.96 שקלים ומשלים בכך ראלי של כמעט 16% תוך 4 חודשים בלבד. נציין כי בעולם הדולר מתחזק כעת בשיעור של 0.25% מול האירו.
בין לבין (בין המעו"ף לדולר) לחץ מסוים מורגש היום גם בשוק הקונצרני כאשר מדד תל בונד 60 יורד 0.3% אבל צריך לציין שמדובר בהמשך מגמה ולא יום חריג. אתמול איבד המדד 0.46% ובשבוע שעבר ראינו גם נפילה יומית של 0.77%. מצד שני, ירידות נרשמות היום גם באגח הממשלתי - בשיעור של 0.22%.
שער הדולר מתחילת השנה: