ניתוח

סיכום צוק איתן בת"א: מה עשה המעו"ף ואיזה מניות חטפו חזק? צפו בטבלה

המלחמה פרצה ב-8 ביולי, בימים הראשונים הדבר קיבל ביטוי בבורסה בת"א, אבל לא יותר מזה. בחו"ל דווקא היו נפילות - הנה המספרים
אבי שאולי | (1)
נושאים בכתבה צוק איתן

מבצע "צוק איתן" נמשך 29 ימים במהלכם נרשם מסחר תנודתי בבורסה עם מחזורים נמוכים מאוד, אך בנטייה חיובית מובהקת. בשורה התחתונה המדדים רשמו יציבות מרשימה עם נטייה לעליות בהובלת מדד המעו"ף שעלה ב-1.2%. השקל שמר על עוצמתו סביב רמה של 3.4 שקלים לדולר.

בהשוואה למה שקרה בעולם באותה התקופה ניתן להגדיר את הבורסה הקטנה (בפינת הרחובות אחוזת בית ומונטיפיורי בת"א) כאי של יציבות, דווקא בימים של מלחמה. מדד הדאו-ג'ונס בארה"ב ירד ב-3.5% ומדד הדאקס בגרמניה נפל 7.3%.

המלחמה פרצה ב-8 ביולי (יום שלישי). מדד המעו"ף ננעל ב-7 ביולי (יום שני) ברמה של 1,379.37 נקודות. המלחמה הסתיימה אתמול, ה-5 באוגוסט (יום שלישי), אך לא התקיים מסחר לרגל תשעה באב. ב-4 באוגוסט (יום שני) מדד המעו"ף ננעל ברמה של 1,395.91 נקודות - כאמור עליה של 1.2%. המדדים המובילים והדולר-שקל לא התרגשו מהמתרחש ברצועת עזה, אך מעניין לבדוק מה קרה למניות של חברות ציבוריות שנפגעו יותר מאשר חברות אחרות. מדובר בעיקר בחברות הפועלות בתחומים של קמעונאות ותיירות. הציבור העביר מיליארדי שקלים מקרנות מסוריות לקרנות כספיות

באירועים בטחונייים דרמטים מי שתמיד מפסיד הוא הציבור, או לפחות מרביתו, שממהר לפדות כספים מקרנות הנאמנות. סיכום חודש יולי של נכסי תעשיית קרנות הנאמנות שנערך על ידי בית ההשקעות מראה שמבצע "צוק איתן" קטע רצף גיוסים של שנתיים וחצי בקרנות המסורתיות. זאת, לאחר שאיבדו החודש יותר מ-1.3 מיליארד שקל.

קרנות אג"ח כללי ואג"ח קונצרני איבדו בחודש יולי כ-2.7 מיליארד שקל - הפדיון הגבוה ביותר מזה שלוש שנים (מאז אוגוסט 2011). לאן הלך הכסף? בעיקר לקרנות הכספיות - בחודש יולי הקרנות הכספיות גייסו כ-3.1 מיליארד שקל - הגיוס הגבוה ביותר מאז יולי 2013.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    לפי דעתי אין שום קשר... (ל"ת)
    עוזי 06/08/2014 12:05
    הגב לתגובה זו