פגוט: "הדיבידנד בפועלים זה פיצוחים, ועדיין זה זריקת מרץ למניה"

האסטרטג הראשי של קבוצת איילון: "בינתיים הסכום הוא לא יותר מפיצוחים, אך הכוונה להכפיל את הדיבידנד השנתי משמעותית הרבה יותר. ניתן יהיה לצפות לתשואת דיבידנד של כ-3.5% בשנה"
יעל גרונטמן | (2)

"הדיבידנד של בנק הפועלים הוא זריקת מרץ פוטנציאלית למניה", כך מעריך יניב פגוט , האסטרטג הראשי של קבוצת איילון בעקבות החלטת דירקטוריון בנק הפועלים לחלק דיבידנד, למרות שהוא מכנה את הסכום שיחולק, 92.2 מיליון שקל, כ"לא יותר מפיצוחים".

"דיבידנד של בנק ישראלי כשלעצמו אינו תופעה שכיחה בשנים האחרונות, זאת על רקע ההקשחה הדרמטית של דרישות ההון של הרגולוטורים. יחד עם זאת היקף הדיבידנד הנוכחי מהווה לא יותר מפיצוחים עבור בעלי המניות בבנק שכן על אף העובדה ש-92.2 מיליון שקל נתפשים על ידי הציבור כסכום אדיר, מדובר בתשואת דיבידנד של כ-0.4% בלבד".

"הכוונה להכפיל את הדיבידנד השנתי מרמה של 15% מן הרווח השוטף לרמה של עד 30% מן הרווח הנקי מפעולות רגילות משמעותית הרבה יותר, שכן בעולם בו הבנק יציג תשואה להון של 10%-9% בשנה, ניתן יהיה לצפות לדיבידנד שנתי בשיעור כ-3.5% בשנה במידה והבנק אכן יעמוד בטווח העליון של הודעתו".

לדברי פגוט, "בעולם ריביות אפסי בו ריבית בנק ישראל עומדת על 1.25% ותשואות החוב השקליות הארוכות של איגרות החוב של הבנק נסחרות בתשואות של 4.1% בלבד, מדובר בזריקת מרץ פוטנציאלית לא מבוטלת למניית הבנק שעתידה לתמוך בסגירה, ולו חלקית, של הדיסקאונט בו נסחרת המניה אל מול הונו העצמי שנסחר כיום במכפיל הון של 0.8".

"סקטור הפיננסים האמריקני שהינו להיט השקעות עולמי בשנתיים האחרונות מנפק תשואת דיבידנד של כ-1.54% בלבד כך שחזרה של המערכת הבנקאית הישראלית לחלק דיבידנדים, יכולה לסגור חלק מפער האטרקטיביות אל מול המקבילה האמריקנית המושכת כספים מקומיים בהיקפים ניכרים", הוסיף עוד האסטרטג הראשי של קבוצת איילון.

"מתחילת השנה מציג מדד הבנקים המקומי תשואות מאכזבות של כ- 1% וזאת בין השאר על רקע הקשחת התנאים הרגולטורים בענף, אולם מבין חמשת הבנקים הגדולים בולטת לחיוב מניית בנק הפועלים עם תשואה חיובית של כ-6% אחוזים, הבשורה באשר למדיניות הדיבידנד החדשה צפויה לתמוך באטרקטיביות הנתפשת של המניה", סיכם את דבריו.

"תקופת עיבוי כריות ההון מתקרבת לסיומה"

עדי סקופ , אנליסט פיננסים בכיר בבית ההשקעות אי.בי.אי אמר כי "המסר החשוב כאן הוא שתקופת עיבוי כריות ההון בבנקים מתקרבת לסיומה, והבעלים של הבנקים יזכו סוף סוף לראות דיבידנדים. מדובר בחדשות מצוינות לבנק הפועלים ולסקטור כולו, משקיעים זרים יתחילו להסתכל מקרוב על הבנקים אחרי שהדיבידנדים יחזרו לזרום. אחרי הבינלאומי והפועלים, מזרחי להערכתי הבא בתור".

סקופ מבהיר גם כי "האישור שקיבל הפועלים מבנק ישראל אינו חד פעמי אלא אישור מתמשך, הבנק יהיה רשאי לחלק בכל רבעון עד 15% מהרווח הנקי- ללא אישור מיוחד. מדיניות חלוקת הדיבידנד של הבנק עודכנה ל-30% מהרווח, כלומר לחלוקה העולה על 15% הבנק יצטרך לבקש אישור".

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    שמעתי שעשו עליה פולסא דנורא (ל"ת)
    חחח 11/07/2013 13:06
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    1.מי שמוכר קבוצת דלק 11/07/2013 13:02
    הגב לתגובה זו
    1.מי שמוכר קבוצת דלק פחות מ 120000 פשוט פריאר!!!שווי שוק שלה לפחות 40 מיליארד שח!!!! אל תמכרו בזול!!!!