גרף

הגורמים שלחצו היום את הנפט לירידות של 3.5% - שימו לב

גיא בן סימון | (3)
נושאים בכתבה נפט

לאחר שמחיר הנפט השלים מהלך עליות אגרסיבי ונכנס לשוק שורי תוך שבוע בלבד בעקבות הדיווחים לפגישה לא רשמית של אופ"ק בספטמבר, מחיר הנפט פתח את שבוע המסחר בירידות של 3.5% לרמה של 46.8 דולרים, וזאת בצל מספר דיווחים שמתדלקים את צד ההיצע המנופח.

אבל עוד קודם לכן. בהקשר של פגישת אופ"ק, בנק ההשקעות מורגן סטנלי לא מצפה לתוצאות מהפגישה בספטמבר. או כפי שצוטט ב"בלומברג": "הסבירות להסכם של המפיקות אינו גבוה". הדבר מדכא את הציפיות להקפאת תפוקה ועמה הורדת ההיצע בשוק. 

בתוך כך, עיראק צפויה להגדיל את ייצוא הנפט בכ-150 אלף חביות. רק נזכיר כי בחודש שעבר מפיקת הנפט השנייה בגודלה באופ"ק הפיקה 4.36 מיליון חביות ליום.

בנוסף, המיליטנטים בניגריה אומרים היום כי ינצרו את האש כנגד החברות הרב לאומיות הפועלות במדינה, וזאת כדי לתמוך בשיחות עם הממשל. הדבר מספק קצת שקט למפיקות שספגו פגיעות משמעותיות באמצעי ההפקה עד להפסקות ייצור. הדבר מספק תמיכה נוספת לצד ההיצע.

אם לא די בכך, צד ההיצע מקבל דחיפה נוספת ברקע לדו"ח של בייקר יוז שפורסם בשישי האחרון, ומצא כי מספר אסדות הקידוח הפעילות הולך ועולה זה החודש השמיני ברציפות. בשבוע שעבר נוספו עוד 10 אסדות קידוח פעילות בארה"ב ל-406 אסדות. זה המקום לציין כי ב-8 השבועות האחרונים כבר נוספו 76 אסדות - קצב העלייה הגדול מאז אמצע שנת 2014 (פרק זמן קצר לפני תחילתה של הקריסה במחיר הנפט). אם לא די בכך, בשבוע שעבר מלאי נפט בארה"ב ירד בפעם הראשונה מזה 4 שבועות ב-2.5 מיליון חביות לרמה של 521.1 מיליון, וזאת בניגוד לצפי לעלייה במלאים של 950 אלף. 

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, אמר בהקשר של פגישת אופ"ק: "להבדיל מתחילת השנה, כאשר ניסיון ההסכם כשל מכיוון שב'דקה ה-90' סעודיה לא הסכימה להיכנס ללא השתתפותה של אירן, הפעם מדינות אלה כבר הצליחו להגדיל את הייצור לרמות שיא. אירן וסעודיה יחדיו, מייצרות מיליון חביות נוספות לעומת הרמה שייצרו בחודש ינואר. משמע, במידה ויסכימו על הקפאה, המכסה היא ברמת שיא. כך טוען  שר האנרגיה האלג'ראי שאמר כי סעודיה, אירן, עיראק ורוסיה מייצרות בקיבולת מקסימלית או ברמה הקרובה לה. בתחילת השנה טענו באירן כי הם לא מוכנים לקבל שום מגבלה על רמת ייצור הנפט, כי רק עכשיו היא חזרה אל השוק לאחר תקופה ארוכה של סנקציות מהמערב. הייצור האירני עומד קרוב לרמת היעד. לכן, הסיכוי לשיתוף פעולה גבר. מנגד, מדינות אופ"ק אחרות דווקא נקלעו לקשיים ורמות הייצור שלהן צנחו. מדובר במדינות כגון ניגריה, לוב ו-וונצואלה. ייתכן שדווקא הן לא ירצו לשתף פעולה שכן, לא הגיוני להגביל אותן דווקא עכשיו, כאשר רמת הייצור צנחה עקב זעזועים לכאורה "זמניים"".

גרף נפט מתחילת השנה: 

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    שמש 22/08/2016 15:25
    הגב לתגובה זו
    הנפט יהיה זול , מוצריו יהיו זולים , הבנזין לרכב יוזל ולששה מיליארד אנשים בעולם יהיה יותר כסף בכיס , מצוין ! רק כמה חברות על כף היד ועוד כמה ספקולנטים יפסידו . מי צריך אותם ? ממילא תוך שנתיים שלוש תהיינה מכוניות חשמליות לכל דיכפין ואנרגיה סולרית לכל בית . הנפט החל בשלב הגסיסה שלו כמו הפחם בזמנו . והכי חשוב , העולם יהיה נקי עם פחות סכנה לאפוקליפסה אקלימית שתשמיד את האנושות וכל חי !!!!!!!!!!
  • 2.
    מבוטח 22/08/2016 15:20
    הגב לתגובה זו
    כנראה שהמשקיעים מבינים שאולי החברה תמחק אם לא ישארו בה מבוטחים. איך אפשר לסמוך על הסינים שבעוד הרבה שנים בקרות מקרה הביטוח הם ישלמו? אם יחסי ישראל סין ישתבשו, סין תצווה על בעל החברה הסינית לא לשלם, אחרת ישימו אותו בבית הסוהר. הפחד מהסינים הוא אמיתי, והוא יבריח את המבוטחים שמחפשים לשים את כספם בחברה בטוחה
  • 1.
    סוחר 22/08/2016 15:07
    הגב לתגובה זו
    עכשיו עוד פעם צריך לקנות חזרה . תאמינו לי אתם גאונים