הדולר ממשיך לאבד גובה במהירות ונופל כעת מתחת לרמת 4 שקלים, כשהוא נסחר בין הבנקים ברמה של 3.9922 שקלים, ירידה של 0.6% לעומת השער היציג החדש שנקבע לפני זמן קצר ברמה של 4.018 שקלים. הפעם נחלש המטבע האמריקני למרות החולשה המורגשת בשוקי ההון מסביב לעולם, מה שמעיד על חולשתו (נזכיר כי בשבועות האחרונים הדולר התחזק בעת שהבורסות נפלו, ולהיפך).
בבנק ישראל המשיכו היום לנסות להרגיע את השוק. הבנק פרסם הבוקר הודעה לפיה: "בנק ישראל ימשיך לרכוש דולרים בקצב הרגיל של 100 מיליון דולר בכל אחד מהימים שני עד חמישי ו-50 מליון דולר בימי שישי. רכישות אלה נמשכות כרגיל כל עוד לא הכריז בנק ישראל אחרת".
ליאונור טרקיאלטאוב, מנהלת מחלקת מט"ח בבית ההשקעות איי.בי.איי אומרת בשיחה עם Bizportal "כי הספקולנטים חזרו בגדול לשוק. לדעתי בנק ישראל לא יפסיק לקנות את הדולרים, אבל אני חושבת שהיורו ימשיך להתחזק. אני חושבת שרמת ה-3.97 שקל לדולר היא תמיכה חשובה ואם היא תישבר השקל יכול להתחזק מהר מאוד ל-3.80 שקל לדולר. מנגד, אם היא תחזיק אז הדולר עשוי לשוב לעלות לעבר 4.24 שקלים".
טל עבדה, סמנכ"ל בכלל פורקס, אומר היום כי "מאז תחילת החודש אנחנו עדים להחלשות של הדולר בעולם. השקל התחיל את החודש עם המגמה העולמית, אבל באמצע החודש, בלב הסערה שנוצרה סביב התקציב, גברו החששות בישראל מפריצת מסגרת התקציב ומירידה בדירוג האשראי של ישראל".
"חששות אלה באו לידי ביטוי בהתחזקות הדולר למול השקל. דבר שלא קרה במסחר העולמי. הסערה נרגעה וה"רעש" שנוצר במסחר בשקל צריך להסגר. ההתחזקות הדרמטית בערכו של השקל בימים האחרונים לא נובעת מהתערבות בנק ישראל במסחר או מהשמועות על סיומה. גם ההתבטאיות של גייטנר, שר האוצר האמריקאי על הירידה בתוצר בארה"ב לא מהווה גורם עיקרי למהלך. המהלך הוא בעצם יישור קו עם העולם לאחר סטייה שנוצרה ממציאות של עלייה בחוסר הוודאות שנובעת מהמציאות הפוליטית בישראל".
אתמול הדרדר הדולר לרמת שפל של חודשיים ברקע לספקולציות כי בנק ישראל מחפש אסטרטגיית יציאה מתוכנית רכישות המט"ח ובמקביל לכניסת ספקולנטים. בכיר בבנק ישראל הגיב בשיחה עם bizportal לספקולציות ואמר, כי "בנק ישראל ימשיך לקנות דולר בקצב של 100 מיליון דולר ליום עד הודעה חדשה. כל הדיבורים על אסטרטגיית יציאה אינם נכונים. מהרגע שנכנסו אנחנו בוחנים אסטרטגיה יציאה, כך שהדיבורים על כך דווקא היום אין בהם שום דבר".
האירו נחלש ב-1.1% לרמה של 5.53 שקלים. בעולם נסחר הדולר בעליה של 0.2% מול האירו סביב 1.375 דולרים לאירו ומתחזק ב-0.14% מול היין לרמה של 95 יין לדולר.
אתמול ציין שר האוצר האמריקני, טימוטי גייתנר, כי המערכת הפיננסית בארה"ב מחלימה, וכ-123.7 מיליארד דולר מכספי תוכנית החילוץ למגזר הפיננסי עדיין פתוחים לכל נזקק. מנגד, ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב רואה ירידה בקצב התכווצות הכלכלה האמריקנית, כצפוי, אך עם זאת הוסיפה כי הסימנים הינם ראשוניים בלבד, כך עולה מעיקרי פרוטוקול ישיבת הועדה מה-29 באפריל.
לפי התחזית המעודכנת, חברי הפדרל ריזרב מעריכים כי הכלכלה האמריקנית תתכווץ בשיעור של בין 1.3% ל-2% במהלך השנה. התחזית הקודמת חזתה צמיחה שלילית של בין 0.5% ל-1.3%.
"שינוי התחזית של הפד זעזע את השווקים. זה מוביל להחלשות של הדולר ולקנייה של היין", כך אמר לבלומברג ריוהיי מוראמטסו מסניף של קומרסבנק אסיה.