המניה הכי חמה השנה בת"א, עדיין צועקת קניה

שלמה גרינברג, פרשן וול סטריט של אתר Bizportal מתייחס להתקדמות סיליקום בסקטור הטכנולוגיה ולהמשך הטיסה שעתיד לקרות

"זו תחילתו של התיקון הגדול", זועקות הכותרות. על מה הבהלה של השבוע האחרון? זה התחיל עם tepid economic data או בלשוננו, אינפורמציה (מאקרו ומיקרו) כלכלית פושרת" - מדד מנהלי הרכש בסין שירד בדצמבר מתחת ל-50 וחדשות מדאיגות מכיוונם של השווקים המתעוררים. "השווקים המתעוררים תפסו שפעת", אמרו כלי תקשורת, "והכלכלה הגלובלית תסבול. המטבעות של רוסיה וטורקיה נחלשים, ומתפתחות מהומות בטורקיה, תאילנד, ארגנטינה ואוקראינה....". אנחנו חשבנו שמטבעות נחלשים טובים לכלכלת המדינות, וממתי מהומות פוליטיות באוקרינה, טורקיה או רוסיה משפיעות על וול סטריט?! אבל כותרות צריך, לא?

מעבר לכך, משום מה לא הבליטו את התפתחויות חיוביות באירופה, והעורכים הצליחו להפוך את ההתאוששות המרשימה בארה"ב לשלילית. "בעקבות ההתפתחויות החיוביות בכלכלה האמריקנית ", הודיע פרשן רויטרס, "הבנק הפדרלי יודיע כנראה על הרחבת מדיניות צמצום רכישות האגחי"ם שלו, ומן הסתם נראה כתוצאה מכך עליות בריבית". באמת? הרי הרחבה של מדיניות הצמצום מאותתת על התחזקות הכלכלה, שזה למעשה טוב למניות. ולגבי הריבית? ראיתם מה קרה לריבית מאז החלה פעולת הצמצום? מאז תחילת החודש ירדה התשואה על אגחי"ם ממשלתיות אמריקניות לעשר שנים ב-8.6%. הגיע הזמן שהפרשנים יבינו לאן בורח הכסף מהמניות בעתות של "תיקוני הבהלה" - 95% ממנו לאגחי"ם אז הריבית תעלה? משוגעים, רדו מהגג.

דבר אחד בטוח לגבי המציאות הכלכלית הנוכחית - היא טובה בהרבה בכל גזרה כלכלית ממה שהייתה בכל תחילת שנה מאז ינואר 2009 – כל תחום פעילות כלכלית, בכל חברה מובילה, בכל מדינה, בכל יבשת בעולם (להוציא כמובן חלק ממדינות האיסלם, שעד שיסדרו ענייניהן עם המטורפים, פרשו מהעולם), ותשוו (את העובדות כמובן, לא הכותרות) בין המצב בינואר 2014 לעומת 2009-2013. תבדקו בנדל"ן, צעצועים אלקטרוניים, בריאות, אנרגיה (נקיה ומלוכלכת) - הכל. המצב הכלכלי בתחילת 2014 טוב יותר והולך ומשתפר, והמניות במגמה של עליות. תיקונים יש ותמיד יהיו, אבל תרבות הכותרות גורמת לתיקונים להיות גדולים מהרצוי, ובכך מאפשרת למשקיעים, מפעם לפעם, לקנות מניות טובות במחירים כלכליים יותר. תנסו לפיכך לנצל את התיקון ולהתבסס לטווח הארוך במניות כמו GE, MMM, JNJ ודומותיהן, ותיהנו משני העולמות - עליות ערך ותשואה. האם סיליקום (סימול: SILC) תעשה זאת?

SILC נמצאת בנבחרת שלנו מאז תחילת 1998. היום, 16 שנים מאוחר יותר, היא מאותתת "לעולם לא מאוחר". עם טכנולוגיות-על ישראליות, ראייה נכונה של התפתחויות והנהלה טובה, החברה הקטנה מכפר סבא מוכיחה שאפשר לעשות זאת. בסוף 2002 נראה היה שסיליקום הגיעה לסוף דרכה, אך זו הצליחה למצב עצמה ולצמוח ביחד עם נישה צומחת במהירות עם חשיבותה עולה בעקבות ההתפתחויות ב-IT, במיוחד מאז היציאה ממשבר 2008. רק כעת, לאחר שהמניה עלתה פי 10 ויותר מאז היציאה ממשבר 2008, וול סטריט מתחילה להכיר את החברה ולהשתכנע שיש כאן סיפור אמיתי. האנליסט אלקס הנדרסון, מבית ההשקעות נידהם, שהחל לסקר את החברה (ערב פרסום דוחות הרבעון השלישי של 2013 כאשר המניה הייתה על 44 דולרים) בהמלצת קניה ומחיר יעד של 57 דולר כתב, "נתקלנו באחת החברות היותר מעניינות שראינו מזה זמן רב". פרסום הדוחות הקפיץ את המניה לרמה של 60 דולרים. מבחינת המשקיע בחברות טכנולוגיה ישראליות בוול סטריט, סיליקום מייצגת את רובן. מדובר בחברות שפתחו טכנולוגיות ייחודיות וחשובות להתקדמות מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה במיין סטריט, זמן רב לפני שבוול סטריט זיהו את הצורך בטכנולוגיות אלו. כמה מהחברות, כדוגמת אם-סיסטמס, אמדוקס (סימול: DOX) וצ'קפוינט (סימול: CHKP), הצליחו להפוך את הטכנולוגיות שפיתחו להצלחה מסחרית. אבל הרוב הגדול של חברות הטכנולוגיה הישראליות, למרות היתרון היחסי בטכנולוגיות שפיתחו, "נתקע" היכן שהוא במהלך הדרך - הן לא הצליחו לפרוץ במיין סטריט. הסיבה לכך היא אחת ויחידה, ההנהלה. בישראל חסרים מנהלים שיודעים לקחת פיתוח טכנולוגי שמתאים בשביל למלא נישה מתפתחת, חדשה או כזו שמחליפה טכנולוגיה מובילה קיימת, ולהפכו להצלחה מסחרית בסדרי גודל גלובליים. אין לנו עדיין מספיק מנהלים ברמתם של שווייד, בהרב ומורן. לנו נראה היום שהנהלת סיליקום, בראשות אבי אייזנמן ושייקה אורבך, מתקדמת בדרך הנכונה. די בדומה לחברות כמו מלאנוקס (סימול: MLNX) ואלוט (סימול: ALLT), שעלו לתודעת המשקיעים מאוחר יותר, כך זיהתה סיליקום נישה מתאימה לטכנולוגיות שלה (שרובן התחילו עוד במנבטה של האחים זיסאפל). החברה התמקדה בנישת התמיכה בתנועת האינפורמציה, בעזרה לאינפורמציה לנוע במהירות, יעילות, ידידותית למשתמש ובביטחון. הביקוש לתת-מערכות שיעזרו לתנועת האינפורמציה ואחסונה הרקיע עם העלייה בפופולריות הטלפוניה החכמה, כאשר החברות הגדולות החלו להוציא חוזי פיתוח וייצור של תת מערכות כאלו החוצה. אין שום ספק שאייזנמן, מייסדה והיו"ר של החברה, חזה את ההתפתחות הזו עוד במאה שעברה.

אורבך, הנשיא/מנכ"ל הגיע לחברה בתחילת 2001 ויישם הכל בצד המסחרי. בתקופת הבועה המניה עלתה לחלל (מ1.25 דולר בקיץ 1999 ל-23 דולר במארס 2000) בעיקר על חלום ה-bypass, מערכת המעקף להעברת אינפורמציה במצבים של נפילות מתח. אבל החלום נעלם במהלך אותו משבר, ובמהלך השנים 2001-2 המשקיעים חשבו שמוצרי החברה אינם רלוונטיים יותר והחברה תסיים את דרכה. אבל החברה חשבה אחרת והביאה כבר בתחילת 2001 את אורבך, שבנה את החברה מחדש ביחד עם אייזנמן שעבר לשמש כיו"ר. הם התמקדו בתת מערכות לתמיכה ב-IT, כמו ה-bypass ששודרג, מערכות הצפנה ומערכות תמיכה חכמות (Intelligent Director Adapters, SETAC Server To, Appliance Converter, white label appliance - שם נכנסה לשותפות עם אינטל (סימול: INTC)).

סיליקום חזרה לחיים על מדיניות שיווק נכונה של הסכמי OEM ואספקת כרטיסים חכמים עם ענקיות ה-IT, בעיקר כשהיא נשענת על יתרונות יחסיים שהטכנולוגיות שהיא מפתחת מקנים לה. תהליך שכזה - התפתחות בתוך נישה חדשה ולזכות באמון חברות הענק (למעלה מ-90 כרגע) הוא ארוך ותחרותי מאוד (כפי שנוכחו לדעת חברות ישראליות לא מעטות אחרות ומשקיעים רבים כמובן). אבל מהרגע שהאמון נרכש - "השמים הם הגבול" - וזה התהליך אותו מובילים אייזנמן ואורבך. הם עושים זאת בשקט והרחק מעין התקשורת, אבל המספרים מדברים בעד עצמם: החברה סיימה את 2009, שנת המשבר, עם מכירות של 20.5 מיליון ורווח נקי של 2.8. שנת 2012 הסתכמה עם מכירות של 48.7 ורווח נקי של 9.9 מיליון דולרים. 9 החודשים הראשונים של 2013 נאמדו עם מכירות של 47.9 מיליון (%49.7 מעל התקופה המקבילה ב-2012) ורווח נקי של 10.4 מיליון - 52.9% מעל התקופה המקבילה). הרבעון השלישי היה, שוב (כך זה כבר שנים), הטוב בתולדותיה.

לחברה יש 7.276 מיליון מניות, כך שבמחיר 60 דולר היא מוערכת לפי 436.5 מיליון דולרים – כ-6.7 פעם המכירות המוערכות ל-2013. כשלוקחים בחשבון את הביצועים עד כה, קצב הצמיחה שמציגה החברה ו-50 מיליון הדולר שהצטברו בקופתה, העלייה של פי 10 מאז תחילת 2009 לא הפכה את המניה ל"יקרה מדי", אלא הביאה את הערך הכלכלי האמיתי של החברה למקום ראוי יותר. כיוון שהתיקון שמבטיחים לנו המומחים לא יפסח גם על SILC, על כל אלו שלא מקדישים יותר מדי תשומת לב לכותרות לרכוש מניה בעלת פוטנציאל עצום.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(12):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 12.
    ותיקן 30/01/2014 12:12
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה, נהנה כרגיל לקרוא את כתבותך מאיפה לקחת את ה "פוטנציאל עצום"? מה למעשה גודל השוק למוצרים של סיליקום? איך אני מפריד בינה לבין עוד חברות שעוסקות ב "האצה ושיפור של זרימת נתונים"? איזה חלק מדויק היא תופסת בשרשרת הזו? לחברה עם 100 לקוחות ענקיים שמוכרת ב 50M זה נראה לא כל כך מושך אלא אם כן עד היום מכרה רק "דגימות" של המוצרים תודה
  • 11.
    מתענין 30/01/2014 05:06
    הגב לתגובה זו
    צר לי להביך אותך שלמה,אבל אתה לא בכיוון...המניה הונפקה בארה"ב בנובמבר 2013 ומאז עלתה אחוזים בודדים.....כמובן שההתענינות במניה קשורה בפעילות של יחסי ציבור וכו' ואני תוהה מדוע ההנהלה שעד כה נראתה לי סופר רצינית כשלה בענין הזה....
  • 10.
    שלמה גרינברג 29/01/2014 17:57
    הגב לתגובה זו
    ב 28.1.2013 סגרה המניה על 5.16 כך שבשנה האחרונה עשתה פי 3.43 או % 243. מה הקשר לספליט ערב ההנפקה? מיום ההנפקה עשתה המניה % 269. יצירת העניין תלויה בהנהלה וב IR שלהם.
  • 9.
    מתענין 29/01/2014 04:54
    הגב לתגובה זו
    תודה על התשובה שלמה....אינני מתלונן...אני תוהה איך חברה כ"כ מענינת חמקה מתחת לראדר של המשקיעים האמריקאים-שוב מפנה אותך למחזורי הבדיחה במסחר בארה"ב... אגב אתה טועה המניה לא עלתה פי 3.5(רחוק מזה),במהלך השנה האחרונה ...נדמה לי שלא לקחת בחשבון את הספליט שבוצע בעת ההנפקה.....
  • 8.
    שלמה גרינברג 28/01/2014 20:25
    הגב לתגובה זו
    למתענין (5): איני מבין על מה אתה מתלונן, המניה עלתה פי 3.5 בשנה האחרונה והחברה, שעדיין מפסידה, מוערכת ב 24 פעם המכירות. היא חברה קטנה מידי לאנליסטים בכירים בתחום, הם יגיעו אם הצמיחה תימשך, סבלנות. לגק (6) של נעליך מעל רגליך כשאתה מדבר על האיש הזה. מהיכן לקחת את הספור על זיסאפל?
  • 7.
    תודה רבה! (ל"ת)
    נחום 28/01/2014 16:18
    הגב לתגובה זו
  • 6.
    גק 28/01/2014 14:35
    הגב לתגובה זו
    להריץ מניה לשמים ולטרוף אותה בשיא .ולאחרים לא נשאר .
  • 5.
    מתענין 28/01/2014 11:23
    הגב לתגובה זו
    הי שלמה, איך אתה מסביר את חוסר הענין או אי הכניסה למודעות של אבוג'ן אצל המשקיעים האמריקאים(כולל לא אנליסטים מבנקים/בתי השקעות רציניים)...אני הייתי משוכנע שספורה של אבוג'ן יתפס כסקסי והשת"פים עם חברות הענק יתפסו ככרית בטחון...ותחת זאת מחזורים של שוק הכרמל שמעידים על חוסר ענין מוחלט....what say you?
  • 4.
    שלמה גרינברג 28/01/2014 08:54
    הגב לתגובה זו
    לנחום (1):כוונתי בדיוק לכך. כול עוד אין קפיצה במכירות המניה תפגין חולשה שהרי החלום הגדול מומש. חלילה מלהשוות אבל גם סאביינט הגשימה החלום שהעלה אותה השמיימה וראה היכן היא כעת. ליוסי (2):אטרקטיבית או לא זה בינך לבין היועץ שלך. אין לשפוט את נוקיה ע"פ הרבעון האחרון וגם לא ע"פ הרבעון הנוכחי. אם אתה קורא אנגלית אז בבקשה http://tickerreport.com/banking-finance/115962/nokias-outperform-rating-reaffirmed-at-credit-suisse-nok/ לסיליקום (3): כך צריך לנהוג, להשקיע סכום פעוט.
  • 3.
    סיליקום 27/01/2014 17:15
    הגב לתגובה זו
    נכון המנייה עלתה ביום 30% אחוז אבל שלמה הפנה את תצומת ליבי אילה כבר לפני חצי שנה לצערי השקעתי בה סכום פעות. שלמה ציפיתי למאמר האחרון שלך שירגיע כצת. תודה, עוקב אחרי הגיגיך ומאוד מרוצה מראיתך בן כנען
  • 2.
    האם NOK עדיין ניראית אטרקטיבית אחרי הדוח"ות? (ל"ת)
    יוסי 27/01/2014 16:41
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    נחום 27/01/2014 13:00
    הגב לתגובה זו
    שלם שלמה, למה התכוונת כשכתבת במאמר הקודם -" (שההסכם עמה דומה מאוד לזה של פייזר עם פרוטליקס (סימול: PLX)( שבינתיים דורך במקום). "מה דורך במקום,הסכם פרוטליקס פייזר?למה כוונתך בדיוק?תודה רבה!