אירופה ננעלה בירוק: מדד מילאנו טיפס 2.35%, הדאקס עלה 1.27%
יום המסחר באירופה ננעל בעליות שערים בדחיפת המגמה החיובית בסיום יום המסחר אתמול (ה') בוול סטריט, והמסכים הירוקים שהגיעו מהשווקים באסיה. נתון התעסוקה החיובי בארה"ב, שהראה ירידה לרמה של 7.8% מובטלים מרמה של 8.1%, נתן אולי את ההשפעה החזקה ביותר על הנעילה הירוקה.
אתמול (ה'), התקיים הנאום החודשי של יו"ר הבנק המרכזי, מריו דראגי, בו הסביר כי מצב הדברים באירופה עדיין אינו פשוט וצפויים קשיים גם ביישום תוכנית הרכישות שהציג בחודש שעבר. דראגי אמר בנאומו כי קרנות החילוץ למעשה מוכנות לפעול בכל רגע, "כשהתנאים יתאימו לכך". יתכן שבכך הוא מאותת לספרדים להגיש את בקשתם לחילוץ. דראגי הסביר בנאומו שהתנאים הפיסקליים לקבלת חילוץ נועדו "להפחית את הסיכון לקרנות ולשוק וכן כדי לשמור על עצמאות הבנק המרכזי".
עם סיום המסחר, הפוטסי הלונדוני עלה 0.74%, הדאקס הגרמני התחזק 1.27% והקאק הצרפתי הוסיף לערכו 1.64%. מילאנו טיפסה 2.35% וה-IBEX הספרדי עלה 1.81%. המדד האזורי, Stoxx 600, התחזק ב-0.98%. בספרד, התשואה על האג"ח הממשלתי ל-10 שנים ירדה 3.68% לתשואה של 5.68%, בעוד שבאיטליה, התשואה על האג"ח הממשלתי ל-10 שנים השילה 1.56% לתשואה של 5.05%.
מוקדם יותר היום שר האוצר הספרדי, לואיס דה גווינדוס, הכחיש פעם נוספת את כוונת מדינתו לבקש חילוץ מהמנגנונים של גוש האירו. דה גווינדוס נאם בבית ספר לכלכלה בלונדון ואמר: "ישנה פה אי הבנה. ספרד לא צריכה חילוץ". האחרון הוסיף ואמר שהמדינה קיבלה הצעה מהבנק האירופי המרכזי הצעה להתערבות בשוק האג"חים תחת תנאים מסוימים.
לסיום, אמר שר האוצר הספרדי: "אני נותן תמיכה מלאה לצעדים שננקטים על ידי הבנק האירופי המרכזי. אל תזלזלו בכח של גוש האירו להתאושש מהמשבר הקיים. משבר שבסופו של דבר נתאושש ממנו"
- 2.המפציץ 05/10/2012 12:13הגב לתגובה זודראגי החרטטן קלט את השיטה לספק את הסחורה בדיבורים עד שיקלטו שהמלך הוא עירום ספרד עם 26% אבטלה כבר בפשיטת רגל אבל גרמניה לוחצת עליה שלא תבקש חילוץ עד שהיא תתארגן לפרישה מסודרת מהספינה הטובעת שומר נפשו ירחק הבורסות באירופה הולכות ליקרוס פוט נובמבר יכול בהחלט להיות חוף מבטחים מהקריסות של מלחמת לבנון 3
- 1.כלכלן זוטר מאוד 05/10/2012 11:51הגב לתגובה זושקיעת המערב נובעת מירידה בילודה ועליה בתוכלת החיים . היחס בין נתמכים לתומכים עולה . לכן יש צורך להעביר מפעלים למדינות מתפתחות . בעוד עשור גם סין תיסבול מאותה הבעיה .