בואינג
צילום: טוויטר

בואינג ממריאה? המסירות באפריל עלו פי 2

המסירות של בואינג ממשיכות במגמה החיובית, אבל הדרך להתאוששות ארוכה, ובינתיים המתחרה איירבוס ממשיכה להוביל

רוי שיינמן |
נושאים בכתבה בואינג תעופה

ענקית התעופה האמריקאית בואינג The Boeing Co 2.46%   דיווחה כי מסרה באפריל 45 מטוסים, כמעט פי שניים מהכמות שמסרה באותו חודש אשתקד, אז עמד המספר על 24 בלבד. גם בהשוואה לחודש מרץ, שבו מסרה החברה 41 מטוסים, מדובר בעלייה, שמשקפת מגמה של התאוששות בחטיבה המסחרית של החברה.


מסירות המטוסים מהוות אינדיקציה עבור המשקיעים בוול סטריט, שכן מרבית התשלומים מבוצעים בעת העברת המטוס ללקוח. עבור בואינג, שעדיין סוחבת חובות כבדים כתוצאה מהמשברים שפקדו אותה בשנים האחרונות, כל מטוס שמסופק הוא לא רק הכנסה מיידית אלא גם סימן להתאוששות.


באפריל נרשמה גם חזרה חלקית לשוק הסיני, כאשר שתי חברות תעופה סיניות קיבלו מסירות, לפני שהממשל בבייג'ין הורה להפסיק את קליטת המטוסים האמריקאיים בעקבות ההסלמה במלחמת הסחר מול ארה"ב: סין אוסרת על החברות לרכוש מטוסי בואינג - המניה יורדת בטרום. ארבעה מטוסים נוספים מדגם 737 MAX שהיו בשלבי סיום במתקן ההרכבה הסיני של בואינג הוחזרו לארה"ב ונמצאים כעת בהמתנה בוושינגטון.


737 MAX ו-787 מובילים את ההתאוששות

בין המטוסים שמסרה החברה באפריל ניתן למצוא 29 מדגמי 737 MAX, בהם שמונה ליונייטד, חמישה לריאנאייר ועוד חמישה לסאות'ווסט, לצד שמונה מטוסי 787 רחבי-גוף, ארבעה מטוסי מטען מדגם 777 ועוד שלושה מטוסי 767.


זהו החודש הרביעי ברציפות שבו בואינג עוברת את רף ה-40 מסירות, והסיבה המרכזית היא המאמץ לייצב את קצב הייצור של המטוס המוביל שלה, ה-737 MAX, שסבל מבעיות איכות חמורות בשנה החולפת. לפי נתוני החברה, מתחילת השנה נמסרו 175 מטוסים, מהם 133 מדגמי 737 MAX, כ-21 מדגמי 787, ו-11 מטוסי מטען מדגם 777.


לצד המסירות, החברה רשמה שמונה הזמנות חדשות באפריל, כולן עבור מטוסי 737 MAX, כאשר 32 הזמנות שהוזמנו בעבר הועברו לספר ההזמנות הרשמי של החברה. בסך הכול, נכון לסוף אפריל, לבואינג יש צבר הזמנות של 6,282 מטוסים, מתוכם 5,643 נחשבים כהזמנות מחייבות.


הסכם הסחר החדש עם בריטניה והמשמעות לבואינג

אחד הגורמים שתומכים בהתאוששות של בואינג הוא הסכם סחר חדש שנחתם לאחרונה בין ארה"ב לבריטניה, במסגרתו תרכוש בריטנהי מטוסי בואינג בשווי 10 מיליארד דולר. מדובר במהלך חיובי עבור בואינג, שכן הוא מרמז על פוטנציאל לעסקאות נוספות מול מדינות נוספות בעולם, התפתחות קריטית במיוחד עבור חברה שכמעט מחצית מהכנסותיה ב-2024 הגיעו משווקים זרים.

קיראו עוד ב"גלובל"


מכסי הסחר שהוטלו במסגרת העימות המתמשך בין ארה"ב לסין מציבים איום ממשי על יכולתה של בואינג לשמר את מעמדה בשוק הבינלאומי, במיוחד נוכח פעילותה האגרסיבית של היריבה האירופית איירבוס, שאינה מתמודדת עם חסמי סחר דומים. ההתעקשות של חברות סיניות שלא לקבל מטוסים שהוזמנו מראש ממחישה עד כמה עמוק המשבר הגיאו-פוליטי עלול לחדור לשורת הרווח, אלא שעם הרגיעה האחרונה וההסכמים בין ארה"ב לסין, ייתכן שגם בואינג תחווה רגיעה במזרח.


הדוחות האחרונים של בואינג

למרות האתגרים הרבים, המשקיעים מוצאים סיבות לאופטימיות. בדו"ח האחרון, בואינג הצליחה להפתיע לטובה: אמנם היא עדיין מפסידה, כשהחברה רשמה הפסד של 49 סנט למניה, אך מדובר היה בהפסד קטן בהרבה מהתחזיות, שציפו להפסד של 1.21 דולר למניה. הכנסותיה עמדו על 19.5 מיליארד דולר, כמעט ללא שינוי לעומת התחזיות, והמניה הגיבה בזינוק של כ-5%.


בחטיבה המסחרית נרשם הפסד תפעולי של 537 מיליון דולר, אך גם כאן ניכר שיפור ביחס לשנה הקודמת, אז הפסידה החברה מעל מיליארד דולר. הסיבה המרכזית לשיפור היא עלייה במספר המטוסים שנמסרו, 130 ברבעון הראשון של השנה, לעומת 83 ברבעון המקביל.


עם תחזית שאפתנית למסור 580 מטוסים בשנת 2025, גידול של 67% לעומת 2024 , בואינג מאותתת שהיא מכוונת גבוה, אך הדרך לשם לא פשוטה. החברה עדיין מתמודדת עם בעיות ייצור, עיכובים בשרשרת האספקה ותקריות בטיחות, שהתחילו עם אירוע ההתנתקות של דלת חירום בטיסת אלסקה אייר בשנה שעברה, שגרר הגבלות רגולטוריות מצד ה-FAA.


בעוד בואינג מנסה לייצב את עצמה, איירבוס שמרה על עקביות - עם 56 מסירות באפריל (יותר מבואינג) ו-700 מטוסים ב-2024 כולה. הפער בין שתי החברות ניכר, ובואינג תצטרך להדביק אותו דרך שיפור מהותי בתהליכי הייצור, פתרון בעיות איכות ומסחר אגרסיבי יותר בשווקים שלא נסגרים בפניה בגלל סנקציות או מכסים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה