השוק עשוי להגיב למסקנות ועידת ה-G20
השבוע שחלף - סיכום קצר
שבוע תנודתי במיוחד הסתיים במגמה מעורבת בהמתנה לסיכום ועידת ה-G20 שנערכה בסוף השבוע. האופטימיות נמשכת ברקע לעונת דוחות מצוינת. מרבית החברות אשר פרסמו את דוחותיהן, הצליחו לעקוף את תחזיות האנליסטים. בסיכום שבועי המדדים הצליחו לסגור שבוע שלישי ברציפות בעליות שערים.
אירועי מאקרו בולטים
מספר דורשי עבודה חדשים (ארה"ב) - מספר דורשי עבודה רשם ירידה מפתיעה של 23,000 משרות ביחס לשבוע קודם ועומד כעת על 452 אלף .
ספר הבז'- על פי ממצאי הספר, בכל 12 המחוזות הורגשה התאוששות מתונה בעיקר בזכות הפעילות היצרנית באותם מחוזות.
תמ"ג של סין - הצמיחה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם מתקררת על רקע העלייה באינפלציה. התמ"ג בסין יורד ל-9.6%, הרמה הנמוכה ביותר השנה.
הידוקים מוניטאריים נוספים - הסינים ממשיכים לפעול במרץ במטרה לצנן את הצמיחה המהירה במשק ומחליטים לעלות את הריבית על הפיקדונות לשנה ברבע אחוז לרמה של 2.5%. ובנוסף לכך, מחליטים לעלות את הריבית על ההלוואות לראשונה מאז סוף שנת 2007.
אירועים נוספים
החלטת הריבית בקנדה - אחרי 3 עליות רצופות בריבית, הבנק המרכזי עובר לעמדה ניטראלית ומותיר את שיעור הריבית על כנה ברמה של 1%. הבנק המרכזי של קנדה הוריד את תחזית הצמיחה לשנת 2010 מ-3.5% ל-3% על רקע האטה הכלכלית בארה"ב אשר עשויה להשפיע על המשק הקנדי בצורה משמעותית. חשוב להזכיר שהכלכלה הקנדית תלויה מאוד ביצוא לארה"ב, לכן אם הכלכלה האמריקנית נמצאת בשלבי האטה מתקדמים, דבר העשוי בסופו של דבר להשפיע על צמיחתה של קנדה.
התחלות ואישורי בנייה בארה"ב - התחלות הבנייה עלו בפעם השלישית ברציפות לרמה של 610 אלף חזק יותר מצפי האנליסטים ל-590 אלף התחלות בנייה, לעומת 570 אלף בחודש הקודם. מדובר ברמה הגבוהה של התחלות הבנייה מאז חודש אפריל. מספר אישורי הבנייה נפל ב-5.6% ל-540 אלף, הרמה הנמוכה מאז אפריל 2009.
מדד אמון הקבלנים בארה"ב - זינק לראשונה מזה כ-5 חודשים מ-13 ל-16 נקודות. רמה הגבוהה מ-50 נקודות מעיד על כך שיותר קבלנים רואים את המצב בשוק כטוב לעומת אלו הרואים את מצבו כרע. המדד לא הצליח להתרומם מעל רמה זו מאז אפריל 2006.
שוק מט"ח וסחורות - כללי
בשוק המט"ח התנודתיות עולה מדרגה, בעיקר בצמדי הדולר. השטר הירוק מצליח להתחזק מעט השבוע מול מרבית המטבעות על רקע הערכות כי הבנקים המרכזיים עשויים להתערב בשוק המט"ח על מנת לרסן את התנודתיות בשוק.
בצמדי הין, הסוחרים חוו "רכבת ערים" ותהפוכות מידי יום. מקבלי ההחלטות ביפן לא מיהרו להתערב והעדיפו להמתין למסקנות ועידת ה-G20. במהלך השבוע שלפנינו תתפרסם החלטת הריבית ביפן העומדת ברמה של 0%. היפנים עשויים להרחיב את המדיניות המוניטארית על מנת לתמוך בכלכלה המקרטעת.
הדולר האוסטרלי נסחר בכבדות על רקע התקררות הכלכלה הסינית. כלכלת אוסטרליה תלויה מאוד ביצוא לסין , לכן האטה בסין לא תתרום לכלכלה האוסטרלית בטווח הארוך.
השבוע במרכז
המשקיעים בעולם ינסו להקל את סיכומי הדברים שנאמרו בועידת ה-G20 בדרום קוריאה.
מנהיגי 20 המדינות המתועשות בעולם התחייבו להימנע מפיחותי מטבע ויפעלו לצמצום חוסר האיזון העולמי המאיים על ההתאוששות הכלכלית. חילוקי דעות בין יפן לארה"ב בלטו במיוחד בפגישה. היפנים ביקשו מהאמריקנים להתערב בשוק המט"ח במטרה להחליש את הדולר מול הין שפגע אנושות בכלכלה היפנית.
האמריקנים לעומת זאת מתנגדים להתערבויות בשוק. שר האוצר גייטנר טען כי התערבות בשוק המט"ח עשויה להוביל למשבר פיננסי חמור. גייטנר קרא למדינות לפעול למען צמצום הגירעונות הכבדים והמליץ על כך שהגרעון התקציבי לא יהווה מעל -4% מסך התמ"ג.
מדווחות בולטות השבוע
יום שני - ענקית האלקטרוניקה - סוני. יום שלישי - יצרנית הרכב פורד, UBS . יום רביעי - דויטשה בנק , אופיס דיפו וויזה . יום חמישי - אקסון מוביל ,3m , מיקרוסופט, מודיס ומוטורולה. יום שישי - שברון , פנסוניק, הונדה ומיצובישי.
מישור מאקרו כלכלי
נתוני הנדל"ן בארה"ב - את היומן הכלכלי פותח נתון מכירות הבתים הקיימים לחודש ספטמבר. על פי הצפי, במהלך החודש נמכרו כ-429 אלף יחידות. בחודש הקודם נרשמה התאוששות מסוימת ביחס לחודשים קודמים כאשר נמכרו 413 אלף יחידות.
ביום רביעי מתפרסם נתון מכירות הבתים החדשים. על פי התחזיות המוקדמות נמכרו כ-301 אלף בתים במהלך חודש ספטמבר. נתונים מאכזבים יגבירו את הסיכויים לכך שהפד יאלץ להרחיב את המדיניות הכמותית המטרה לעודד את הצמיחה במשק .
אמון הצרכנים בארה"ב - אחרי הנסיגה באמון הצרכנים שנרשמה בחודש קודם, החודש צפויה התאוששות מסוימת. הצפי עומד על 49.6 נקודות לעומת 48.5 נקודות שנרשמו בחודש קודם.
תמ"ג רבעון ה-3 בבריטניה - על פי הערכות המוקדמות, הכלכלה הבריטית צמחה בקצב של 0.4% בלבד במהלך הרבעון ה-3 של השנה. הבנק המרכזי של אנגליה ממתין בקוצר רוח לנתון זה בשל המחלוקות שהתעוררו לאחרונה בקרב מקבלי ההחלטות. במידה והצמיחה אכן תהיה נמוכה, הבנק יאלץ להרחיב את המדיניות הכמותית כבר בפגישה הקרובה.
אנליסטים מעריכים כי הבנק ירחיב את תוכנית רכישות האג"ח בעוד 100 מיליארד פאונד אשר תעמוד על 300 מיליארד. במידה והצמיחה תהייה חזקה מהצפי, הבנק המרכזי עשוי להתחיל בתהליך יציאה ממדיניות ההקלות המוניטאריות במטרה להתמקד בייצוב המחירים על מנת שלא לחרוג מטווח יעד האינפלציה השנתי בין 1%-3%.
נתון התמ"ג בארה"ב לרבעון ה-3 - על פי הערכות המוקדמות, הכלכלה הגדולה בעולם הצליחה לצמוח בקצב של 2.1% ברבעון ה-3 של השנה. נביא הזעם, נוריאל רוביני טען בסוף השבוע כי הכלכלה האמריקנית תציג צמיחה אפסית במחצית השנייה של השנה. רוביני עדיין מעריך כי קיים סיכוי גבוה ב- 40% לכך שהכלכלה האמריקנית תתדרדר למיתון נוסף.
נתוני האינפלציה באוסטרליה ומדד המחירים ליצרן - צפי לעליה במחירים של 0.6%. מדד המחירים לצרכן צפוי לרשום עליה של 0.8% . במידה והאינפלציה תעלה מעל הצפי, הדולר האוסטרלי עשוי להתחזק משמעותית מול כל המטבעות .
החלטת ריבית בניו זילנד - הבנק המרכזי צפוי להותיר את הריבית על כנה ברמה של 3%. הסוחרים יעדיפו להתמקד בתוכן הצהרתו של בולארד - נגיד הבנק המרכזי. בנאומיו האחרונים בולארד נשמע די ניטראלי ולא מפזר רמזים בנוגע למדיניות עתידית. הכלכלה המקומית עדיין מתמודדת עם ההריסות שגרמה רעידת האדמה בתחילת חודש ספטמבר, לכן סביר להניח כי הבנק המרכזי ימשיך במדיניותו הניטראלית בשלב זה.
החלטת הריבית ביפן - הבנק המרכזי צפוי לשמור על ריבית אפסית בתקופה הקרובה. בנוסף, הבנק המרכזי עשוי להודיע על המשך רכישות אג"ח ומתן תמריצים נוספים במטרה לעודד את הצמיחה במשק.
הסקירה נכתבה על ידי צוות מחקר כלל פורקס
* ניתוח הכלול בדוח זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע ו/או הסחורות המתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. יש לציין כי המסחר במטבע חוץ כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם.