בפועלים מסתכלים רחוק: "בראיה ארוכת טווח, מתרבים הגורמים החיוביים"
שוק המניות המקומי חזר בימים האחרונים למגמה חיובית מתונה, וזאת בהשראת העליות שנרשמו בשוקי העולם, וזרם של נתונים כלכליים חיוביים בישראל ובארה"ב. עם זאת, העליות נעשו במחזורים נמוכים יחסית, תוך תנודתיות תוך יומית גבוהה יחסית, מה שמעיד על עוצמה נמוכה יחסית של השוק, כך מציינים כלכלני בנק הפועלים בסיקרתם השבועית.
הירידה במחזורים אינה מפתיעה, אומרים בפועלים והיא נובעת להערכתם הן מהדשדוש במדדים בשבועות האחרונים, והן מעצם היותנו בתקופת החגים, שמאופיינת באופן מסורתי בירידה במחזורים ובעליה בתנודתיות. בבנק סבורים כי מאפיינים אלו ימשיכו ללוות את שוק המניות המקומי גם בשבועיים הקרובים, עד לאחר תום תקופת החגים.
"בחודשים האחרונים מתרבים האינדיקאטורים החיוביים בכלכלה המקומית והגלובלית. תשומת לב מיוחדת משכה בשבוע שעבר הכרזת נגיד הפדראל ריזרב, לפיה המיתון בארה"ב הסתיים. אומנם השוק האמריקאי עדיין סובל מלא מעט בעיות, אולם נראה כי הרע מכל נמצא כבר מאחוריו", הדגישו כלכלני הבנק.
גם במשק המקומי נמשכת מגמת ההתאוששות, והדבר מקבל ביטוי בשורה הולכת ומתארכת של אינדיקאטורים. בפועלים מזכירים כי השבוע פרסם בנק ישראל את המדד המשולב, אשר עלה באוגוסט ב-1.3%, והשלים בכך עליה רצופה ומצטברת של 3.3% בתוך ארבעה חודשים. מדד זה מצטרף לעדכון תחזיות הצמיחה של הלמ"ס לשנת 2009 לצמיחה חיובית מזערית של 0.1%, לנתונים המעידים על התייצבות בשוק העבודה, ולעליה במדדי הציפיות בחודשים האחרונים.
במחלקת המחקר בבנק מעריכים כי "בטווח של השבועיים הקרובים ימשיך המסחר להתאפיין בפעילות נמוכה ובתנודתיות גבוהה יחסית בשל תקופת החגים, אולם בראיה ארוכת טווח, מתרבים הגורמים החיוביים בשוק, ובראשם כמובן השיפור הכלכלי במשק המקומי. האינדיקאטורים השונים ממשיכים לרשום שיפור מחודש לחודש, וגם בעולם מתחילים לראות ניצני התאוששות משמעותיים יחסית, לאחר המשבר של השנתיים האחרונות".
עם הפנים לעונת הדוחות
הרבעון השלישי עומד להסתיים בשבוע הבא. בפועלים מציינים כי "אומנם עדיין מוקדם מכדי להעריך את תוצאות החברות ברבעון, אולם ההערכה הראשונית היא, כי צפוי להסתמן שיפור בפעילותן של חברות רבות ביחס לרבעון המקביל, וביחס לרבעון הקודם".
"השיפור הכלכלי, כפי שניכר במדדים שצוינו לעיל, אמור להערכתנו לקבל ביטוי גם בתוצאות החברות, אם כי די ברור שרמות ההכנסות והרווחים עדיין לא מתקרבות לתוצאות השיא שנרשמו עד לפרוץ המשבר, בקיץ 2007".