הדולר פתח בעליה של 0.4% לרמה של 3.876 שקל
המטבע הישראלי פתח את יום המסחר בהיחלשות אל מול העיקריים. הדולר החל להיסחר בעליה של 0.4% לרמה של 3.876 שקל, האירו החל את יום המסחר בעליה של 0.19% לרמה של 5.746 שקל.
מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי המטבע הישראלי נסחר אתמול ביציבות אל מול הדולר כששערו היציג סוגר בהתחזקות קלה ברמה של 3.8610. העלאת הדירוג מטבע החוץ של ישראל על ידי סוכנות Standard & Poor’s לרמה של A, לא סייעה לבורסה באחד העם לסיים בטון חיובי. הערכות השוק כי, רמת האינפלציה לשנה הקרובה צפויה לעמוד על קצב של 1.2% וצפיות הכלכלנים כי הריבית תועלה בכ 0.5%, מעניקים תמיכה לשקל בעיקר על רקע הספקולציות להורדות ריבית נוספות בארה"ב בחודשים הקרובים. ברם, התחזקותו של הדולר בזירה הגלובלית באה לידי ביטוי גם אל מול המטבע הישראלי. רמת ההתנגדות הקרובה של הזוג ניצבת ב 3.9050 כשרמת התמיכה מגיעה ב 3.8400. במסחר הרציף נסחר השקל סביב הרמות של 3.87 אל מול הדולר.
בפינוטק מציינים, כי הדולר ניסחר אתמול בתנודתיות גבוהה ולאחר פירסום ביטחון הצרכן הגיע לרמה של 1.4911 אל מול האירו. ביטחון הצרכנים בארה"ב התקבל ברמה של 87.3 הנמוכה ביותר מזה שנתיים, לעומת צפי של 91.5 והראה כי הצרכן האמריקאי פחות בטוח בכלכלה ויכולתה להתמודד עם המשברים הנוכחים. עובדה זו עשויה להתבטא בירידת מוכנותו להמשיך ולצרוך בקצב הנוכחי.
אחד ממנועיה העיקריים של כלכלת ארה"ב הינו הצריכה הפרטית ולכן נתון כה חלש עשוי היה להביא להחלשות מסיבית יותר של השטר הירוק אולם, לעיתים בשווקים הפיננסים הדיבורים חזקים יותר מהמעשים. בימים האחרונים נשמעות טענות מצד גורמים פוליטיים באיחוד האירופי המביעים מורת רוח מחוזקו של מטבע האירו וטוענים כי מכביד על הכלכלה. השטר הירוק קיבל תמיכה גם על רקע דבריו של חבר ה Fed פולסר אשר טען כי המשך הורדת הריבית עשוי להגביר את הלחצים האינפלציוניים. הדולר נסחר סביב הרמות של 1.4815 אל מול האירו, 2.0665 אל מול הסטרלינג ו 1.1050 אל מול הפרנק השוויצרי ב-05:10 (GMT).
בורסות ארה"ב סיימו אמש בעליות שערים על רקע האופטימיות שנוצרה מהודעת ענק הפיננסים סיטי גרופ כי ימכור מניות בשווי 7.5 מיליארד דולר לממשלת אבו דבי. מהלך זה נסך מעט בטחון בקרב המשקיעים כי הסקטור הבנקאי יכול להתמודד עם המשבר בשוק המשכנתאות המשני והנזילות בשוק האשראי תחזור לסורה. כתוצאה מכך חזרו משקיעי ה Carry Trade לשוק בעוצמה כשהדולר מתחזק על לכדי הרמה של 109.10 אל מול היין. אולם, בורסות אסיה הגיבו במגמה מעורבת כשמדד הניקיי מסיים שלילי. היין שב להתחזק ונסחר סביב הרמות של 108.50 אל מול הדולר ו 160.70 אל מול האירו.
היום רווי בנתונים כלכליים משמעותיים כשהמשקיעים יצפו בכיליון עיניים לפירסום הזמנות מוצרים ברי קימא בארה"ב ב 13:30 (GMT). הזמנות מוצרים ברי קיימא ליבה צפויים להצביע על ירידה בפעילות הכלכלית ועשויים להכביד על השטר הירוק. כמו כן פירסום מכירות הבתים הקיימים בארה"ב ב 15:00 (GMT) ירכז גם כן את תשומת לב המשיקים בכדי לקבל אינדיקציה לגבי מצבו של שוק הנדל"ן. בגרמניה יפורסם סנטימנט הצרכן ב 09:00 (GMT) אשר צפוי להצביע על ירידה ולהכביד מעט על האירו.
נפט: הזהב השחור צנח אל מתחת לרמת 94 דולר לחבית. הערכות כי אירגון OPEC יחליט על הגדלת מכסות היצור במהלך פגישתו בשבוע הבא לחצו את מחיר הנפט מטה. במקביל, פירסום בטחון הצרכן בארה"ב אשר הצביע על ירידה לרמה של 87.3 העלה חששות כי אנו צפויים לראות ירידה בביקושים לנפט לקראת עונת החורף על רקע האטה משמעותית בצמיחה הכלכלית. כמו כן התחזקותו של הדולר ביממה האחרונה המריצה גם היא את מהלכו החד של הנפט מטה. עדיין מקדם לקבוע כי הנפט משנה כיוון וייתכן כי סביב רמות אלו חוזר הזהב השחור להיות אטרקטיבי לקניה טרם הניסיון הבא לפריצת הרמה הפסיכולוגית של 100 דולר לחבית. חוזה עתידי לחודש דצמבר על הנפט נסחר סביב הרמות של 93.950 דולר לחבית ב-06:00 (GMT).
זהב: הירידות בשוק הסחורות לא פסחו על המתכת היקרה אשר נחלשה אל מתחת לרמת ה-810.0 דולר לאונקיה.התחזקותו של הדולר אל מול האירו והירידה החדה במחיר הנפט לא אחרו לבוא לידי ביטוי במחיר הזהב כשמשקיעים רבים ממהרים לממש רווחים. סוחרים רבים, מייחסים חשיבות להשארותה של המתכת היקרה מעל רמת ה-800 דולר לאונקיה כאינדיקציה למגמתו השוורית של הזהב. חוסר הוודאות לגבי המשך כיוונו של הדולר והשארות מחירי האנרגיה ברמות הנוכחיות עשויים לחדש את הקניות על המתכת היקרה בעוצמה. חוזה עתידי לחודש דצמבר על הזהב נסחר סביב הרמות של 804.5 דולר לאונקיה ב-06:10 (GMT).