השפעת הדולר על מדד המעו"ף

למרות שבדרך כלל כיוון המניות בבורסה הישראלית הוא הפוך לכיוון שער הדולר, למטבע האמריקאי השפעה לא מעטה על מחירן של מניות במדד ת"א 25

כולנו שמנו לב לצניחת הדולר מרמת שיא של 4.35 ביולי האחרון עד ל-3.85 השבוע – תנודה של 12%. למרות שבדרך כלל כיוון המניות בבורסה הישראלית הוא הפוך לכיוון שער הדולר, למטבע האמריקאי השפעה לא מעטה על מחירן של מניות במדד ת"א 25.

במדד ת"א 25 כלולות שש מניות דואליות ששערן נקוב בדולרים: טבע (משקל של 9.5% במדד), וריפון (6.77%), נייס (4.56%), פרטנר (3.76%), פריגו (3.09%) וסלקום (2.58). אמנם גם אלביט מערכות נסחרת מעבר לים אך כיוון שהמחזורים במניה בארץ גבוהים משמעותית נקבע שערה בשקלים. משקלן הכולל של כל ששת המניות במדד המעוף הוא 30%. מכאן נובע ששינוי של 1% בשער הדולר משפיע ב-0.3% על מדד המעו"ף, או כ-4 נקודות מדד בערך.

ההשפעה העקיפה של הדולר, אך החשובה יותר, היא על רווחי החברות. חברות ישראליות המשלמות משכורות בשקלים ומקבלות הכנסות בדולרים מפסידות כסף רב עקב צניחת הדולר. את ההשפעה הזו נוכל לראות, כנראה, בעיקר בדוחות הרבעון הרביעי.

* מורן נחשוני הוא מנהל הפיתוח העסקי בחברת ברוקרטוב, המתמחה בלימוד פרקטי של שוק ההון וניהול השקעות באמצעות קרנות גידור.

**אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף* לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה