ישראל מייבאת כ-30 מ' ש' בשנה מקפריסין לנישואין אזרחיים
"הגיע הזמן להפסיק לכלכל מדינות זרות, להנהיג את 'נישואיי חוזה' ולפתור לאלתר את סוגיית הנישואים בישראל" כך אומרת עו"ד אירית רוזנבלום, מנכ"ל ארגון משפחה חדשה.
ארגון משפחה חדשה, המעניק שירותי ייעוץ וסיוע משפטי לכל אדם בדרכו להקים משפחה בישראל, מציג נתונים מהם עולה, כי ישראל מייבאת למעלה מ-30 מיליון שקל בשנה מקפריסין. סכום זה הוא תוצאה של מספר רב של זוגות הטסים לקפריסין למטרת נישואין אזרחיים.
לפי נתוני משפחה חדשה בשנת 2006 נישאו כ-5,300 בני זוג ישראלים בנישואין אזרחיים בחו"ל, בעיקר בקפריסין. לדברי עו"ד אירית רוזנבלום, מנכ"לית משפחה חדשה, "מרבית הזוגות בוחרים בקפריסין בגלל קרבתה ומשום שאינם מודעים לאלטרנטיבה הקיימת של נישואיי חוזה. לשם הנישואין בקפריסין מוציא כל זוג סכום הנע בין 1,500 ל-2,000 דולר ובכך מביא לסכום כולל של 8-11 מיליון דולר, כלומר למעלה מ-30 מיליון שקל, המושקעים בתיירות בקפריסין במקום בכלכלה הישראלית".
הבחירה בנישואין אזרחיים נובעת משתי סיבות עיקריות: חוסר רצונם של בני הזוג להינשא ברבנות או חוסר יכולתם להינשא בארץ (בני זוג מדתות שונות, פסולי חיתון וכד'). נישואיי חוזה הם הפתרון לנישואין בישראל משום שהם מזכים את הזוג בזכויות שוות לבני זוג הנישאים ברבנות או בנישואין אזרחיים. זהו הסכם חוקי ומשפטי בין בני הזוג המקיף את כל ההיבטים של חייהם המשותפים, ובכך למעשה מקנים להם זכאות לכל הזכויות וההטבות מהם נהנים בני זוג הנשואים ברבנות או בנישואין אזרחיים בחו"ל.
לדברי עו"ד רוזנבלום, "מדי שנה נפסלים לנישואים מאות אנשים, אשר מוצאים דרכם מחוץ לישראל ומחזקים כלכלות זרות. מעבר לאירוניה שהדבר מעורר נשאלת השאלה אם מישהו נתן דעתו לפחות להיבט הכלכלי של העניין. הגיע הזמן להפסיק לכלכל מדינות זרות, להנהיג את 'נישואיי חוזה' ולפתור לאלתר את סוגיית הנישואין בישראל".