יומן מסע: אמץ לך ילד
לפני כחודש חנכה נס טכנולוגיות מרכז offshore נוסף בבומביי, סמוך למרכז הוותיק. המרכז משרת בעיקר את לקוחותיה של החברה בבריטניה. אחד הפרויקטים המעניינים שמרכז זה מטפל בהם הוא פיתוח והטמעת מערכת מיחשוב עבור ארגון בינלאומי הומניטרי בשם PLAN, המטפל ב-1.3 מיליון ילדים במצוקה ב-46 מדינות באמצעות 50 אלף מתנדבים. הארגון חיפש פתרון טכנולוגי שיאפשר לו בין היתר להעלות לאתר האינטרנט שלו את תמונותיהם ופרטיהם של הילדים הזקוקים לאימוץ וכך לסייע בגיוס תרומות. המיוחד בפרויקט זה הוא שאין מדובר בתרומה חד פעמית, אלא בסיוע כספי ארוך טווח לילדים שהוריהם - במידה ויש כאלו בכלל - לא יכולים לסייע להם לצאת ממעגל העוני והפער החברתי. זמן קצר לפני הקמת המרכז החדש בבומביי, זכתה נס בפרויקט של PLAN. סמיר קנוואר, סגן נשיא בנס טכנולוגיות בהודו ומי שעוסק בפיתוח העסקי של המרכז החדש, אומר בשיחה איתנו, כי "הפרויקט ימשך כשלוש שנים, במסגרתו אנו מבצעים שירותי פיתוח תוכנה ותמיכה על בסיס הטכנולוגיות העדכניות ביותר של מיקרוסופט, שיאפשרו ל-PLAN להקים מערכת דינמית חדשה שתסייע להם לגיוס מאמצים. היא תאפשר למתנדבים ולנותני החסות גישה מהירה יותר למסמכים ודיוק רב של נתונים. בסופו של דבר תספק נס ל-PLAN ארכיטקטורת מידע אחידה ברחבי העולם ומזעור העבודה הידנית שמאפיינת כיום את עבודת הארגון".
בומביי נחשבת לאזור עסקים מרכזי בכל עסקי ה-offshore של נס. החברה מפעילה שני מרכזי פיתוח בעיר הצפופה הזו, המונה כ-20 מיליון תושבים. המרכז החדש, כאמור, משרת לקוחות מהשוק הבריטי - סיפור מעניין לכשעצמו; נס רוכבת על הגל ההולך וגואה של חברות בריטיות גדולות שמבינות כי הן יכולות לממש תוכניות עסקיות שנועדו להעצים את יכולתן, על ידי הוצאת חלקי הפיתוח למרכזי offshore, כדוגמת אלו של נס. באופן טבעי, אחד היסודות של העבודה במרכזים הללו היא דיסקרטיות מוחלטת ושמירה קפדנית על אבטחת מידע, קניין רוחני ומידע שלא צריך להגיע לעיניהם של זרים. מבחינה זו, פתיחת המרכזים האלו לסיורים של נציגי התקשורת היא מהפכה בפני עצמה, אולם ניכר באנשי המרכז כי הם קנאים מאוד על שמירת ערך הדיסקרטיות והנאמנות ללקוחות.
המרכז אמנם החל כבר לעבוד, אבל עדיין ניכרים בו סימנים של עבודות התקנה והכנות אחרונות. כמו כל מיתקני ה-offshore של נס טכנולוגיות, גם המרכז החדש בבומביי תוכנן על פי מגמות תכנון גלובליות ותשתית המיחשוב שלו הינה ברמה עולמית, לרבות תשתית תקשורת מתקדמת וחומרה חדשנית המביאה לחיסכון באנרגיה. המרכז תוכנן גם על פי דרישות התקן המחמיר ISO 27001.
ההתרגשות ניכרת בפניהם של מנהלי המרכז בראשותו של קנואר, המקבלים את פנינו עם זרי פרחים והרבה מאוד חום. בכלל, ישראל זוכה כאן להערצה בלתי רגילה, על אחת כמה וכמה כשמנהליה הבכירים של נס טכנולוגיות, בהם רביב צולר ואורי בן ארי מגיעים - והם עושים זאת לעיתים תכופות.
סמיר קנוואר לוקח אותנו לסיבוב היכרות ובדרך הוא מספר כי במרכז החדש מועסקים כעת כ-200 עובדים, ובשלב השני יתווספו עובדים נוספים. בסך הכל ימנה המרכז כ-480 עובדים. קצב הגיוסים הוא רצחני. הפרויקטים זורמים ויש לתת מענה ללקוחות במהירות.
למה דווקא בריטניה? קנוואר אומר כי נס פועלת בבריטניה מאז 1999, וכיום היא מציעה מיקור חוץ של שירותי טכנולוגיית מידע בשורה של שווקים ורטיקליים, בהם שירותים בנקאיים ופיננסיים, טלקום, מדיה ובידור, תוכנה וקמעונאות. "הם באים אלינו בפירוש לא רק בגלל המחיר", הוא אומר לנו. לדבריו, חברות רבות כבר התנסו בפרויקטי מיקור חוץ בתוך אנגליה, ולא קיבלו את המענה הרצוי. חברות אחרות, הוא אומר, מבינות כי האלטרנטיבה היא להעסיק מרכזי פיתוח מחוץ ללונדון, במרחקים עצומים, כי העובדים לא אוהבים לנסוע לעיר הגדולה כל יום ובעידן הגלובליות כבר לא משנה אם אתה מפתח במנצ'סטר או בבומביי. "אם אתה מקבל איכויות הרבה יותר גבוהות ואוסף של אנשים בעלי ידע ומקצועיות בתחומים שונים - הנוסחה הזו היא כנראה הנוסחה המנצחת".
דוגמה ללקוח בריטי גדול היא Pulsic, חברה העוסקת בתחום התכנון האוטומטי של רכיבים אלקטרוניים (EDA). החברה מספקת פתרונות משולבים לתכנון פיסי של רכיבים אנלוגיים, דיגיטליים ובעלי סיגנלים מעורבים, בעיקר עבור שוקי הזיכרונות והמעגלים המשולבים בנפח גבוה. Pulsic הקימה עם נס מרכז פיתוח הפועל במיתקן ה-offshore החדש של נס במומביי. קנוואר אומר, כי נס סייעה ל-Pulsic להקים את הצוות והיא תסייע למאמצי המו"פ שלה בהודו באמצעות התשתית והידע הנדרשים, על מנת לבנות את מרכז המצוינות הטוב ביותר מסוגו. הוא מצטט בגאווה את קן רוברטס, מנכ"ל Pulsic, שאמר כי "מרכז הפיתוח המורחב של נס מספק לחברה את התמהיל הנכון של תהליכים ויכולת נוספת בתחום ההנהלה הבכירה, על מנת לבנות במהירות צוות פרודוקטיבי ולהאיץ את פיתוח המוצרים".