השבוע בניו-יורק: ביצועי המניות עדיין צפויים לקושי
התמתנות ציפיות הייקור בריבית המוניטרית בארה"ב גררה בשבוע האחרון בעולם את היחלשותו של הדולר כלפי כל המטבעות, להוציא את הדולר הניו-זילנדי ואת הדולר האוסטרלי. שחקני המט"ח יעקבו בדריכות בימים הקרובים אחר נתוני המאקרו שיתפרסמו בארה"ב, ובמיוחד ימתינו להחלטת הבנק הפדרלי הצפויה ב-28 במארס, ולהודעה על מצב הכלכלה הנלווית לה.
כל עוד לא תשתנה תמונת ציפיות הריבית, נראה כי הדולר האמריקני צפוי להמשיך להיחלש גם בימים הקרובים. להערכתנו, המבחן להתפתחותה של מגמת חולשה ארוכת טווח בדולר, מצוי ברמה סביב 1.23 דולר לאירו. טווחי מסחר הצפויים לשבוע הקרוב: 1.205 עד 1.232 דולר לאירו, 114.50 עד 117.00 ין לדולר.
לגבי המסחר בבורסות המובילות בוול סטריט, אין שינוי בהערכה הנוגעת לטווח הבינוני: ביצועי המניות בארה"ב צפויים לקשיים. זאת, בעיקר לנוכח ייקור הריבית המוניטרית מרמה של 1% ביוני 2004 ל-4.50% כיום, ציפיות לייקור הריבית לסביבות 5.0% עד חודש מאי, שוק הדיור המתוח והערכות הנתמכות במבנה עקום התשואות להאטה הצפויה השנה בקצבי הצמיחה האמריקניים.
השפעת הריבית האנפלציה בארה"ב תורגש גם בשוק הסחורות, ב נרשמות עליות מחירים, לנוכח החולשה בדולר. הכסף פותח את השבוע הנוכחי בשיא חדש ברמה של 10.37 דולר לאונקיה.
בשבוע הקרוב ידווחו בארה"ב: שינוי במדד האינדיקטורים הכלכליים המובילים בפברואר (יום ב', צפי לשחיקה בשיעור 0.3%), מדד מחירי היצרנים בחודש פברואר (יום ג', צפי לשחיקה חודשית של 0.3% במדד הכללי, ועלייה של 0.1% במדד הליבה), תביעות אבטלה ראשוניות בשבוע שנסתיים ב- 19 במרץ (יום ה', צפי של 305 אלפי תביעות חדשות), מכירות של בתים קיימים בפברואר (יום ה', צפי ל- 6.5 מיליון יחידות בגילום שנתי), הזמנת מוצרים בני-קיימא בחודש פברואר (יום ו', צפי לגידול בשיעור של 1.4%).
*הכותב הינו: אנליסט ראשי במט"ח ובניירות ערך זרים ומנהל מחלקת שווקים בינלאומיים - החטיבה להשקעות, בבנק לאומי.